Haftada 3 gün çift bölge

5 aylık fullbody programını geride bırakmak istiyorum artık.2-3 aylık yeni bir program belirledim.
Pazartesi gogus biceks
Carsamba sırt triceps
Cuma omuz bacak
Buyuk kas gruplarına 5 haraket haraket kücük kas gruplarına ise maks 4 haraket.
2-3 ay boyunca bulk yapmayı düşünüyorum bu günlerdeki antremanların şiddetli ve hakkını vererek yaptığımı varsayarsanız yeterli olur mu? Yoksa 3 gün az mı olur.Bu progra mı uygulayan olduysa yorum yaparsa çok makbule geçer.iyi akşalar
İnternette çok araştırdım ama tam istediğim cevapları bulamadım.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Tüm vücut programı başlangıç seviyesi için daha uygundur. Başlangıç seviyesi kabaca vücut ağırlığınızın 1,6 katı ile squat yaptığınızda orta seviye olmuşsunuz demektir. Ayrıca kilolar artıyor olduğu süre tüm vücut programı ile daha çok yol kat edersiniz. Haftada 3 gün full body, her antrenmanda maksimum 8 hareket ya da 25 set.

Arkadaşlar fullbody derken. Örnek verebilirmisiniz? Anladığım kadarı ile. Bir günde tüm vücut mu. Kaç saat sürecek o zaman abi antreman?

Evet bir günde tüm vücut 60-90 dk arası sürer. Dediğim gibi maks 8 hareket ya da 25 set. İstersen 3x8 olarak 8 hareket yaparsın istersen 5x5 olarak 5 hareket yaparsın. Squat, barbell row, shoulder press, bench press, deadlift örnek bir tüm vücut antrenmanı.

Evet bir günde tüm vücut 60-90 dk arası sürer. Dediğim gibi maks 8 hareket ya da 25 set. İstersen 3x8 olarak 8 hareket yaparsın istersen 5x5 olarak 5 hareket yaparsın. Squat, barbell row, shoulder press, bench press, deadlift örnek bir tüm vücut antrenmanı.
5 ay oldu :D fullbodyden verim alir miyim artik.agirliklar cok artti.verim alirsam devam ederim benim isime geliyor fullbody.

Ağırlıkların bu rakamlardan iyiyse full body bırak başka programa geç. Bir de şunu ekleyeyim, amaç ne olursa olsun bir programda kullanabildiğin programları arttırabiliyorsan program değişmez. Bir şey bozuk değilse tamir etme!

Güç sporlarında başlangıç seviye değil de orta seviye olmak için kabul edilmiş genel standardlar.
Bench Press Vücut ağırlığı x1,2
Barfiks: Vücut ağırlığı x 1,2 ya da 8 adet tam uzanma ve çene bara
Squat: Vücut ağırlığı x 1,6
Deadlift: Vücut ağırlığı x 2
Rakamlar ağırlık kemeri vs. olmadan tek tekrar için olan maksimumlar.
Bunlar yetişkin bir erkeğin yaklaşık 2 sene çalışma sonrası varabileceği değerler, bu kadar zamandır çalışıyor ama bu rakamlara yakın değilseniz ya da bu hareketlerdeki maksimum rakamlarınızı bilmiyorsanız bir sorun var demektir.

ağırlıklar artıyorsa güç ve paralelinde kas kütlesi de artıyordur, sorun yok aynen devam :)
Yalnız ben kendi fullbody programımı yapıyorum.
Sırt için 2 haraket.gogus için dumbell benchpress ve makine fly.omuz için dumble press ve 1 makine.bacak için 3 makine haraketi.biceps ve triceps için 2 şer haraket.ortalama 1 -1.15 dk suruyor.

Back
Yukarı