Haftada Kaç Gün Idman Yapilmali

haftada 6 gün idman yapıyorum. hocam kol çalışırken gögüs ve omuzların dinleniyor diyor. ve bu şekilde her bır hareket grubunda diğer ikisini dinlerdiğimi bu nedenle 6 gunun fazla olmadıgını söylüyor. ne diyorsunuz ve siz nasıl çalışıyorsunuz

en profesyonelce calisma sistemi 6 gündür arkadasim ve günde iki bölge calisman iyi gögüs kanat, biceps triceps, omuz bacak, birde soyle düsün mesela gögüs çalisirken triceps isinir artindan tricepste yapabilirsin, kanat yaparken biceps is?n?r ardindan bicepste yapabilirsin, iyi beslenipte haftada kas gurubunu 6 güngelerek iki kez calistirtiginda bir kaç sene icinde iyi sonuclar alirsin ama ozellikle bicepslerini fazla yorma en fazla iyice yedirerek yapriracagin iki hareket grubu bence yeterli ve deger gelen günde bunlarin yerini baska iki hareket le renklendirmen onun haricinde biceps triceps programinda bicepse mesela 5er setlik 2 hareket yaptirdiktan sonra çogu sporcularin ihmal ettigi ön kol hareketlerine gecebilisin

haftada kaç gün idman yapılmalı

beni çalıştıran hocam turkıye şampiyonu olmuş sanırım 4 yada 5 yıl önce. ama nasıl idman yaptırdıgını başkalarına anlattıgımda hep fazla dedıler yorulur ve zayıflarsın dedıler bende korktum dogrusu. onun için de foruma yazdım. ben henuz 13 üncü günümdeyım. başta mesela göğüste 2*20 ile çalışıyodum(alt ust orta gogus hep aynı kılo) şimdi ise 4*26 yapıyorum 13 gunde kaslarım geliştiği için midir yoksa bu artık vucutta alışkanlık halıne geldıgınden mıdır. yani ĞÜÇLENDİĞİMİ NASIL ANLAYABİLİRİM YADA SİZ NASIL ANLIYORSUNUZ?

BU SPORU NEZAMANDIR YAPIYORSUN VE AMACIN NE?? HACİM YAPMAK MI ZAYIFLMAK MI??? EĞER HACİM ALMAK İSTİYORSAN VE YENİ BAŞLADIYSAN HAFTADA 3 GÜN ANTRENAN YAPILMASI BÜYÜK KAS GRUBUNA 3 YADA 4 HAREKET 4*10 TEKRAR YADA PİRAMİT KÜÇÜK KAS GRUBUNA İSE 2 HAREKET VE 3*10 TEKRAR YAPILMALIDIR.

dostum,bence sendeki kaslarinin idmana alismaya baslamasi.baska bir deyisle hamliktan kurtulmasi.muhtemelen ilk idmana basladigin gun olculerin alinmistir.1 ay sonunda tekrar olculerin alindiginda goreceksin ki -(eger dogru ve bilincli calistiysan)-
buyuk bir artis olacak.ayni sekilde,kaldirabildigin agirliklarda da oyle..(ben ilk ay sonunda kolda 3.5 cm civarinda almistim) ama ilk aydan sonra olcu ve agirlik artisindaki ivme dusecektir.

bu sorunun cevabı çok net.yeni başlayanlar 3 gün 4 5 ay sonra 4 güne çıkabilirler.çok ii beslenenler ve orta seviyedekiler 5 gün ilaçlar+beslenme ve sıkı idman yapanlar yani prof.çalışanlar haftada 6 gün(3antreman 1dinlenme 3 antreman 1 dinlenme şeklinde)

bence 6 gün çalışmanın profesyonellikle bir alakası yoktur. eğer işiniz gücünüz yoksa, veya kendinizi iyi hissediyorsanız 1-2 aylık bir ısınma programından sonra 6 günlük çalışmaya geçilebilir. ben böyle yaptım ve hiç de zorlanmadım. ayrıca 6 gün çalışmak 6 gün max çalışmak da değildir. gidip bir bölge çalışıp bitiredebilirsiniz idmanınızı.

Eğer yeni başlayan biriyse 6 gün çok fazla bence. Bu vücud ne zaman dinlenip yapılanmaya başlıcak.

vücudun antreman alışması için en az 1,5 ay geçmesi lazım ki sonrasında haftada şu kadar çalışılsın diyelim.

6 gün gidip seni yormayacak ağırlık + kardiyo vb çalışıyorsan sorun yok ama zorlayıcı antremanın varsa haftada 6 gün vücudun dinlenip yapılanması için çok ama çok zor.

Haftada 6 gün orta seviyeyi geçtiysen ideal bence..Bende bu şekilde çalışıyorum,dikkat edilmesi gereken çok iyi beslenmeli ve dinlenmelisin.Haftada 6 gün iyi değerlendirebilirsen sana çok iyi sonuçlar verecektir.Ağırlık arttırmaya büyük kaslardan başla,kol kaslarını hep kullandığın için en sona sakla derim umarım yardımcı olmuşumdur.

ben haftada 3 gün ağırlık çalışması yapıyorum. 35-40 dakika sürüyor. 5x5 stronglifts çalışma programım. 5 tane compound egzersiz yapıyorum - Bench Press, Military Press, Deadlift, Squat, Barbell Row. Hepsini de olimpik 200cmlik barla yapıyorum. İzole egzersizleri sadece ısınmak içi yapıyorum. Leg Press, Leg Extension, Plaka Front Raise, biceps curl, seated cable row gibi.

Haftada 6 gün orta seviyeyi geçtiysen ideal bence..Bende bu şekilde çalışıyorum,dikkat edilmesi gereken çok iyi beslenmeli ve dinlenmelisin.Haftada 6 gün iyi değerlendirebilirsen sana çok iyi sonuçlar verecektir.Ağırlık arttırmaya büyük kaslardan başla,kol kaslarını hep kullandığın için en sona sakla derim umarım yardımcı olmuşumdur.
Arkadasim bende bi suredir 6 yapmak istiyorum ama hangi kas grubunu hangi gune koyucam bilmiyorum, senin programi mesaj atabilir misin ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben de haftada 4 gün çalışıyorum pazartesi çarşamba cuma cumartesi ama nedense etrafimdaki herkes haftada 5 çalış diyor ? Haftada 4 ideal değil mi hacim için

Bende haftada 5 gün calisyorum ve çalıştığım günlerde salonda 2,5 3 saat kalıyorum programi mi ancak çıkartıyorum

HTC One S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı