Haftada Kaç Gün Idman Yapilmali

Ben de haftada 4 gün çalışıyorum pazartesi çarşamba cuma cumartesi ama nedense etrafimdaki herkes haftada 5 çalış diyor ? Haftada 4 ideal değil mi hacim için
haftada 4 hacim için bence en verimlisi. ki zaten hacim kasmanın aslında doğrudan diyetle alakası var.

Aslında bunu kişi kendine göre ayarlamalı diye düşünüyorum,önceden haftada 4 her bölgeyi 1 kez çalıştırırken şu anda haftada 5 her bölgeyi iki kez giriyorum.arada hem sistemi hemde rutini değiştirmek vücut içinde iyidir diyorum.

Aslında bunu kişi kendine göre ayarlamalı diye düşünüyorum,önceden haftada 4 her bölgeyi 1 kez çalıştırırken şu anda haftada 5 her bölgeyi iki kez giriyorum.arada hem sistemi hemde rutini değiştirmek vücut içinde iyidir diyorum.
tamamıyla katılıyorum aslında bazen haftada kaç oldu diye dahi düşünmeden baktın vücudunda ağrı yok yeterli karbı da gündüzden almışsın gidiceksin spora ama bu düzen olmaz diye düşünüyorum bi süre böyle gittiktenn sonra yine vücudu rahatlatmak için nadasa bırakmak lazım.

Arkadaslar ben 2 gun git 1 gun dinlen yapiyorum ama programim uce bolunmus durumda mesela gogus omuz biceps ertesi gun sirt bacak triceps gibi bi programim var. Sirt gunu biceps de calistigindan kollsrimi yordugumu dusunuyorum gun asiri gitmem daha mi dogru olur?

ben de başlayalı 1.5 ay falan oluyor 2 gün arayla gidiyorum aslında 1.5 aya nazaran baya gelişti vücudum muhtemelen genlerle alakalıdır ki kollarım karın ve gögüslerim 1.5 ay için baya büyüdüler kol 35cm geliyor şuan herneyse şu şekil yapıyorum pazartesi gidiyorsam salı ve çarşamba dinlenme perşembe gidiyorum cuma cumartesi dinlenme pazar gidiyorum yani haftada 3 güne denk geliyor sizce arttırmalı mıyım programı mı? Gittiğim zamanlar bütün vücudu çalışıyorum 3 saate yakın dolu dolu bi antreman yapıyorum hakikatten bitmiş bir şekilde çıkıyorum antremandan bilmiyorum ne kadar doğrudur

Arkadaşlar kusura bakmayın ama haftada 6 gün bence tamamen bir saçmalık. Çalıştırdığınız bölgeyi dinlendirmeniz gerekir ve bu süreç yaklaşık 48 saat olmalıdır yoksa aynı bölgeye yine yüklenirseniz kas kaybı olacaktır. Hem haftanın 6 günü çalışırsanız muhtemelen doğru düzgün programanız olmadığından adam akıllı çalışmıyosunuzdur ve haftanın 6 günü gitmek istiyosanız çok ileri seviye olmanız gerekir ve beslenmeyi süper yapmanız gerekir bakın iyi demiyorum süper yapmanız gerekir. Haftada 4 gün bana göre de en ideal olanı tabi beslenmenizi uykunuzu iyi yapıyosanız ve kendinizi iyi hissediyosanız bu 5 gün de olabilir. Ama şunu unutmayın bu iş sporda bitmiyor beslenme de bitiyor o yüzden spora yüklenip ağırlık vericeğinize daha çok beslenmeye önem verin bi de antremanınız 1.5 saati geçmesin 1.5 saatten fazla yapılan antrenman artık kendine eziyet olur

Spora başladığım günden beri 3 günlük full body yapıyorum.hala da full body yapıyorum ve 2 hafta sonra strongliftse yada icf e tekrar başlayacağım.spliti de denediğim dönemler oldu ancak hem aynı verimi almadım hem de 4-5. günde spordan bıktığımı gördüm.herşey tadında güzel, başıma bir şey gelmedikçe ömür boyu devam edeceğimden sürdürülebilir olmalı.hep 3 gün kalacak.

Arkadaşlar kusura bakmayın ama haftada 6 gün bence tamamen bir saçmalık. Çalıştırdığınız bölgeyi dinlendirmeniz gerekir ve bu süreç yaklaşık 48 saat olmalıdır yoksa aynı bölgeye yine yüklenirseniz kas kaybı olacaktır. Hem haftanın 6 günü çalışırsanız muhtemelen doğru düzgün programanız olmadığından adam akıllı çalışmıyosunuzdur ve haftanın 6 günü gitmek istiyosanız çok ileri seviye olmanız gerekir ve beslenmeyi süper yapmanız gerekir bakın iyi demiyorum süper yapmanız gerekir. Haftada 4 gün bana göre de en ideal olanı tabi beslenmenizi uykunuzu iyi yapıyosanız ve kendinizi iyi hissediyosanız bu 5 gün de olabilir. Ama şunu unutmayın bu iş sporda bitmiyor beslenme de bitiyor o yüzden spora yüklenip ağırlık vericeğinize daha çok beslenmeye önem verin bi de antremanınız 1.5 saati geçmesin 1.5 saatten fazla yapılan antrenman artık kendine eziyet olur
ben haftada 6 gün çalışıyorum 30 45 dk fln ve gayet verim aldım yani ama kaslarım dinleniyor o 48 saat ve 72 saat olayına dikkat ediyorum tabiki

Back
Yukarı