Hangi Kas Grubuna En Cok Önem Veriyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi kas grubunu daha onemli?

• Total voters
    4.086
Çünkü toplumda öyle bir algı var. Fazla kol çalışırsan vücudunun şekli de bozulur. Hepsine aynı önemi vermelisin.

tabiikihepsi onemli. ama ne yalan soyleyim omuzlar bir başkadır yaa. insanın durusu gorunusu felan değişir. bambaşkadır omuz. iyi hacimlenmiş yuvarlak vede iyi izole edilmiş bir omuzun goruntusunu bence vucuda başka hiçbir kas veremez. benim oyum shoulders :D

Vücudu gösteren omuz, kanat ve göğüslerdir Bu üçü çok önemli. Özellikle omuz ve kanatın orantılı bir şekilde gelişerek vücudun genişlemesini ve üçgensel görüntüyü sağlar. Bazı arkadaşlar kanat kasını yazmamış ama omuzu yazmış kanat kası olmadan omuzu nasıl gelişsin kanat olmadan omuzu nasıl düşünebilirsinizki ikisi orantılı gelişmek zorundadır zaten tek başına omuz yada tek başına kanat gelişmez bütün kaslar orantılı bir şekilde ve birbirinden haberdar bi şekilde sistemli olarak büyür. Ve omuzla en büyük bağlantıyı kanat kası oluşturur.

Örneğin: Bu kadar geniş sırt olmadan bu kadar geniş omuz nasıl olsun bu kadar geniş kanat kası olmadan böle bi omuzu hayal edebiliyrmusunuz yada bu kadar geniş ssırt olupta omuz kası olmadığını ninja kaplumbağa gibi birşey gözümde canlandıı benim açıkcası.Kasların anatomisini iyice inceleyen arkadaşlar bunu farkedebileceklerdir zaten.

Eklentiler

• roelly_winklaar_bodybuilder_back_january_2011.jpg
    roelly_winklaar_bodybuilder_back_january_2011.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 514
Son düzenleme:
orantılı gelişim kaçınılmaz zaten duzenli çalışıyorsanız. bu ankette bahsedilen şey. aynaya ilk baktığında belkide gozune neresinin ilk iliştiği. yada en çok vermeyi sevdiğin pozdan yola çıkarak olmalı. yoksa belirttiğim gibi vucut bir butundur. ama dusuk omuzlu yada dar çatılı bir anatominiz yada yapınız varsa ne kadarda bassanız olmaaaaazz. ilk etapta çatı. yani iskelet ve kas sistemi duzgunse uzerine bişeyler oluşacaktır. bilginize ...

Flex wheeler, Lee Priest, Adreas Munzer bunların hepsi dar çatılı bir iskelet sistemine sahip. Bunların kemik olarak omuzlar göğüs kafesi dardır.
Andreas munzerin eski hali bakınız. Ne kadar dar omuzlu birde şimdiki haline bakınız demekki herşey omuz çatısı iskelet sistemi değilmiş bunlar etkiler genetik olarak ama asıl önemli olan kas yapısdır. Omuz çatınız düşük ve darsa ne kadar çabalarsanız çabalayın olmaz diyerek insanları umutsuzla sokmaya gerek yok. Kas kütlesiyle çok büyük farklar oluşturulabilir. Bak mr olimpialara onlarında omuz çatısı bizimkinden farksız kemik yapısı olarak ama bir bizim omuz genişliğimize bak neredeyse bizimkinin 2 katı genişliğinde onlarınki. Bak birde Nasser El Sonbaty eski hali ve sonraki hali omuz genişliği olarak devasa bir fark yokmu sence bu adamın önceden omuz kemikleri dardıda sonradanmı genişledi kemikleri.

