hangi bölgemi geliştirmeliyim?

bir aydan sonra hangi bölgem eksik kalmış sorusunun soruluşu pek de makul değil herhalde. çünkü sorunun yanıtı her bölgenin eksik olduğu. :)

sonuç olarak ilk bir ay vücudu toparlama ve alışma evresi olarak nitelendirilebilir. ikinci aya başlarken yapman gereken, ikiye bölünmüş bir programla çalışmak.

Programım şu şekilde

5 dk bisiklet
10 dk yürüyüş
Çeşitli mekik hareketleri(3 tane mekik alet var.Hepsine 3 set 25 tekrar yapıyorum)

GÖĞÜS
bench press 3*8
bench açış 3*8
polaris 3*8

OMUZ
omuz press 3*8
omuz açış 3*8
ön omuz alternatif 3*8

KANAT
lat pull 3*8
rowing machine 3*8
pulley rowing 3*8

ARKA KOL
push down 3*8
dumbell french 3*8
iple çekiş 3*8

ÖN KOL
barbell curl 3*8
scott curl 3*8
consantre 3*8
bilek 3*8

BACAK
leg curl 3*8
leg press 3*8
leg extantion 3*8

10 dk yürüyüş.

Bu 2.ay programım,ben bölüm bölüm çalışırım diye bekliyordum,antrenör böyle verdi,bir şey diyemedim. :D

Bu şekilde devam etmeli miyim acaba?

her yeri eşit geliştirmelisinn
bi yere yoğunlaşmaını tavsiye etmem

2. ay için o program uygun olmaz. En az 2 bölge girmen gerekir. Örnek vermek gerekirse ; göğüs - biceps, omuz - triceps, sırt ve bacak idealdir.
Çok erken böldüğü gibi, biceps ve tricepsi bile ayrı vermiş :)

2 bölge girmen gerekir derken nasıl yani anlayamadım? :)
Şimdiden itibaren nasıl çalışmalıyım?
pazartesi salı perşembe cuma gidiyorum.Bu programa devam edersem bazı arkadaşlarım kas yakımı olabileceğini söyledi,tedirgin oldum açıkçası.
Antrenmanım ısınma soğumayla birlikte 3.5 saat falan sürüyor.

Bunların hepsini tek bir gündemi yapıyorsun ? Ben 6 günlük bir program zannettim. Arkadaşların doğru demiş. Belki ilk ay her bölge tek bir gün çalışılabilir fakat ondada bu kadar hareket olmaz. Ben 4 gün gittiğim zamanlar şöyle bir program izliyordum ;

Pzts. - Göğüs / Kol
Salı - Omuz / Sırt / Bacak
Çrş. - Off
Perş. Göğüs / Kol
Cuma - Omuz / Sırt / Bacak

Zaten çok ağır girmediğimden pazartesi günkü antrenman yorgunluğu salı gününü pek etkilemiyordu. Ne zamanki ağırlıklarım arttı ve zorlanmaya başladım, tekrar böldüm. Zamanla her gün tek bir bölgeye kadar düşersin, program bölündükçe bölge başına girilen hareket sayısı artıyor ve orantıyı yakalıyorsun. Ayrıca 3,5 saat çok çok uzun bir süre, maks. ağırlıkla dahi çalışsan o programın 1,5 saati geçmemesi lazım :( Asıl yıkımı antrenman uzunluğu yapar.

Evet aynen tek günde yapıyorum,hocayla konuşup programı bölmesini isteyeceğim pazartesi.
Bir de programı bölünce set sayısını artırıyım mı?
Son olarak 2 ay sonra bodye 3 aylık bir ara vermek zounda kalıcam.Kilolu değilim ama hafif yağ sorunum var,definasyonu ne zaman yapmalıyım?

Sevgili megacracker,

Sizinle sanırım başka bir forumdan tanıştık, doğrusunu söylemek gerekirse mesajınızı görünce şaşırmadım değil, böyle bilinçsiz hocalardan tavsiye alacağınıza kendiniz araştırarak kendi düzeninizi kurmanız daha doğru olacaktır, hocanızın size yardımdan çok zararı var malesef.

Forumda yeni başlayanlar için baya emek verilerek hazırlanmış sevgili flaxorun yazıları var, bunları araştırarak okuyarak daha güzel bilinçli haraket etmenizi şiddetle öneriyorum.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-erken-ya-ta-ba-t20050.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html

Yeni başlayanlar için üst konular hazırlanmış, özenle büyük emeklerle, size tavsiyem ilk onlara göz ucuyla bakmanız olacaktır, eğer bana sormak istediğiniz soru var ise sorabilirsiniz, bildiğim soru ise cevaplarım.

Teşekkürler linkler ve yardımınız için,sitedeki herşeyi nerdeyse okudum,uygulamaya da çalışıyorum fakat ne kadar ilgili olsam da salondaki antrenörün söyledikleri de bir çelişki yaratmıştı ama artık şüphem yok programı bölrek devam ediyorum.Tekrardan teşekkürler... :)

Back
Yukarı