asteq
Üye
Hepimiz omega3 ün bu spor için öneminin eminim farkındayız. omega3 olsun da nasıl olursa olsun demememiz için birkaç bilgi paylaşmak istiyorum.
Omega-3 kaynakları hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılıyor. İnsanvücudunun günde 1-1,5 gr. hayvansal Omage-3e ihtiyacı vardır. HayvansalOmega-3 kaynakları arasında, ilk sırada yumurta yer alıyor. Her gün biryumurta Omega-3 ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.
Yumurtadan sonra ise ikinci sırada balık yer almaktadır. haftada 3-4 kez balık yiyerek tüm omega3 ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Buarada balığı ayçiçeği veya mısır yağında kızartılmamalı..Özellikle ayçiçeği yağında kızartıldığında tüm omega3 yok oluyor. Zeytinyağı ile kızartılmalı.
Bitkisel omega-3 içerenler ceviz , keten tohumu vb..
Bitkisel Omega-3 lerle ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta:
Bitkisel Omega-3ler ise insan vücudunda 7 gramda 1,5 gram Omega-3edönüşür. Hayvansal omega-3'ler ise 3 gramda 1,5 gram Omega-3'e dönüşür.
Dolayısıyla günlük ihtiyacımız kadar bitkisel omega-3 yiyecek olursak çok fazla kalori edecektir. Bilgilerinize...
Omega-3 kaynakları hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılıyor. İnsanvücudunun günde 1-1,5 gr. hayvansal Omage-3e ihtiyacı vardır. HayvansalOmega-3 kaynakları arasında, ilk sırada yumurta yer alıyor. Her gün biryumurta Omega-3 ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.
Yumurtadan sonra ise ikinci sırada balık yer almaktadır. haftada 3-4 kez balık yiyerek tüm omega3 ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Buarada balığı ayçiçeği veya mısır yağında kızartılmamalı..Özellikle ayçiçeği yağında kızartıldığında tüm omega3 yok oluyor. Zeytinyağı ile kızartılmalı.
Bitkisel omega-3 içerenler ceviz , keten tohumu vb..
Bitkisel Omega-3 lerle ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta:
Bitkisel Omega-3ler ise insan vücudunda 7 gramda 1,5 gram Omega-3edönüşür. Hayvansal omega-3'ler ise 3 gramda 1,5 gram Omega-3'e dönüşür.
Dolayısıyla günlük ihtiyacımız kadar bitkisel omega-3 yiyecek olursak çok fazla kalori edecektir. Bilgilerinize...