i1278_snapshot20090921143832.jpg

1286815750_aaron-carter-290.jpg

mystery6.jpg

images
https://www.google.com.tr/imgres?im...tAaTwJ3eCg&page=1&ndsp=39&ved=1t:429,r:21,s:0

o yuzden gelmiş geçmiş en iyiler arasında deiller. ikincisi kimseyi umutsuzluğa itmiyorum gerçekçiliğe çağırıyorum. adamda çatı dar coleman gibi geniş omuzlar hayal ediyor. gelişim ve deişim olmayıncada (haliyle) spordan soğuyup bırakıyor. herkes kendi sınırlarını bilmeli. haddinde çalışmalı. umut tacirliği yapmam ben asla. direk gerçeği soylerim. ikincisi munzerde ki omza bak çalışınca oluyor gibi şeylerden bahsediyorsun ama o adamlar çalışmıyor adeta yaşıyorlar bu sporla. kullandıklarını saymıyorum bile. sen umut tacirisin. forumda araştır '' omuz genişletmek - gogus kafesini genişletmek gibi kaç tane başlık var bak bakalım'' bu insalar fiziksel kusurlarını duzeltmeye çalışıyor olabilirler vede bu amaçla her programı deneyebilirler. ben şimdi bu adama hadi koçum yaparsın aslansın dersem. vede yapamazsa acaip şeyler denemeye kalkıp kendinide sakatşlayabilir. ki boyle bir olaya bizzat şahit oldum. kişilere kendi limitlerini tatlı bir dille anlatmak lazım. once kabullenmeli ondan sonra çalışmalılar. adamın beli geniş. ben bu adama bel inceltme programı veremem cunku imkansız. ama sırt ve kanatlarını genişletip bu kusurunu boyle kapatabilirsin desem daha yapıcı olmazmı. omuz çatısının dar olması ise bambaşka bir olaydır. bu kusuru olan adamın programına bir de trapez yazıyorlar. adam ondan sonra tars ucgen oluveriyor. ondan sonrada bu spor hamallık gibi şeyuler zırvalıyor. daha kotu oldum felan diyor :D. adamın gogus kafesi dar pull overda bascam diye omzunu sakatlıyor spor hayatı bitiyor tamamen mesela. halbuki darsa dardır ne yazıkki mucizevi goruntu deişikliklşeri elde edilemez. munzer de o hırsla öldü gitti zaten. bazen kabullenmek en iyisidir bilmem anlatabildimmi. kolay gelsin...

Ben senin sadece bir cümlene tepki veriyorum ''dar çatılıysanız ne kadar bassanız basın olmaz'' nedemek bu sporda dar çatısı olan insanlar uğraşmasın o zaman nasıl olsa düzeltemez değilmi bu düpedüz umutsuzluğa itmek insanları ve o dar omuzlu insanların tek amacı bu açığını kapatmak için spor yaparlar sen böyle dersen bu insan dahada spordan uzaklaşır.Ben gelmiş geçmiş en iyiler olmasından bahsetmiyorum bu profosyonel sporcuların sonuç olarak bak şimdiki omuz genişliği olarak ne kadar fark var eskisine göre değilmi. Bunu geçtim sıradan biri bile 1 yıl düzenli bir şekilde çalıştığında omuz genişliğinede gözle görülür bir fark oluşturabiliyorlar. Bu sporu bir bikaç yıl yapan adam 2 şer santim yan omuzlara kas koyamazmı bu çokmu zor ve bu 4-5 cm yana genişlemesi demektir buda görüntüde çok büyük fark yapar benimde kemik olarak omuzlarım çok dardı ve ben 7-8 aydır çok ağır ve disiplinli bir şekilde sporumu yapıyorum ve ben başlamadan önce omuz çatımıda ölçmüştüm başlamadan önce 44 cm gelmişti ve şuanda 50 cm geliyor ve gözle görülür bir değişim oldu.
Ve sakın bana forumu araştır gibi laf cambazlığı şeklinde konuşmalar yapma ben araştıran bir insanım ve bilmediğim bi konu hakkında insanları yanlış yönlendirmem bu konu hakkındada araştırma yaptım kafadan sallayıp yorum yapmıyorum o dediğin başlıklarıda gördüm omuz çatım çok dar diyenleri gördüm bu forumda oysaki onlarda yeteri kadar kas kütlesi yapabilse o omuz darlığı açığını rahatlıkla kapatabilir ve ben aynı forumda bir başlıkta şu yazıyıda gördüm ''omuz çatım ve göğüs kafesim çok dardı şuanda omuz çatımı lateralle bu açığımı kapattım'' gibi yazılarıda çok gördüm çünkü araştıryorum okuyorum . Şu konuda haklısın tabiki herkes kendi vücut tipine göre antreman programı yapmalı dar ve düşük omuzluysa trapez çalışmamalı ve yan omuzlara kanatlara ağırlık vererek bikaç yıl gibi bir sürede bu kusurunu rahatlıkla kapatabilir ama sen burda büyük bi çelişkiye düştün az önceki mesajında neyaprsanız yapın olmaz demekle şuanki mesajın çok tezat. Omuz darsa dardır diye bişey yok insan vücudunun heryeri kaslarla çevrilidir omuz kemiklerinin etrafındada kaslar vardır bunlarda büyüyebiliyor dikkatini çekerim. İnsan vücudunu oluşturan kaslardır kemik değil vücut kütlesini oluşturan kasdır. Vücudun herleri kaslarla çevrilidir. Bu profosynel vücutcular özellikle flex dar çatılıydı spora başlamadan son derece ectomorph bir yapıda başladı bu spora ve son geldiği nokta normal bir adamdan daha geniş bir omuza sahip oldu tabiki bununla örnek vermiycem çünkü bu profosyonel bir sporcu. Sıradan biri eğer uğraışırsa omuzları zamanla 5-6 cm dahi açması omuzda çok büyük fark yapabilir çok dar omuzlu yapıdayken normal bir omuza sahip olabilir. En yakın örneği kendimden veriyorum benim omuzun çok dardı ve şuan geniş omuzlu sayılmam ama kesinlikle şuanda göze batmıyor ve eskisinden daha iyi şuanda tam istediğim gibi genişliği. Ben zamanında kabullenmedim o durumumu yapıcam dedim ve yaptım ve şuan dar omuzlu değilim gayet memnunum bilmemem anlatabildimmi. kolay gelsin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:49 ----------

