Hangisinin tekmeleri daha sert?

Herkese merhaba.Şimdi taekvondo da yalnız tekmeler çalışıldığı için taekvondonun tekmeleri dahamı sert acaba?Ama ben bazen taekvondo yarışlarını izliyorumda tekmeler bana pek de sert gelmiyor,knockoutlar falan gördümde sadece ne biliyim işte.Sanki kickboksun tekmeleri daha sertmiş gibi geldi bana.Ama şöyle bir şey var,national geograpicsde bir test yapıldı taekvondo,muay thai,karate ve capoeira dövüşçülerinin tekmeleri test edildi.Taekvondo ezici üstünlükle tekmelerde daha güçlü oldu.Testin sonucuna göre taekvondoçu 1 ton ağırlıkda tekme atdı,2-ci yer de capoeira dövüşçüsü geldi 978 kilo tekme gücüyle.Ama yarışları izliyorumda orada atılan tekmeler pekde 1 tonluk tekmelere benzemiyor.Siz ne düşünüyonuz?En sert tekmeler hangi dövüş sporunda?

onun sebebi uzak doğu dövüş / savaş sanatlarının müsabakalarının fazla önemlerle yapılıyor olması bence kick boks maçlarında ayakları çıplak direk kaval kemiği suratına girerse tabi öldürür ama taekwondo ve karate de bir dünya ekipman takılıyor ayaklarına o şeyleri takıyorlar sert de vursa kemik vurmuyor sonuçta ve bu sporlar genelde havayı dövüyorlar kum torbasında çalışan taekwondo cu görmedim hiç doğal olarak darbaye alışmamış bacakları mesela şu birinci olan kız vardı ya örtülü bir türk adını unuttum muhtemelen tek atarım ona kısa süre karate wushu ve boks yaptım ama hezimete uğrar benle dövüşse bacağını sıfır açıyor ama dediğim gibi bedenin alışma farkı var havaya tekme atmak tekniğini geliştirir tabi ama güç olmadan teknik ne kadar iş görür...

O dediyin kız kübra dağlı female boyka diyorlar ona.İyi taekvondoçu.Kemik deymiyor diyonda kyokushininde tekmelerinde kemik deymiyor ama tekmeleri baya bi korkunç ve tehlikeli.Yani öyle tekmeler atıyorlarki amk insan televizyondan görünce korkuyor.Bence en iyi tekmeler muay thai vs kyokushinde.Muay tai dövüşçüleri ağaç felan yıkıyorlar tekmeyle düşün ne kadar sert tekmeleri var.Bende belki muay tai felan bir ara yaparım.Ağaç olmasada tahta falan kırmaya çalışıcam.Tabii ki bir kaç sene çalışdıktan sonra.Boksdan çıksam muay tai yapıcam.Belki ikisini bir arada yaparım diyede bir planım var.

O dediyin kız kübra dağlı female boyka diyorlar ona.İyi taekvondoçu.Kemik deymiyor diyonda kyokushininde tekmelerinde kemik deymiyor ama tekmeleri baya bi korkunç ve tehlikeli.Yani öyle tekmeler atıyorlarki amk insan televizyondan görünce korkuyor.Bence en iyi tekmeler muay thai vs kyokushinde.Muay tai dövüşçüleri ağaç felan yıkıyorlar tekmeyle düşün ne kadar sert tekmeleri var.Bende belki muay tai felan bir ara yaparım.Ağaç olmasada tahta falan kırmaya çalışıcam.Tabii ki bir kaç sene çalışdıktan sonra.Boksdan çıksam muay tai yapıcam.Belki ikisini bir arada yaparım diyede bir planım var.
Karatenin aslı iyidir zaten ama spor hali beş para etmez bence zaten kick boksta kyokushinden geliyor

Tekmeyi sert olması için atanın tekmesi sert olur.

Tekvando tekme odaklı bir spor ama iki farklı organizasyonu var. Biri WTF öteki ITF. Biri full contact yani rakibi indirmeye yönelik sert tekme atmak için uğraşıyorken öteki rakibe düzgün teknikle hızlı ve gardı aşarak vurmak için uğraşıyor.

Kickboksta da aynı şekilde full contact ve light contact var. Full contact, ITF gibi rakibi indirmeye yönelik tekmelerle uğraşır. Light Contact düzgün teknik kullanmaya yönelik.

Kyokushin direk komple rakibi indirmeye yönelik uğraşır.

Hangisi daha etkili olur dersen rakibi indirmeye yönelik spor yapanlardan en çok çalışanın tekmesi sert olur derim. Kyokushin tamamen buna çalıştığı için genelde onların tekmeleri sert olur ama bir ITF tekvandocusunun ve full contact kickboxcununki de onunkinden aşağı olmaz.

Back
Yukarı