Bahsettiğiniz videoda karateci dayağı yedikten sonra bu kez hocası çıkıyor boksörün karşısına o da aynı şekilde yumruklar karşısında duramamıştır karateyede saygım var ama Karateyi herkes yapabilir boks her babayiğidin harcı değildir.Boksa başlayıp boksu kaldıramayıp karateye geçipte şampiyon olanları tanıyorum ben.Box la karşılaştırdığınız uzakdoğu dövüş sanatlarına çok büyük haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.Uzakdoğu dövüş sanatları her şeyden önce kısa vadede çok büyük yararını göreceğiniz dövüş sanatları olamaz belkide bu yüzden bu kadar üstünkörü düşünmenize sebep olmuş olabilir.Bir kişi sanırım karate vs box adlı bir vidyo yollamıştı youtube linkinden benim hiç görmediğim karate tekniklerini içeriyordu nerdeyse ve o kadar iğrenç dövüşüyorduki 1 ayda temel vuruş tekniklerini öğrenmiş ve birazda seri olan biri ondan kat kat daha iyi spor yapacağını düşünüyorumkafa_.Box la uğraşanlar boxla uğraştıklarından kendi sporlarını daha üstün göstermek için bir çok neden gösterip vidyo yollamışlar.Yapmayın diyorum yüzyıllardan beri devam ettirilen tekniklerle box gibi bir sporun tekniklerini kıyaslamayın.Ülkemizde çok etkin bir şekilde yapılamayıp maddi çıkarlar doğrultusunda şekil alan karate gibi kung fu gibi sporları küçümsemeyin.Youtube videolarını teker teker izleyerek bu sporlar hakkında bilgi edinilmez hangisinin daha iyi olduğu kanısına varılamazduh.Neyse herkes konuya kim döver şeklinde yaklaştığı için bu konunun amacından biraz saptığını düşünüyorum.Ve bana sorarsanız powerlifting sporu ile uğraşanlar en güçlüdür hyper_
düşüncen yanlış bb biz güreşçiler olarak agrlk çaalşırız ama bb gibi değil daha çok güce yönelik şekil amaçlı degil yani
Jerome Lebanner in maçlarını izle k1 karnesine bak o zaman anlarsın 1.sınıf dövüşçü olduğunu.Bahsettiğin UFC ve MMA cıların çoğu eski boksördür ve çok zor bir spor olan boksta başarılı olamamışlardır farkı buradan anlayabilirsin.Bu videoda K1 in en iyilerinin ve şampiyonunun(02:30 uncu saniyede çaresiz bir şekilde tekme çıkarmaya çalışırken aldığı yumrukla kendini bir anda yerde bulan k1 in en iyisidir) güçlü yumruk might mo karşısındaki çaresizliklerini izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=vpXDqUuSHjk
Dünyanın en güçlü adamı diye geçen 60 tonluk tırı çeken STRONG MAN , Ronnie Coleman ile birlikte yaptığı bilek güreşinde yenildi..
Profesyonelleri izlemelisin castorpollux bu 3gp görüntülerdeki sokaktan toplanan dövüşçüler seni köreltir eğer bu sporlarla ilgileniyorsan.Mighty Mo sadece boksuyla K-1 de şampiyon olmuştur.Bu en büyük kanıttır.Botha gibi Wbc de son sıralarda yer alan vasat bir boksör bile emekli olduktan sonra K-1 de dövüşmüş çok iyi maçlar çıkarmıştır.Tyson ve Ali den bahsetmişsin onlara gülüp geçiyorum.boksörlerden söz açılmışken birde şu videoları izleyelim...
https://www.youtube.com/watch?v=YAym2ZTfuuQ
https://www.youtube.com/watch?v=TRouMeO-_dE
görüldüğü üzere sizin yerlere göklere sığdıramadığınız boksörler yere düşünce ne kadardazavallı kalıyorlar...
bir dövüş sitili hangi oranda az kural içiriyorsa o oranda gerçekçidir, bunu unutmayalım... tyson'da olsa Ali'de olsa sonuç değişmezdi, yere düştüğü anda bir boksör ve tekniği hiç kalır...
karma dövüşçüler karma sitiller;
https://www.youtube.com/watch?v=yWCZTbLtO3U
Profesyonelleri izlemelisin castorpollux bu 3gp görüntülerdeki sokaktan toplanan dövüşçüler seni köreltir eğer bu sporlarla ilgileniyorsan.Mighty Mo sadece boksuyla K-1 de şampiyon olmuştur.Bu en büyük kanıttır.Botha gibi Wbc de son sıralarda yer alan vasat bir boksör bile emekli olduktan sonra K-1 de dövüşmüş çok iyi maçlar çıkarmıştır.Tyson ve Ali den bahsetmişsin onlara gülüp geçiyorum.
Anlatmak istediklerim malesef kapasitenle sınırlı.k-1 kural, puanlama ve kısıtlamalar yüzünden gerçek bir kıstas değildir...
k-1 gerçek anlamda kimin tekniği kiminkinden daha iyi sorusuna yanıt bulmamızı bu yüzden imkansız kılar...
Profesyonelden kastın sadece boks alemi ile kısıtlı kaldığı için, o yüzden dövüş dünyasınada cahil kalmışsın anlaşılan...
senin o beğenmediğin ringlere çıkanlar fransız savata (Fransız BOKSU) şampiyonu, karate birincileri, ismini bilmiyorsun diye onların profesyonel olmadığını göstermez...
Ken Shamrock, Randy Couture, Fedor Emelianeko, Royce Gracie, Don Frye bunları sıradan dövüşçü olarak görüyorsan sen zaten körelmişsin demek oluyor...
konumuza dönelim, k-1'i baz alman mantıksız bu arada, yer dövüşü olan Pride ya da UFC ringlerinde kaç boksör (başarılı) sayabilirsin? diyeceğim bir elin parmağını geçmez ama bu da yanlış olur çünkü bir elin parmağı kadar zaten boksör yok!
Boks iyidir hoştur ama boks teknik-kural olarak çok kısıtlı ve sığdır...
Mike Tyson'ı herhalde tüm dövüşçülerin üzerinde tutuyorsun, buda düşünce olarak boksun en iyi dövüş sitili olarak algılamandan kaynaklı...
Şunu unutmayalım,
Dövüş yerde başlar!
Bu yüzden;
Yer dövüşünün olmadığı hiçbir dövüş dalı, asla ''en iyiyi'' barındıramaz...
cümleyi yanlış yazmışsın, ''kapasiTEMle sınırlı'' olacaktı...Anlatmak istediklerim malesef kapasitenle sınırlı.