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=EVpCs8ejYws[/YOUTUBE]

İris kyle bayan vücutcu bir bayanın omuz çatısı kemik olarak ne kadar olablirki ama 24. saniyeden itibaren bak omuzlar sırt genişliğiyle orantılı gelişmiştir ve omuzu bir erkekten bile geniş. omuz olarak düşünme sadece Kanat geliştikçe kolların arasındaki mesafe açılmış olacak ve bununla birlikte omuz göğüs yana genişleyerek büyüyecek(26. saniyeye dondur bak ve iyice incele). Ben bunu zamaınında çok araştırdım insan kas anatomisini inceledim defalarca ayrıntısına kadar inceledim okudum spor hocalarına sordum. Kanatlar büyüdükçe omuzlarda onu takip edecekktir. Sonuç olarak omuzlar kanatlarının genişliğinde olacaktır. Kanat ne kadar geniş omuzda okadar geniş anladın. Kasların birbirletriyle olan sistemili gelişmesidir bu. Bu videoya bakarak hayal gücünde daha iyi canlanır umarım

Ayrıca şu videoya bak ronnienin omuzları genetik olarak kemik olarak geniş olduğunu idda etttin ama kemik oalrakda flex omuzları dar yapıdadır burdada ronnieyi yeniyor. Omuz genişliği olarakda bir fark göremedim. İstersen flexin spora başlamadan önceki eski halini gör ne kadar dar omuzluu bir yapıdaymış daha önceden bak gör benim spora başlamadan önceki halimden bile kötü eski hali. Ama burda devasa omuzlar görüyorum(kafası omuznun yanında küçücük kalmış adeta). Burda verdiğim mesajda bu videoda verdiğim mesajımı anlarsın umarımda yine bana bunlar prfosyonel bunlar hayatlarını bu spora adıyor gibi şeyler söylemessin

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=LSQR7ENflq8[/YOUTUBE]

