Hangi Supplement kombinasyonu yapmalıyım

Herkese merhabalar
Ben geçen yıl Temmuz gibi spora başladım 3-4 ay vucüt geliştirmek için salona gittim vucüdüm biraz gelişme sağlamıştı sonra 2-3 ay gidemedim 2020 senesinin başında tekrar başladım 2-3 aydır gidiyordum pek bir gelişme olmadı gibi sonrasında da pandemi olayı olduğu için 3 aydır felan spor yapmadım

Tekrar başlamayı düşünüyorum ve takviye almak istiyorum sizce hangi supplementleri almam gerekiyor Protein tozu bcaa kreatin felan hangisi lazım olur bir de bunları nasıl kombinasyon yapmam gerekiyor

Kendi düşünmeme göre 3 ay felan bunlarla takviyeli çalışıp vucütu iyice geliştirmek sonrasında takviye almadan vucütü korumak istiyorum böyle yapmak mantıklı mı sizce

Bu arada boyum 1.72 kilom da 70

Supplementlerde deva aramak yerine doğru antrenman sistemleri, vücudun anatomisi, fizyolojisi ve kinezyolojisi hakkında bilgi sahibi olman vücudunu geliştirir. Supplementler mucize yaratmaz. Çöp idmanlar yaptığında istersen 40 çeşit supplement kullan önceki deneyimlerinden farkı olmaz. Yine bırakır, bundan sonraki sefere de 3 ay kür yapayım, sonra olanı koruyayım diye gelirsin.

Önemli olan antrenman nasıl yapılır, programlama nasıl yapılır, hareketler nasıl düzgün yapılır (uyduruk salonlardaki hocaların süper yapıyorsun dedikleri değil, hareketi gerçekten doğru yapmaktan bahsediyorum) öğren. Supplementsiz de gelişirsin. Zaten ilk 6 ay kullanmanın hiçbir faydası yok, daha sonrasında da Kreatin dışında fayda gösteren bir supplement pek yok.

Yeni başlayanlar olarak çoğunuz kısa yoldan sonuca ulaşmak istiyorsunuz. Ancak steroid bile kullansanız bu işte kısa bir yol olmadığını göreceksiniz. 3 ay supplement ile çalışmak size korunacak kadar hayal ettiğiniz bir vücut yaratmayacak. Belki kollarınız 3-4cm büyür o kadar. Aynı gelişimi peynir ekmek yeseniz de alırsınız zaten.

Supplementlerde deva aramak yerine doğru antrenman sistemleri, vücudun anatomisi, fizyolojisi ve kinezyolojisi hakkında bilgi sahibi olman vücudunu geliştirir. Supplementler mucize yaratmaz. Çöp idmanlar yaptığında istersen 40 çeşit supplement kullan önceki deneyimlerinden farkı olmaz. Yine bırakır, bundan sonraki sefere de 3 ay kür yapayım, sonra olanı koruyayım diye gelirsin.

Önemli olan antrenman nasıl yapılır, programlama nasıl yapılır, hareketler nasıl düzgün yapılır (uyduruk salonlardaki hocaların süper yapıyorsun dedikleri değil, hareketi gerçekten doğru yapmaktan bahsediyorum) öğren. Supplementsiz de gelişirsin. Zaten ilk 6 ay kullanmanın hiçbir faydası yok, daha sonrasında da Kreatin dışında fayda gösteren bir supplement pek yok.

Yeni başlayanlar olarak çoğunuz kısa yoldan sonuca ulaşmak istiyorsunuz. Ancak steroid bile kullansanız bu işte kısa bir yol olmadığını göreceksiniz. 3 ay supplement ile çalışmak size korunacak kadar hayal ettiğiniz bir vücut yaratmayacak. Belki kollarınız 3-4cm büyür o kadar. Aynı gelişimi peynir ekmek yeseniz de alırsınız zaten.

Son

Macfitte özel ders veren 10 seneden fazla arkadaş var programdır vucüt anatomisidir felan yardımcı oluyor arada anlatıyor ama terimli felan konuşuyor çoğunu anlamıyorum :) ben kilo felan da zor alıyorum vucüt anotimisi de zor gelişiyormuş bir şey diyordu da bilmiyorum şimdi
Son 1-2 ayda öyle pek bir şey olmadı gibi ona sorunca da ‘kanka boşver ya bende bir şey kullanmıyorum artık böyle iyi gidiyorsun felan’ diyor :) ben de ufaktan bir şey kullanmak istiyorum aslında öyle çok iyi bir vucüt da istemiyorum ama şöyle vucüt hatları felan biraz belli olsun sonra bir daha almam bir şey öyle düz sporla takılırım diyordum ama burada da kimse önermiyor herhalde

Son

Macfitte özel ders veren 10 seneden fazla arkadaş var programdır vucüt anatomisidir felan yardımcı oluyor arada anlatıyor ama terimli felan konuşuyor çoğunu anlamıyorum :) ben kilo felan da zor alıyorum vucüt anotimisi de zor gelişiyormuş bir şey diyordu da bilmiyorum şimdi
Son 1-2 ayda öyle pek bir şey olmadı gibi ona sorunca da ‘kanka boşver ya bende bir şey kullanmıyorum artık böyle iyi gidiyorsun felan’ diyor :) ben de ufaktan bir şey kullanmak istiyorum aslında öyle çok iyi bir vucüt da istemiyorum ama şöyle vucüt hatları felan biraz belli olsun sonra bir daha almam bir şey öyle düz sporla takılırım diyordum ama burada da kimse önermiyor herhalde
Bu işin özünde supplement'ler konusunda bilgisizlik yatıyor. Özellikle ülkemizde supplement kullanımı aşırı yanlış. Kişinin bir şeyler kullanıyorum ama bundan ne bekliyorum diye kendisine sorup, içeriğini araştırması lazım. Supplementlere vereceğin parayı bu seviyede günlük 100gr daha fazla et tüketmeye versen zaten daha iyi gelişirsin.

Maalesef forumda da görüyorum. Adam BCAA, Whey, Karnitin, Kreatin vs. ne buluyorsa kombine edip kullanıyor. Ancak sorsan ne işe yaradıklarına dair fikri bile yoktur. Kreatin haricindeki tüm supplementlerin içerikleri zaten düzenli bir beslenme ile tedarik edilir. Ancak insanlara renkli shakerlara tozlar karıştırıp, spor sonrası yuvarlak spor çantasından çıkarıp dikmek havalı geliyor olsa gerek ki supplement firmaları zengin ediliyor. Keza supplementlerin içerik bilgilerine çok da güvenilmemesi gerekli diye düşünüyorum.

Ayrıca hocam son cümlenizde dopingle supplementi baya karıştırdığınızı görüyorum. 2 ay supplement kullanınca, kullanmadığınıza kıyasla baya kas ekleyeceğinizi sanıyorsunuz ancak maalesef öyle bir şey yaşanmayacak.

Back
Yukarı