Spor salonundaki hocanın verdiği hazır program.Bu nasıl bir program , kim yazdı bunu ?
Şahsen 1 Saat araştırma yapan bir adam bile daha iyi program yazabilir diye düşünüyorum.Spor salonundaki hocanın verdiği hazır program.
Öyle 1 saatte yazılacak kadar basit değil o iş bakınız konu sahibine verilen programŞahsen 1 Saat araştırma yapan bir adam bile daha iyi program yazabilir diye düşünüyorum.
1 Saatte kaliteli program zaten yazılmaz. Ama yine de bundan iyi olur demek istedim. Nasıl bir mantıkla kolu Sırtın önüne koymuşsa bu antrenör. Galiba sırt çalışırken kolunda çalıştığını unutmuş ya da tam tersi sanmışÖyle 1 saatte yazılacak kadar basit değil o iş bakınız konu sahibine verilen programO yüzden yıllardır kullanılan, faydası ortada olan programlara yönelmekte fayda var.
Kol sırt muhabbeti biraz da tercih meselesi. Ayrıca decline bench gördüm spor geçmişiniz ne kadar ?1 Saatte kaliteli program zaten yazılmaz. Ama yine de bundan iyi olur demek istedim. Nasıl bir mantıkla kolu Sırtın önüne koymuşsa bu antrenör. Galiba sırt çalışırken kolunda çalıştığını unutmuş ya da tam tersi sanmışKatılmadığım nokta halihazırda kullanılan programları uygulamak. Her bireyin vücudu kendine özel olduğu için Herkesin araştırmalar yaparak ve deneyimlerini gözlemleyerek kendine özel programlar yapması gerektiğini düşünüyorum.
Kaç kişi kendine özel program yazabilecek kadar frekans, çalışma hacmi, yoğunluk, hareket mekanikleri vs gibi konuları okuyor yada bunlara hakim? Hazırda olan programlar farklı kişiler tarafından denenip ayarlanmış sistemler. 1000 kişi verim alıp 1 kişi almadıysa bu istisnadır. O yüzden birbirinden farklı yaklaşımlar ve öneriler var.1 Saatte kaliteli program zaten yazılmaz. Ama yine de bundan iyi olur demek istedim. Nasıl bir mantıkla kolu Sırtın önüne koymuşsa bu antrenör. Galiba sırt çalışırken kolunda çalıştığını unutmuş ya da tam tersi sanmışKatılmadığım nokta halihazırda kullanılan programları uygulamak. Her bireyin vücudu kendine özel olduğu için Herkesin araştırmalar yaparak ve deneyimlerini gözlemleyerek kendine özel programlar yapması gerektiğini düşünüyorum.
O zaman ben o 1 kişiyimKaç kişi kendine özel program yazabilecek kadar frekans, çalışma hacmi, yoğunluk, hareket mekanikleri vs gibi konuları okuyor yada bunlara hakim? Hazırda olan programlar farklı kişiler tarafından denenip ayarlanmış sistemler. 1000 kişi verim alıp 1 kişi almadıysa bu istisnadır. O yüzden birbirinden farklı yaklaşımlar ve öneriler var.
programına haftada 2 kere 1*10 deadlift eklemelisin. programda göremedim. vücut direncini arttıracaktır. 20 yaşında haftada 4 antreman yapılabilir ama sonuçta düz koşu yapmıyorsunuz. kas yırtıyorsunuz. ve o mikro hasarların iyileşmesi gerek. 3 yapın dinlenik ve zinde yapın. ilerde bıkmayın derim ben.Genelde 3 gün öneriliyor ama vakit sıkıntım olmadığı için 4 güne çıkartabilirim.
Bir artısı veya eksisi olur mu bu durumun.
Programım bu şekilde:
Ben bu işi bu kadar kafaya taktıkça insanı psikolojik olarak yorduğunu fark ediyorum.
Bunu bunu yapacağım diyip karar vermek ve o yolda sabırla ilerlemek en doğrusu.
Bence de örneğin klasik bir antrenman programı bul karar ver ve uygulamaya başla. Bak bakalım 3-4 ay sonra durum nedir. Ona göre değiştir ya da devam et.
En önemlisi bence ne istiyorsun? Önce bunu bilmen gerek. Ben fit ve sağlıklı bir adam olayım, hem kondisyonum taş gibi olsun hem giydiğim yakışsın diyen biri ile kanka ben kapı gibi olmak istiyorum 45 cm kolum olsun vs diyen bir adamın ne antrenmanı ne beslenmesi ne de hayat tarzı aynı olamaz.
Spor sizin mesleğiniz mi hobiniz mi? Veya bir aktör müsünüz bedeniniz doğrudan mesleğinizi etkiliyor mu? Vesaire vesaire...
Hugh Jackman, The Rock gibi milyon dolarlık insanlar olmadığımız için ne onların imkanlarına ne onların doktorlarına, antrenörlerine, ne onların beslenme vs olanaklarına ne de ilaçlarına sahip olabiliriz. Çoğu IFBB pro bile bu adamların imkanlarına sahip olamıyor.
O yüzden gerçekçi ve sağlıklı hedefler belirleyip bu işi ömür boyu yapabilecek bir düzen kurmak en mantıklısı olacaktır.[DOUBLEPOST=1555068540][/DOUBLEPOST]Örneğin Makinist filminin başrolündeki aktör o film için 5-6 ay boyunca günde sadece biraz balık biraz tavuk ve biraz da elma yiyerek 50 kiloya düşüyor 80 kilodan. Tüm kasları eriyor neredeyse vs.
Ve hoop 1.5 yıl sonra taş gibi bir fizikle 90 kilo olarak Batman’i canlandırıyor.
M. Phelps 16.000 kalori tüketip 3 antrenman yapıyor tek bir gün içerisinde.
Spartacüs’ün baş rolü o roldeki fiziğine sadece 3 ayda ulaşıyor.
Şimdi ne demek istiyorum. Bu elemanlar bu işlerden milyon dolarlar kazanmasalar hayatta bu işlere girmezler, deli mi bu adamlar?
Amacınız bence fit ve sağlıklı olmak olsun. Gerisi zamanla gelecektir.