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:06 ----------

Ve sizler bir forumda bir yazı görüyorsunuz ve o konu hakkında hiç araştırmadan hiçkafa yormadan o bilginin doğruluğunu heryerde savunuyorsunuz ama ben üzerinde çok kafa yordum çok araştırdım. Benim biirşey kafama takılırsa onun üzerinde uzun süre dururum kesin bilgiye ulaşana kadar araştırırım. evet omuz kemik olarka dardır ama bu demek olmuyorki hiç genişleyemiyeceği spora başladan önce birinin sırt genişliği sırt kanat genişliği aynı oluyormu burdan çok rahat anlayabilirsin çünkü bunla orantılı omuzlarda gelişerek genişlemiştir. Ben çok büyük gelişme kaydettim azim ve hırsla yaptım ve çok farketttirdim medem forumu çok okuyup araştıran birisin bana diyorsun ya forumu araştır omuzum dar diye şikayet edenlere bak diye bende sana diyorum sende araştır al mesela bak şuna adam 2.5 yılda nasıl farkettiirmiş bak. Forumu araştıran bu konu hakkında kafa yoran birisi olsaydın sende anlardın ve o zaman omuzunuuz kemik olarak darsa ne yaparsanız yapın boşşş demezdin ve milletide umutsuzlandırmazdın.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/2-5-y-l-vg-t30914.html

Son düzenleme:
Sen bu sitede okumuşsun 2 tane başlık omuz çatım dar göğüs kafesim dar senin araştırman bundan ibaret. Merak etme onları bende okudum zaten. Bununla yetmiyor işte

Kanat dediğiniz biceps ve triceps mi?
Omuz kası olmadan kol kasları güzel durmaz zaten ve kıyafette falan da en belli eden kas omuzdur. En dikkat çeken karın kasıdır sonra omuzlardır. Bir insanın sporcu, yüzücü, basketçi olduğunu omuzdan anlarız mesela çok önemlidir çünkü.

sayın dht buyuk bir dikkatle yazınızı okudum. diyorsunuz ki bende dar çatılıydım. ama bunu toparlayabildim. bana iki uc başlık okuyan arastırmayan biri muamelesi yapıyorsunuz. '' laf cambazlığı sakın yapma'' gibi tehdit ediyorsunuz. sadece sunu soyluyebilirim. siz disiplinle ve dikkatle çalıştınızbu açığınızı bir miktar kapatabildiniz. ve nekadar kapayabileceğinzin farkında olan bir insansınız. paylaştığınız videolarda bu işe dikkat ve emek sarfettiğinizin aynı zamanda araştıran ve seven biri olduğunuzu gosteriyor. ama kabul edin ki bir çok insan bu bilinçte değil. bir çok insan bu dikkatte değil. bir çok insan hareketleri dahi yanlış yapıyor. ben bilinçli insanları zaten yonlendirmek gibi uzerime vazife olmaya bir işe soyunmam. inanın bana kendini sakatlayan yada oyle yada boyle gerekçelerle bu spordan soğuyan bırakan cok insan gordum. hepside yanlışlıklra bilinçsizlik vede en onemlisi '' saşırı hırsın'' kurabanı oldular. hepside bir kaç ay gibi surelerle mucizeler peşinden koşan , kaldıramadığı agırlıklarla tekrarlar yapan insanlar vb... şim di orada umutsuzluğa itmekten ziyade kendi sınırlarınızı bilin anlamında bir konuşma yapmak istredim. tabiiki kendinizide aşağılık kompleksine itmeyin ama fazlada coşmayın demek istedim. kendimden ornek vereyim. ben bu spora başlamadan once oldukça zayıf biriydim. bileklerim felan incedir mesela. ama onkol hareketleriyle resman kalın bileklerim oldu. ama ''eskisine nazaran kalın''. dikkat edin !!! yani bu demek deildirki ben olağanustu onkollar inşa edebilirim. neden mi ? cunku ince bir altyapının ustune cıkıyorum ! eğer daha iyiy bir alt yapı olsaydı uyzerine bambaşka cıkabilirdim. bu ornekten yola cıkarak. yapabileceklerimi vede başlangıçtaki halimle şimdiki halimi kıyaslayarak yaptıklarım hakkında bir gorus sahibi oldum. iyi bolgelerim vede zayıf bolgelerim var bunları tanıdım. kol kemiklerim ince olduğu çok iyi bir bicepsim olmayacak belki. ama uzun kemikli ve uzun kaslı bir yapım olduğu için upuzun bir bicepsim var. alt tarafıda dopdolu ( bir çoğu boştur). bir arkadaşı vardı alt biceps sorunu yaşayan en az bir sene bu bolgeye yoğunlaştı ve biraz toparladıda goruntuyu. ben bu azmi ayakta alkışlarım. tam istediği şey yinede olmadı ve ne dedi biliyormusun '' ne kdarda uğraşsam belli bir noktaya getirebilirim, orayı zorlayarak iyi olan bolgelerimide ihmal ettim '' . ozet olarak. bu spor her zaman ksusurları gidermek adına diğer bransların bir adım onundedir. ama genlerimizle dunyaya geliyoruz. sence kevin levronun harika tricepsi cok iyi çalışmasının bir urunumu ( kesinlikle oda var) yoksa birazda yapısalmı ? arnoldun harika biceps ve goguslerinin yanında zayıf mide kaslarını dusun( ki arnold kadar bu işte hırslı biri bile bu kadarını başarabildi. kullandığı onca hormon ve takviyeye rağmen) . demem o ki : kendimizle barışık olmalıyız. bardağın dolu tarafını gormeliyiz. iyi bir omzun olmasada cok iyi kolların vadır belki. iyi ve kotu taraflarımızla kendimizi kabul etmeliyiz.

