Meyva suyu konusunda büyük markalara güveniyor küçük markalardan arkama bile bakmadan kaçıyorum. Bunun sebebi sektörde fiyatıyla rekabet edebilmek için bir takım firmaların insan sağlığını hiçe sayması.
Pahalı olan iyidir demiyorum, sakın yanlış anlaşılmasın. Çok ucuz olan kötüdür diyorum.
Hangi marka daha iyidir bilmiyorum, bilemem, araştırmadım ama ben bazı markaların bazı meyve sularını daha kaliteli, lezzetli ve faydalı ürettiğine inanıyorum. Buna sebep hammadde teminlerindeki farklılıktır. Her tedarikçinin meyveleri aynı kalitede olmuyor. Yani üretim tekniği sağlık açısından risk taşımayan büyük firmalar bile hammaddeden ötürü kalite farklılığına sebep oluyor.
Bu arada ismini vermek istemediğim büyük bir firmaya memleketimde "ıskarta" kayısıların ve de ağaç dibinde olan çürümüş kayısıların gönderildiğini söyleyeyim. Bir kuşun gagalayıp mahvettiği bir meyve, meyve suyu üreticisinin hammaddesi olabiliyor. Yani sağlam malzemeye çürüğüne katıyorlar çünkü çürüğü bedava denecek fiyatlara satın alıyorlar ve kaliteyi çokta bozmadan çürük ürün katarak kar marjını yükseltiyorlar. Ben kayısı konusunda bizzat bilgi sahibi olduğum için onu söyledim, sanırım başka meyvelerde de çürükler meyve suyu fabrikalarına gidiyordur.
Bana göre meyve sularını mevsiminde meyveleri alarak evde yapmayı öneriyorum. Press ve kaynatma yöntemiyle. Hoşafı da yeniden keşfetmemiz gerekiyor ayrıca bunu da söyleyeyim. Mevsimi dışında meyve suyu ihtiyacımızı da içimize en sinen ve fiyat kalite olarak en uygun markalardan seçmeliyiz.