Haftada 6gün antrenman

1.80 boy
68kg
Pzt göğüs - karın- calf
Salı sırt -önkol-bilek
Çrş omuz -arkakol -karın
Prş göğüs -bacak-bilek
Cuma önkol - karın-calf
Cmt sırt-arkakol-bilek
Bu antrenman programı 14-15ay evde vücut geliştirme ile meşgul olup , 7ayda salonda antrenman yapmış birine uygun mudur?

pek uygun olacağını sanmıyorum. mesela çarşamba arka kol çalıştıysanız perşembe günü göğüs çalışırken bench press yapamazsınız zira arka kolun ağrıyor olması gerekir ve bu da performansı düşürür. aynı şekilde bicep çalışması da sırt gününde sıkıntı yaratır. haftada 5 güne düşürebilir ve aralıkları iyi ayarlarsan daha uygun olur.

pek uygun olacağını sanmıyorum. mesela çarşamba arka kol çalıştıysanız perşembe günü göğüs çalışırken bench press yapamazsınız zira arka kolun ağrıyor olması gerekir ve bu da performansı düşürür. aynı şekilde bicep çalışması da sırt gününde sıkıntı yaratır. haftada 5 güne düşürebilir ve aralıkları iyi ayarlarsan daha uygun olur.
Sağol peki haftada 2 gün göğüs , 2 gün biceps antrenmanı etkin bi antrenman modeli midir

peki sizin amacınız nedir?yani haftada 2 gün göğüs ve biseps mi çalışmak istiyorsunuz?diğer kas gruplarına o kadar yüklenmesem de olur diye mi düşünüyorsunuz?kafanızdan geçenleri açıkça ayrıntıyla anlatın,biz de ona göre program önerebilelim.

Göğüs zayıf olduğu için ağırlık vermek istyorum bu bölgeye. Biceps zaten benim en önem verdiğim kas grubu o açıdan göğüs ve bicepslerimin iriliği bnim için önemli. Diğer kas gruplarını göz ardı zaten etmiyorum ama zayıf olan göğüs kaslarımı ve daha fazla irileşmesini istediğim bicepslerime ağırlık vermek istiyorum bunun yanında ekstra bi sırt idmanıda yapsam iyi olur

push/pull/legs sistemini araştırın siz ayyıldız1071,itiş/çekiş/bacak.forumda da bir konusu mevcut diye hatırlıyorum.tam isteklerinize cevap verecek gibi.

Back
Yukarı