Aslında ikimizde demek istediği çok yakın bazı konularda hemfikiriz evet kemik yapısı önemli kemik yapısı geniş omuzlu biriyle dar omuzlu biri aynı noktadan başlamaz genetikte önemli bu spora benim demek istediğim dar kemik yapılı olan bilinçli bir şekilde çalışarak bu açık rahatlıkla kapatılabilir çünkü bu kemiklerin üzeri kaslarla çevrili kaslarda çok hacim alabilen birşeydir bu açığı kas yaparak rahatlıla kapatabilir belki geniş omuzlu olmaz ama normal bir erkeğin omuz standartlarına rahatlıkla çok kısa sürede ulaşabilir çünkü biliyorsunun bu spora yeni başlayan biri ilk 1 yıl çok hızlı kas yapabilir sonra git gide yavaşlar gerçekten doğru bir şekilde çalışsa bu açığını kapatabilir dar omuz kusuru olmaz evet birazdaha abartsa yıllarını verse bu spora gönül verse geniş omuzlu sınıfına bile girebilir. Kas yapısı çok hacim alabllien bşeydir çünkü. Onun dışında genetik yapısı önde olan 1-0 öndedir bu sporda bizim tek farkımız bu sporu yapyor olmamaız dışarda ne insanlar var genetiği çok iyi omuz kemikleri falan geniş ama sporla alakası yok adamın. Ama omuz kemikleri dar olupta bu sporu yapan adam bu sporu severek gönül vererek yapan adam o adamın seviyesine ulaşır ondan daha iyi olabilir. Tek farkımız bu sporu yapıyor olmamız.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:56 ----------

Omuzlara koyulabilecek kas miktarı çok fazladır.

haklısınız. bu sporu yapan birisi genetik yonden zaaflı olsa bile. genetiği ustun ama spor yapmayan birine oranla cok daha iyi gorunecektir. bu konuda hemfikirim sizinle. anlayışınıza teşekkürler. iyi çalışmalar ...

• Like
Reactions: dht
Zaten genetik yönüm kötü diyerek spora başlamayan birisi hayatta da başarılı olamaz.

Hepsine önem veririm.Evde yaptığım halde bacak çalışmasamda parklardaki aletlerde bitşeyler yapıyorum.

Bu Spora Başlıyalı Ortalama 2 Ay Olduğu İçin Ve İlk Bicepsler Olustuğu İçin Biceps Hosuma Gidiyor Daha Cok Ağırlık Veriyorum Ama Bütün Kas Gruplarına Önem Verilmesi Gerektiğinide Biliyorum :)

benim için en önemlisi karın kasıdır

Klasik olacak ama bütün vücuduma önem vermeye çalışırım... Ama illaki seçici davranacaksak ben omuz,biceps ve triceps kaslarıma daha çok önem veririm ve antremanlarımda en çok çalışmayı sevdiğim bölgelerdir. Bu ilk üç sıralamadan sonra sırasıyla göğüs,mide,sırt,kanat ve bacaklar gelir benim için...

Back
Yukarı