kesinlikle gerek yok ki zaten senin ilaçtan kastın protein tozu falan olsa gerek o da ilaç değildir çoğu besinden alabilceğimiz bir madde dir.Senin zaten yediğin tavuk,balık,yumurta,süt,kırmızı et,çikolata,fındık fıstık türü kuruyemişlerde bolca var ama hangisi diye soracak olursan benim tercihim ton balığından yana olacaktır marketlerde konserve şeklinde bulabilirsin yaklaşık olarak 100 gr ton balğındaki protein miktarı 25 gr dır ama tabikide bu diğer protein kaynaklarını tüketme anlamına gelmez çünkü hepsinin içindeki protein farklıdır örneğin tavuktaki kırmızı etteki ton balığındaki proteinler vücudu hemen beslerken sütteki protein vücudu yavaş yavaş ve yaklaşık 8 saat boyunca besler senin yapman gereken idman dan sonraki beslenmende kırmızı-beyaz et tüketimi yapmak yatarkende süt içmek olacaktır
not:fındık fıstık gibi kuruyemişlerdeki protein çok fazladır görünce bende şaşırmıştım o kadar fazla olmasına hem ucuz hemde bol protein bundan sonra kuruyemişten daha fazla tüketeceğim derken hop! bitkisel kaynaklı protein olduğu aklıma geldi o yüzden hayvansal kaynaklardaki kadar kaslara etkisi olmayacağından salla gitsin dedim...