Hareket kaç dk yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nuri07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nuri07

Üye
Arkadaşlar bir hareket kaç dk yapılmalı? Bugün bu sorunu yaşadım;
Bir hareketi bitiriyorum hocanın yanına gidiyorum hocanın yanındaki adam(salon sahibi) sen nasıl çalışıyorsun öyle diyor 2 dk da hareketmi biter diyor..Ben setlerimi tam olarak bitiriyorum ama cabucak bitiveriyor setler ve tekrarlar. Hareketleri 3*10 yapıyorum hareket bölgeye vurdu vurmadı arası bir his oluyor içimde.Ne yapmalıyım?

evet oyalanmıyorum hemen bitiriyorum setlerimi ama içimde sanki birşeyleri eksik yapmışım gibi bir his kalıyor..

Hareketleri kendini zorlayacak [ağır] kg'larla yapıp.Sindirerek yavaş yavaş indirerek yapmayı denemelisin...

ben de hareketleri seri yapıyorum. Kulaklığımı taktıktan sonra dış dünya ile tamamen iletişimi kesiyorum. Eğer seri, tempolu çalışıyorsan bir idman (sadece ağırlık) max 30 dakika da biter. Salonda çoğu tip bir set çıkarıyor, sonra başlıyor muhabbete. Öteki sete min 5 dakika sonra giriyor. Benim salondan erken ayrıldığımı görünce de 'bu kadar mı?' diye soruyorlar.
Bu hızla eminin spor salonunu beraber kapatıp çıkıyorlardır :)

Ben kardio 25 dk
Ağırlığa max 30 dakika (Drop çalışıyorum ve min 7 hareket yapıyorum)
Abdominal 20 dk.

Toplam da 1 saat 15 dakika da tshirt sırılsıklam olmuş vaziyette soyunma odasına gidiyorum.
Bence ağırlık arttırımından önce hareketi ne kadar nizami yaptığına bakmalısın. Az kilo nizami şekilde bile cayır cayır çalıştırdığın kas grubunu yakarsın.

Ben max 20 kg lık dumbellarla ne vucut çıkaranlar gördüm.

hızlı çalışmakla momentum etkisiyle ağırlığı sallamak arasında ince bir çizgi var.. eğer hareketleri nizami yaptığınıza eminseniz antremanın çabuk bitmesi sizin için avantajdır..

yeterli gerilimi hissetmiyorsanız arkadaşlarında dediği gibi ağırlığı arttırın

Back
Yukarı