Haşlanmış tavuk yemekten sıkıldınız mı ? O zaman içeri :)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan smhykr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

smhykr

Üye
Merhabalar, size uzun süredir yaptığım ve içindeki besin değerleriyle de gayet iyi bir antrenman öncesi, sonrası bir tarif paylaşacağım. Öncelikle çoğumuz markete gittiğimizde 1 veya 2 paket tavuk göğsü alıp çıkarız ve bu bize 2 gün anca gider. En azından bana, çünkü tavuk delisiyim :) Yapacağımız şey tavuk köftesi, yağsız besin değeri yüksek, lifli, bol proteinli bir köfte yapacağız. Hem tok tutacak hemde antrenman sonrası protein ihtiyacımızı karşılayacağız..

Malzemeler:
- 500 gr. Tavuk göğsü
- Yulaf Unu ( Blenderda yulafı un haline getirebilirsiniz )
- Köfte Harcı isteğe bağlı olarak. Ben doğal olsun isterim derseniz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
- 2 baş orta boy soğan.

Yapılışı:
- Tavuk göğsünü rastgele parçalara ayırıyoruz irili ufaklı. Sadece, blender kıyma kıvamına getirebilsin diye.
- Kıyma Haline gelen tavuğumuzu, yoğurma kabına alıp, doğradığımız soğanı blendera koyup ufak hale getiriyoruz.

- Yoğurma kabımıza tavuk göğsünü, soğanlarımızı, baharatlarımızı ( veya köfte harcı ) ve yulaf ununu koyuyoruz. ( Yulaf ununu köfte kıvamına gelmesini sağlayacak kadar koyuyoruz ) ardından yoğuruyoruz.

- Tavamızı ısıtıyoruz, ısıttıktan sonra hiç yağ koymadan, köftelerimizi diziyoruz. Dışı altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Ardından köftemiz yemeye hazır, Afiyet olsun :)





Not olarakta şu resmi koymak istiyorum. Konuda da değindiğim gibi haşlanmış olarak veya farklı bir şekilde yersek 2 gün anca gidiyor, eğer bu köfteyi düzgün saklarsak, saklama kabında veya yiyeceğimiz gün buzluktan çıkartıp tüketebiliriz. Gördüğünüz gibi daha çok köftemiz var ;):)

 
Merhabalar, size uzun süredir yaptığım ve içindeki besin değerleriyle de gayet iyi bir antrenman öncesi, sonrası bir tarif paylaşacağım. Öncelikle çoğumuz markete gittiğimizde 1 veya 2 paket tavuk göğsü alıp çıkarız ve bu bize 2 gün anca gider. En azından bana, çünkü tavuk delisiyim :) Yapacağımız şey tavuk köftesi, yağsız besin değeri yüksek, lifli, bol proteinli bir köfte yapacağız. Hem tok tutacak hemde antrenman sonrası protein ihtiyacımızı karşılayacağız..

Malzemeler:
- 500 gr. Tavuk göğsü
- Yulaf Unu ( Blenderda yulafı un haline getirebilirsiniz )
- Köfte Harcı isteğe bağlı olarak. Ben doğal olsun isterim derseniz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
- 2 baş orta boy soğan.

Yapılışı:
- Tavuk göğsünü rastgele parçalara ayırıyoruz irili ufaklı. Sadece, blender kıyma kıvamına getirebilsin diye.
- Kıyma Haline gelen tavuğumuzu, yoğurma kabına alıp, doğradığımız soğanı blendera koyup ufak hale getiriyoruz.

- Yoğurma kabımıza tavuk göğsünü, soğanlarımızı, baharatlarımızı ( veya köfte harcı ) ve yulaf ununu koyuyoruz. ( Yulaf ununu köfte kıvamına gelmesini sağlayacak kadar koyuyoruz ) ardından yoğuruyoruz.

- Tavamızı ısıtıyoruz, ısıttıktan sonra hiç yağ koymadan, köftelerimizi diziyoruz. Dışı altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Ardından köftemiz yemeye hazır, Afiyet olsun :)





Not olarakta şu resmi koymak istiyorum. Konuda da değindiğim gibi haşlanmış olarak veya farklı bir şekilde yersek 2 gün anca gidiyor, eğer bu köfteyi düzgün saklarsak, saklama kabında veya yiyeceğimiz gün buzluktan çıkartıp tüketebiliriz. Gördüğünüz gibi daha çok köftemiz var ;):)

harikasın elne sağlık aldım tarifi :)
 
Bu tarifi denedim tadi gercekten iyi oluyor.kasap kirmizi et cekmeden tavuk cekmiyor o ayri o yuzden biraz kirmizi ette var icinde.harc olarak knorun kiyma icin kofte harci var onumu kullnmaliyim yoksa tavuk harclari var ama kofte icin degl onu mu kullnmaliyim
 
Back
Yukarı