Merhaba arkadaşlar. Ben 21 yaşında 1.80 cm boyunda ve 64 kilodayım. Tahmin edilebileceği gibi kilo problemim var ve bu forumdaki birçok arkadaşımın da aynı dertten mustarip olduğunu biliyorum. Ne kilo almak için aşırı bi çaba gösterdiğimi ne de doğru düzgün bir spor geçmişimin olduğunu söyleyebilirim. Sadece geçen yıl maddi imkanlarımı zorlayarak bir fitness salonuna yazılmıştım ve oradaki hocanın verdiği beslenme programını görünce bir anda kendi kendime "izanael, sen en iyisi bu işten vazgeç" dedim zira programda yazanlar ekstra olarak günlük yaklaşık 10 tl masraf demekti ve her gün o yemekleri hazırlamak zor olacaktı. Her neyse, bu beslenme programı yarım yamalak, kendi imkanlarımca takip etmeye çalışarak 2 hafta (haftada 4 gün olmak üzere toplamda 8 gün) fitness'a gittim. Sonuç? Tabii ki kilo alamadım ve tekrar komplekslerimle baş başa kaldım. Benim gibi zayıf olan arkadaşlar beni çok çok iyi anlayacaklardır. Aklen kendini güçlü görüp aynaya baktığında ya da sokakta dükkanların pencerelerindeki yansımalardan kendini gördüğünde nasıl dibe vurulur, hayat nasıl anlamını yitirir çok iyi bilirim. Toplum sanki beni dışa itmektedir. Bazen olmamış olmayı dilerim. Her neyse, her insanın bir takıntısı bir derdi vardır işte. Önemli olansa hayat anlamını yitirmeden bu sorunlarımızı aşmamızdır. Ben yine bunun adına kilo almak için çabalamaya karar verdim ve bu yararlı paylaşım platformundan işi bilen arkadaşlarıma iki soru sormak istiyorum:
1. Ben yaklaşık bir ay boyunca hiç spor yapmaksızın, normal yediğim öğünlere devam etmekle birlikte weight gainer da kullanarak kilo almayı denedim. Bir devlet yurduunda kaldığım için kilomu tartma imkanım yok, bunun için eczanelere gitmekten de çekiniyorum ama bunun işe yaramadığını, yine gözle görülür bir biçimde kilo alamadığımı söyleyebilirim. Gainer'ı aldığım dükkandaki adam beslenme uzmanıydı ve her öğünden sonra gainer'ı bir bardak su ya da süte bir yemek kaşığı atıp içmem koşuluyla ayda minimum 3 kilo alabileceğimi söylemişti. Kapital dünyanın bir başka kazığı mıydı yoksa metabolizmam mı buna izin vermedi bilmiyorum. Bu sorumu varsa uzman arkadaşlarıma yöneltmek istiyorum. Yararlı olacaksa gainer hakkında bilgi vereyim. Twinlab Gainers Fuel. Üzerinde bir de ingilizce olarak "her serviste 620kcal" yazmakta.
2. Ben günde üç öğün yemeye çalışıyorum.
Sabah- 2-3 yumurta, çeyrek ekmek, bir salatalık, tereyağı, bal ve bir kutu meyve suyu
Öğlen- çoğunlukla tavuk içeren besinler ( tavuk döner, tavuk iskender, tavuk burger gibi)
Akşam- Devletimiz bize nasıl bir akşam yemeği uygun görmüşse...
Bazen de uyku düzenimin bozuk olmasından ötürü kahvaltı yapmıyorum. Sigara içiyorum ve bırakmak istemiyorum. Bu şekilde beslenme tarzımla tekrar fitness salonuna gitsem kilo alır mıyım? Hacim kazanır mıyım? Kazanırsam da bu dışarıdan belli olacak kadar çok olur mu? Yoksa hiç umutlanmayıp metabolizmamın yavaşlamasını mı beklemeliyim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1. Ben yaklaşık bir ay boyunca hiç spor yapmaksızın, normal yediğim öğünlere devam etmekle birlikte weight gainer da kullanarak kilo almayı denedim. Bir devlet yurduunda kaldığım için kilomu tartma imkanım yok, bunun için eczanelere gitmekten de çekiniyorum ama bunun işe yaramadığını, yine gözle görülür bir biçimde kilo alamadığımı söyleyebilirim. Gainer'ı aldığım dükkandaki adam beslenme uzmanıydı ve her öğünden sonra gainer'ı bir bardak su ya da süte bir yemek kaşığı atıp içmem koşuluyla ayda minimum 3 kilo alabileceğimi söylemişti. Kapital dünyanın bir başka kazığı mıydı yoksa metabolizmam mı buna izin vermedi bilmiyorum. Bu sorumu varsa uzman arkadaşlarıma yöneltmek istiyorum. Yararlı olacaksa gainer hakkında bilgi vereyim. Twinlab Gainers Fuel. Üzerinde bir de ingilizce olarak "her serviste 620kcal" yazmakta.
2. Ben günde üç öğün yemeye çalışıyorum.
Sabah- 2-3 yumurta, çeyrek ekmek, bir salatalık, tereyağı, bal ve bir kutu meyve suyu
Öğlen- çoğunlukla tavuk içeren besinler ( tavuk döner, tavuk iskender, tavuk burger gibi)
Akşam- Devletimiz bize nasıl bir akşam yemeği uygun görmüşse...
Bazen de uyku düzenimin bozuk olmasından ötürü kahvaltı yapmıyorum. Sigara içiyorum ve bırakmak istemiyorum. Bu şekilde beslenme tarzımla tekrar fitness salonuna gitsem kilo alır mıyım? Hacim kazanır mıyım? Kazanırsam da bu dışarıdan belli olacak kadar çok olur mu? Yoksa hiç umutlanmayıp metabolizmamın yavaşlamasını mı beklemeliyim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.