Her Gün Karın Çalışmak?

Karın ve kalf gibi kaslar hızlı toparlanıyor diye biliyorum. Bu yüzden her gün çalışabilirmişiz. Ben haftada 3 gün full body yapıyorum. Off günlerinde gidip karın, kalf falan çalışsam mantıklı olur mu? Bir faydasını görür müyüm?

Not: Ege fitness'ta gördüm. Off günlerine ABS koymuş. Fakat pek faydasını görmezsin diyorlar. Vaktim var ama yapsam mı yapmasam mı kafam karıştı...

aslında gerek yok. çünkü onarılması gerekiyor ki tekrar parçalansın. ama diyorsan sıkılaşma olsun o zaman her gün yap. zaten salona gitmene gerek yok evde de yapabilirsin.

Ben olsam off günlerimde haftada iki gün evde karın çalısırdım,kalf calısmazdım. Sırf karın ve kalf için salona gidilecekse full body i 4 güne çıkarmak bana göre daha mantıklı.

Karın için illa her gün çalışmak istiyorsan bir gün karın için farklı egzersizleri seç uygula diğer gün ise sadece plank yap. Merkez bölgesi güçlü olsun diyorsan zaten daha çok statik hareket uygulamalısın ki bu her gün yapılabilir plank gibi. Ama sen karın kaslarını öne doğru çıkaracak büyümeyi yani kas hacmini hedefliyorsan o zaman dinleme yapmalısın çünkü zaten normal idmanlarda da karın kasları az çok devrede. Ayrıca bu dinlenmeyi şundan ötürü de yapmalısın. Karın kaslarının öne doğru ulaşabileceği maksimum hacim bellidir. Daha fazlası olmaz. Yani bir yerden sonra maksimum potansiyeline kolayca ulaşabilir. Diğer kas grupları gibi değildir. O yüzden her gün de yapsan çok büyük ve hızlı gelişimler olmayabilir. Herşey dengeli iken güzel. Antrenman da olacak dinlenme de olacak ki bu denge sağlansın.

hiç karın çalışmadan baklava dizenler de var. öncelikle bunu unutma. soruna gelecek olursam, ağırlıkla yapacağın ağırlık idmanları iki günü geçmesin. kalan beş günde kardiyo öncesi karna pump için yapabilirsin.

Back
Yukarı