Herkesin beklediği daha fazla yağ yakımı için(İnterval Sistemi)

ben bunu bilmiyordum ama metabolizmayı hızlandırmak adına bunun aynısını yapıyordum... 2 ayda 90 kilodan 78e düştüm ve baya yağ yaktım çok fark etti... ama şunu da her zaman vurgulamak istiyorum bu işin %60ı beslenme %30u antreman %10u uykudur arkadaşlar

HIIT ardindan ağırlık calışması yapılması tavsiye edilmiyor anladığım kadarıyla ağırlık calışması HIIT yapılmadığı günlerde mı yapmak uygun olur.ben HIIT e başlamak istiyorum ama agirlik calismak da istiyorum programım nasil olmalı acaba

HIIT ardindan ağırlık calışması yapılması tavsiye edilmiyor anladığım kadarıyla ağırlık calışması HIIT yapılmadığı günlerde mı yapmak uygun olur.ben HIIT e başlamak istiyorum ama agirlik calismak da istiyorum programım nasil olmalı acaba
Programınıza göre şekillendirebilirsiniz.Örneğin, ağırlık çalıştığınız bir sonraki gün HIIT yapabilirsiniz.Daha da açmakta fayda var şöyle özetleyeyim, bir gün ağırlık,bir gün kardiyo(HIIT),bir gün ağırlık bir gün kardiyo(HIIT). Yazın bu sistemi uygulamak oldukça işinize yarayacaktır.Ayrıca dinlenmeyi de sakın ihmal etmeyin.

Merhaba, öncelikle konuyu bu kadar güzel anlattığınız için teşekkür ediyorum. Sonrasında ise bir kaç sorum olacak. Ben haftanın hemen hemen her günü, dışarıda, hafif tempoda 4-5 km koşuyorum, ortalama 30-40 dk. Bu 4 aylık interval programını kendime nasıl uyarlamalı ve gelişimini nasıl yapmalıyım? Bir de bu programı hergün yaparsam zararı olur mu?

Paylaşım için teşekkürler. Cidden iyi bir teknik. Zaman/güç tasarrufu açısından ben de başladım.

Buradaki sayılar örnek niteliğinde. Ben de sayılara çok takılırdım ama %100 bilimsel olmak adına buradakilerin aynısı yapmak zaten imkansız. Herkesin kondisyonu, bacak gücü, ciğer kapasitesi farklı. O yüzden sayıları kendiniz bulun. 1 dk boyunca en yüksek hızda, 2dk biraz daha yavaş, 3-4 dk hızlı yürüyüş olsa yeter.

nedense interval kardiodan bir türlü fayda göremedim
genelde hafif tempo 40 dk falan şeklinde kardiolara cevap veriyor vücudum

Back
Yukarı