Simdi GNC'yi savunmak istemiyorum sakin yanlis anlasilmasin, zaten daha once hic kullanmadigim birseyi nasil savunurum. Ama genel mantik yurutunce urunleri cokta kotu olmayabilir, en azindan saglik acisindan. Demek istedigim su:
GNC dunyanin her tarafinda magazlari olan bir marka, esas isleri sporcu gidasi degil vitamin ve benzeri seyler. Tabi sporcu gidalarinida bunyelerine katmislar, yurt disinda sadece kendi markalari degil baska markalarida magazalarinda satiyorlar. Kendi markalarininda kendilerinin oldugunu dusunmuyorum, fason disarida yaptiriyorlardir, populer bir marka ile anlasmislardir onlara GNC adi altinda doldurtuyorlardir.
Simdi buraya kadar birsey yok ama bu firma cok buyuk bir firma oldugu icin diger markalardan farkli olarak korumalari gereken bir isimleri var. Bir urunu sagdan soldan internetten almak farkli, birde magazasindan gidip almak farkli. Su acidan farkli magazasindan gidip devlet kurulusu, bagimsiz kurulus veya bir arastirmaci gazeteci (turkiye icin degil dunya genelinde konusuyorum, ozellikle kanunlari bizden kati olan ulkeler icin) bu urunleri test eder ve ise yaramaz oldugunu, veya ustunde belirtilen gramajlardan daha az besin icerdigini ispat ederse bir anda tepetaklak olurlar. O yuzdende urunlerini belki diger firmalar kadar risk almadan icerigi vucuda daha az yuklenecek sekilde yapiliyor olabilir. Tabi bunlar sadece tahmin.
Ozetle sunu soylemek istiyorum, ben koruyacak bir ismi olan, magazasi olan bir markayi digerlerine tercih ederim. Mesela Hardline'inda magazasi var, bayileri var GNC kadar olmasada. Illaki diger markalarinda koruyacak isimleri var bircok yabanci marka geliyor turkiyeye, yurt disinda cok populer olan ama ben nasil bilebilirim o urunlerin buraya ne sekilde geldigini, gemide mi geldi, rutubete maruz kalip sonra yanici guneste mi bekletildi vs.
Butun bu soylediklerim yanlis yone cekilmesin ne kimseyi savunuyorum, nede direk birisini elestiriyorum bunlar sadece sesli dusunce hatta her zaman dogruda olmuyor. Yukarida yuruttugum mantigin tersi bir durum bile geldi basima.
Yurt disindayken yine bilinen marka bayisi olan marka mantigiyla Joe Weider Mega Mass 4000 almistim, ama eski aldiklarima gore farkliydi ve tahminim bozuk cikmisti. Ha magazadan almamin ne avantaji oldu, magaza sahibine tadinda bir gariplik oldugunu soyledim hemen getirin geri gonderelim incelesinler demisti, bir nebze icimi rahatlatmisti.