Hangi Savunma Sporuna Gitmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Potkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Potkan

Üye
Merhaba.Bu yaz 14 yaşına gireceğim. Ve aynı zamanda bir savunma sporuna da başlamak istiyorum bu yaz.Hiçbir zaman kavgayı başlatan taraf olmadım. Kavga taraftarı da değilim barışçıl biriyim.Bu yüzden de doğu sporlarına gitmek istiyorum.Hem sağlıklı bir hayat sürmek hem de özgüven kazanıp kendimi savunmayı öğrenebileceğim bir spor tercih edeceğim.Aklımda Wing Chun ve Judo var.Bu sporlar bir kavga durumu olduğunda işe yarar mı? Teşekkürler.

Kavgada sartlar ringdeki gibi degildir kural vs yoktur.
En guzeli kavgadan KAÇMAKTIR.
En buyuk cesaret budur.
Diyelimki hersey esit bicek vs cekmedi karsindaki o zaman boks gures judo hepsi ise yarar tabiki.
Guresci yakalarsa ki gures egitimi almissa yakalar kim oldugun farketmez kendini yerde bulursun,

Boks ayakta doguste cok ıse yarar, ancak birebirde en iyisi gures ve judodur.
En guzeli ikisinide bilmek tabi bu yillar alir.
2 ser yilda boksu da gureside guzel ogrenirsin.
Prof dovuscu olmayacaksan hangisine once baslayip altyapi olusturacagin farketmez.
Ben genc olsaydim guresle baslar boksla devam eder sonra gurese tekrar donup gures agirlikli boksuda ihmal etmeden egitime devam ederdim.

Kavgada sartlar ringdeki gibi degildir kural vs yoktur.
En guzeli kavgadan KAÇMAKTIR.
En buyuk cesaret budur.
Diyelimki hersey esit bicek vs cekmedi karsindaki o zaman boks gures judo hepsi ise yarar tabiki.
Guresci yakalarsa ki gures egitimi almissa yakalar kim oldugun farketmez kendini yerde bulursun,

Boks ayakta doguste cok ıse yarar, ancak birebirde en iyisi gures ve judodur.
En guzeli ikisinide bilmek tabi bu yillar alir.
2 ser yilda boksu da gureside guzel ogrenirsin.
Prof dovuscu olmayacaksan hangisine once baslayip altyapi olusturacagin farketmez.
Ben genc olsaydim guresle baslar boksla devam eder sonra gurese tekrar donup gures agirlikli boksuda ihmal etmeden egitime devam ederdim.

Hocama katılıyorum, ayrıca bıçak falanda olmasa bile kaçma imkanı varsa kaç :D Çünkü cidden kural yok sokakta ki kavgada, misal adamın gözü dönmüşse fırsatını bulur gözünü kör eder, hayalarına vurur neler neler var daha sonra sakatlığını çekeceğin :D ( Küçükken esirgeme yurdundaki çocuklarla çok işli dışlı büyüdüm emin olun bu saydığım şeyler var, ha "çıkışa gel" tarzı basit okul kavgaları ise umursamaya bile gerek yok).

Muay Thai gibi sporlardan da başlangıç aşamasında uzak dur derim sakatlık riski daha yüksek. Hocamın dediğine de katılarak boks-kickbox-güreş üçlüsünü öneririm. Yalnız iyi bir hoca bul, özellikle boks ve kickbox'da çok fazla kişi hocalık(!) yapıyor.

Merhaba.Bu yaz 14 yaşına gireceğim. Ve aynı zamanda bir savunma sporuna da başlamak istiyorum bu yaz.Hiçbir zaman kavgayı başlatan taraf olmadım. Kavga taraftarı da değilim barışçıl biriyim.Bu yüzden de doğu sporlarına gitmek istiyorum.Hem sağlıklı bir hayat sürmek hem de özgüven kazanıp kendimi savunmayı öğrenebileceğim bir spor tercih edeceğim.Aklımda Wing Chun ve Judo var.Bu sporlar bir kavga durumu olduğunda işe yarar mı? Teşekkürler.
Tavsiyem ayakta boks yer için bjj gidebilirsin ama bu zor yani yer bulman felan balaban var. Tavsiyem judo ve boks yapmandır veya kickboks judo ama boks ve kboks karşılaştırma yapmak istemem şöyle bi gerçek var ki boks ayakta mükemmeldir yumruk atarsın ve yumruk yemezsin öyle diyim yumruğu sağlam atsan zaten 1 tane sokak kavgasında iş biter. yere düşersen judo kullanırsın bide judoda bilek kol hareketleri ile yakalayıp değişik acılar tattırabilirsin daha gençsin bence ikisini yapmalısın ama beraber yapma.

Her zaman önce özgüveninin olması gerekli özgüven için önce ilgi duyduğun hoşuna giden bir branşa başla keyif al keyif aldıkça rahatlıla öğrenirsin öğrendikce özgüveniin yerine gelir hareket kapasiten artar daha sonra branş değiştirebilirsin ama illa tavssiye istiyorsan
Muay Thai - Kick Boks - Boks Branşları

En iyisi boks ve serbest güreş ya da Boks ve jijitsu .Boksta ve güreşte iyiysen jijitsuda az çok biliyorsan karşıdaki dövüşçü olmadığı ve bıçak silah gibi aletler olmadığı sürece iri yarıda olsa her türlü indirirsin .Ama kavgadan uzak durmak en iyisidir . Hakliysan tabiki hakkını sonuna kadar koru ama kavga en son çare olmalı. Zaten gerçek bir boksör sıradan bir vatandasla kavga ederek vakit harcamaz kolay kolay

Back
Yukarı