UfukArda
Üye
Merhaba arkadaşlar.Haşlanmış tavuk her zaman yenmiyor, saman tadı veriyor.Bende buna çare olarak bir tarif denedim ve çok beğendim.Sizinle paylaşayım dedim.
Malzemeler;
* 1 adet tavuk göğsü ( Dilerseniz gün içerisinde ne kadar yiyecekseniz o kadar yapabilirsiniz ki hazır bulunsun. Sos ve yumurta yarım kilo Göğüse hemen hemen tam gelmektedir.)
* 1 adet Knorr çıtır pane harcı veya pane harcı
* 1 adet yumurta
Yapılışı;
* Bir tavanın içi ne fazla ne de az ayçiçek yağı ile doldurulur.
* 1 adet yumurta bir kaseye kırılıp sarı kıvama gelecek şekilde çatal ile çırpılır.
* Tavuk göğsümüzü soğuk suda hafif duruladıktan sonra eninden ortadan 2 ye veya kalın ise 3 eşit parçaya kesilir.(Ben 3 parça tercih ediyorum, ne kadar ince ise o kadar soslu tavuk tadı alıyorsunuz)
* Bu kesilen parçaların üzeri hafiften bıçak ile baştan sona çizilir (çok hafif kesilecek şekilde) ve enine de her 1 - 2 cm aralıklarla çizilir aynı şekilde.Bunu yapmamızın sebebi sosun tavuğun içine daha iyi girebilmesi ve daha iyi pişmesi.
* Pane harcımız da herhangi bir kaba dökülür.
* Dilimlediğimiz ince etleri kırıp çırptığımız yumurtaya her tarafı ıslanacak şekilde batırılır.Sonrasında pane sosumuza iyice etler batırılır.(her tarafı soslanacak şekilde)
* Ve tavuk göğsümüz ateşe verilmeye hazırdır.Tavaya etler iyice dizilir ateşe verilir.Orta ateşte 2 şer dakikada bir 2-3 tur çevrilerek hemen hemen 10 dakikada etlerimiz pişer.
* Piştikten sonra ben 2 ince uzun dilim şeklinde yiyorum yaklaşık 1 adet göğüs yapıyor tam yapmasa da. Çünkü ben 3 dilime kesiyorum 1 adet göğüsü.Ne kadar ince keserseniz o kadar sos tadı alırsınız ve tavuk baymaz.Ve böylece 1 öğünde almamız gereken protein ihtiyacını karşılıyoruz yaklaşık olarak.Yanında 1 su bardağı Aroma' nın %100 üzüm suyu ile afiyetle yiyorum.
* Her gün yarım kilo tavuk göğsünü bu şekilde yapıp 3 öğünde bitiriyorum 2 şer saatte bir yiyerek.
Sağlıcakla kalın iyi forumlar...
Malzemeler;
* 1 adet tavuk göğsü ( Dilerseniz gün içerisinde ne kadar yiyecekseniz o kadar yapabilirsiniz ki hazır bulunsun. Sos ve yumurta yarım kilo Göğüse hemen hemen tam gelmektedir.)
* 1 adet Knorr çıtır pane harcı veya pane harcı
* 1 adet yumurta
Yapılışı;
* Bir tavanın içi ne fazla ne de az ayçiçek yağı ile doldurulur.
* 1 adet yumurta bir kaseye kırılıp sarı kıvama gelecek şekilde çatal ile çırpılır.
* Tavuk göğsümüzü soğuk suda hafif duruladıktan sonra eninden ortadan 2 ye veya kalın ise 3 eşit parçaya kesilir.(Ben 3 parça tercih ediyorum, ne kadar ince ise o kadar soslu tavuk tadı alıyorsunuz)
* Bu kesilen parçaların üzeri hafiften bıçak ile baştan sona çizilir (çok hafif kesilecek şekilde) ve enine de her 1 - 2 cm aralıklarla çizilir aynı şekilde.Bunu yapmamızın sebebi sosun tavuğun içine daha iyi girebilmesi ve daha iyi pişmesi.
* Pane harcımız da herhangi bir kaba dökülür.
* Dilimlediğimiz ince etleri kırıp çırptığımız yumurtaya her tarafı ıslanacak şekilde batırılır.Sonrasında pane sosumuza iyice etler batırılır.(her tarafı soslanacak şekilde)
* Ve tavuk göğsümüz ateşe verilmeye hazırdır.Tavaya etler iyice dizilir ateşe verilir.Orta ateşte 2 şer dakikada bir 2-3 tur çevrilerek hemen hemen 10 dakikada etlerimiz pişer.
* Piştikten sonra ben 2 ince uzun dilim şeklinde yiyorum yaklaşık 1 adet göğüs yapıyor tam yapmasa da. Çünkü ben 3 dilime kesiyorum 1 adet göğüsü.Ne kadar ince keserseniz o kadar sos tadı alırsınız ve tavuk baymaz.Ve böylece 1 öğünde almamız gereken protein ihtiyacını karşılıyoruz yaklaşık olarak.Yanında 1 su bardağı Aroma' nın %100 üzüm suyu ile afiyetle yiyorum.
* Her gün yarım kilo tavuk göğsünü bu şekilde yapıp 3 öğünde bitiriyorum 2 şer saatte bir yiyerek.
Sağlıcakla kalın iyi forumlar...