Her spor çalışması sonrası kilo alımı- Glikojen depoları

İyi Günler,

Ben herkesin aksine her spor yaptığımda ertesi gün en az 500 gr kilo almış olarak uyanıyorum. 40 dakika kardiyo. 75 dakika ağırlık çalışıyorum. yemek yemem normal. Az bile yiyorum. Bu kilo alma olayını hocaya söylediğimde benim vücudun glikojenden yediğini söyledi. bu ne demek tam olarak bilmiyorum. Bu doğru mudur ? Bunun önüne geçmek için ne yapılmalı?

Hangi evredesin bilmiyorum ama bu antrenman süresi çok fazla. Hem kardiyo hem de ağırlık çalışması çok uzun. 45 dk ile 1 saat arası ağırlık, 30 dk kardiyo yeterli sürelerdir. Fazla antrenman kas yıkımına yol açar.

soruyu cevaplayacak insanlar için aydınlatıcı olucaksa ileri seviye bir sporcuyum. 16 seneden beri düzenli yapıyorum bu sporu. Ama pek bilgim yok. Dediğim gibi her sporda kilo alıyorum. off günde de veriyorum ya da sabit kalıyor. Nedenini bir türlü anlamadım. İnsülin direncim çok fazla. Acaba o bir etken olabilir mi? İnsülin direncim fazla olduğu için günde sadece 150 gr filan karbonhidrat almaya dikkat ediyorum. Yağ alımı normal. Protein de 100 gram filan alıyorum genelde. Yağı da kilom kadar alıyorum. Kilom şu an 108. Psikiyatrik ilaçlar da kullanıyorum ama onlar iştahımı arttırmadı. Ama psikiyatrik ilaç kullanımı sadece spor günü kilo alımını açıklamıyor bence ? Aldırsaydı her gün aldırırdı.

soruyu cevaplayacak insanlar için aydınlatıcı olucaksa ileri seviye bir sporcuyum. 16 seneden beri düzenli yapıyorum bu sporu. Ama pek bilgim yok. Dediğim gibi her sporda kilo alıyorum. off günde de veriyorum ya da sabit kalıyor. Nedenini bir türlü anlamadım. İnsülin direncim çok fazla. Acaba o bir etken olabilir mi? İnsülin direncim fazla olduğu için günde sadece 150 gr filan karbonhidrat almaya dikkat ediyorum. Yağ alımı normal. Protein de 100 gram filan alıyorum genelde. Yağı da kilom kadar alıyorum. Kilom şu an 108. Psikiyatrik ilaçlar da kullanıyorum ama onlar iştahımı arttırmadı. Ama psikiyatrik ilaç kullanımı sadece spor günü kilo alımını açıklamıyor bence ? Aldırsaydı her gün aldırırdı.
Karbonhidrat ve protein degerlerin 1000 kalori ediyor. Hadi yagi da 100 gram diyelim ki o kadarda almadigina eminim. 1.900 olsun.Ben 60 kilo halimle 1.800-1.900 kca ile -ki asiri hizli kilo alip veren bunyem vardir- haftada 200-300 aliyorum. Ki siz 108 kilosunuz. Bu belki benim icin normal olabilir fakat 108 kilo biri icin degil. Cevabiniz burada degil doktorda. Benim dusuncem insulin direnciyle alakali bir problem var yonunde. Aksatmadan hatta yarin bir doktora gorunun. Bir yerde ciddi bir problem var..

Fakat emin olmak icin soruyorum bu kilo alimi eklenerek devam ediyor diye anladim -108,108.5,109...- ben dogru mudur? Degilse yine kendi dusuncem olarak ya insulin direnci ya da bir besine alerji. En azindan kendimde sekersiz kolayi ne zaman abartsam yuzum gozum sisiyor. Bu da tartiya yansiyor fakat kestigimde tarti da yuzumdeki dolgunlukta kayboluyor.

Vücut bir şekilde su tutuyor büyük olasılıkla, ertesi güne de onu atıyor tabi bu tamamen tahmin. Bence daha önemli bir sıkıntı var ki o da beslenme. Bu kadar aktivite ile günlük ortalama 3500 civarı yakıyorsundur tahminen. Aldığın 2000 civarı. Eğer uzun zamandır bu şekilde gidiyorsa bundan dolayı metabolizma ile ilgili sıkıntıların olabilir. Bunu çözmek insülin derdine de iyi gelecek büyük olasılıkla. Düzgün bir beslenme uzmanı bulmaya çalış. Biraz paraya kıy ve nasıl beslenmek gerektiğini öğren.
Birde her gün tartılıyorsan Excel de çizelge haline getirip grafiğini çiz. Amacına göre eğimine bak misal kilo vermek istiyorsan eğim - olmalı. Günlük değişim yerine 15 gün hatta aylık gidişata bak.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi Günler,

Ben herkesin aksine her spor yaptığımda ertesi gün en az 500 gr kilo almış olarak uyanıyorum. 40 dakika kardiyo. 75 dakika ağırlık çalışıyorum. yemek yemem normal. Az bile yiyorum. Bu kilo alma olayını hocaya söylediğimde benim vücudun glikojenden yediğini söyledi. bu ne demek tam olarak bilmiyorum. Bu doğru mudur ? Bunun önüne geçmek için ne yapılmalı?

Laktoz inteloransı gibi bir durum olabilir. Yediğiniz veya içtiğiniz birşeyle alakalı diye düşünüyorum.

İşlenmemiş ya da fermente edilmemiş süt ürünü kullanabiliyor musunuz? ciddi bir metabolizma problemi gibi duruyor bence siz bir an önce bir dahiliye uzmanına gözükün

Back
Yukarı