Hem sigara hem Fitness

arkadaşlar burda pek rastlamadım ama hem sigara içip hem fitness yapan yokmu burda ya :D kendimi özel hissediyorum

bizim spor salonundaki hocaya sigara vücutu eritirmi diye sormuştum hayır demişti sadece saglıkla alakalı birşey saglık yönünden etkilenirsin vücudun erimez gelişim hızı düşer belki demişti dogrumudur acep ?

Valla sigara bırakıldığı zaman vücudun daha iyi gelişeceğine inanıyorum Allah nasip ederse yaz başında bırakacağım . İşim gereği bazen nefes aldığımı unutabiliyorum seviyeyi siz düşünün ... :)

nefes problemı bendede var aynı şekilde bende yaza bırakmayı düşünüyorum yazın oksijen kalmıyor zaten dünyada

Sporda nefes problemi yaşamıyorum 4-5 senedir içiyorum ama artık bırakmam gerektiğini düşünüyorum

bende aynı şekilde sporda problem teşkil etmiyor ama piskolojik etkiliyor hiç içmemiş olsaydım nasıl bir fizige sahip olurdum düşüncesi yıprattı beni artık

Guc idmanlari genellikle nefes dayaniniklarina dayanmiyor, kardiyo yaparken performansin konusunda bilemem ama ayni performansi gosterdigin surece sigara, vucudun adina ekstra bir eksi getirmez diye dusunuyorum yani kas gelisimi konusunda. Saglik acisindan getirdigi olumsuzluklar zaten tartisilmaz.

Bende içiyorum aslında bırakmıştım bu meredi 4 senedir uzaktık birbirimizden sonra askerlik falan derken yalan oldu başladık şu sıralarda kendimi toparlayamadığım durumlar var hani sanki parayla gizli bir dost edinmiş gibi beni rahatlatıyor yani sigara o yüzden kendime kızsamda malesef akacak kan damarda durmaz diyorum ve yakıyorum bitane:)

bende 1 ay önceye kadar çok içerdim günde 2 paket kadar

v.g sporunu etkilemesi söz konusu değildir çünkü aerobik bir spor değil anaerobik bir spor

vücut geliştirmeye sadece ağırlık kaldırmak olarak bakılırsa anaerobik olduğu doğrudur. ancak cardio çalışmalarını da göz önünde bulundurmak gerekir. (cardio tamamen aerobiktir.) üstelik akciğer kapasitesi sadece aerobik değil anaerobik eforda da çok önemlidir. vücut anaerobik efor sırasında borçlandığı oksijeni hızlı bir şekilde tolere edebilmek için güçlü bir solunum kapasitesine ihtiyaç duyar.

vücut geliştirmeye sadece ağırlık kaldırmak olarak bakılırsa anaerobik olduğu doğrudur. ancak cardio çalışmalarını da göz önünde bulundurmak gerekir. (cardio tamamen aerobiktir.) üstelik akciğer kapasitesi sadece aerobik değil anaerobik eforda da çok önemlidir. vücut anaerobik efor sırasında borçlandığı oksijeni hızlı bir şekilde tolere edebilmek için güçlü bir solunum kapasitesine ihtiyaç duyar.

o zaman şöle diyelin benim sistemimde gümlüğümde de yazıyorum zaten heavy duty tabanlı bir sistemdir asla aerobik değildir :)

o zaman şöle diyelin benim sistemimde gümlüğümde de yazıyorum zaten heavy duty tabanlı bir sistemdir asla aerobik değildir :)

heavy duty gibi yüksek şiddete dayalı sistemlerde fazlaca oksijen borçlanması meydana gelir. bu sebeple kardiyovasküler kapasitesi yeterli seviyede olmayan sporcular için hiç uygun bir yöntem değildir. sigarayı bırakman çok iyi olmuş. :)

Back
Yukarı