Herkesin dilinde. Incline Triceps Press hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz.

Salonda birçok arkadaştan duymaya başladım bu hareketi aratınca youtubedan aşağıdaki videoyu buldum. Bu hareket uzun başı mı çalıştırıyor? Ayrıca güç ve hacim anlamında bu hareketi yapan arkadaşların yorumları nelerdir? Sehpayı kaç derecede yapmamızı önerirsiniz. Cheatinge müsait bir hareket mi? Kick yapılması sakınca doğurur mu?

https://www.youtube.com/watch?v=Y0z4bMMvAuI

• Like
Reactions: Azi
ben bu hareketı yapmıyorum ama çalıstıgım salonda yapanları gördüm.

incline bench sehpasının derecesınde yapıyorlar.

Onu da izledim umur. Benim gönderdiğim link çok ağır bir kilo olduğu için onu göndermek istedim. Çok ağırlığın kullanıldığı videoları daha gerçekçi buluyorum.

Uzun başı çalıştırıyor. Açısı her set ya da idmandan idmana değiştirilerek yapılabilir. Ama bence ne kadar çok aşağı indirilirse o kadar çok tricepsi vuruyor. Sehpayı yukarı kaldırdıkça omuz yavaş yavaş devreye giriyor gibi geldi bana.

Eğer düzgün yaparsan (omuzlardan destek almadan sadece önkol inip kalkarsa..) izole bir hareket ve bence bu harekette cheating yapılmaz.

Birde videoda üstkollar dik duruyor gibi. Ama üstkollar arkaya daha çok verilirse uzun başın daha çok gerildiğini hissediyorum. Ben bu şekilde yapınca setten sonra uzun başın çalıştığını çok rahat hissedebiliyorum.

bu hareketin mantıken lying triceps extensiondan bir farki yok sadece daha kolaylaştırılmış versiyonu. üsttede belirtildiği gibi omuzların harekete yardım etme olanağı olduğundan çok ideal bir egzersizmiş gibi gelmedi. bunun yerine lying triceps extension düz ve ya ez bar ile çok daha verimli kullanılabilir ya da lying dumbbell extension denenebilir diye düşünüyorum. saydığım hareketler çok daha etkili olacaktır.

fantazi bir hareket olmuş bence bu buna benzer ve bundan daha etkili hareketler var....
dambıll lying triceps extension ve barla lying extension... gibi

Bu hareketin flat pozisyonu ile incline pozisyonu arasında ciddi bir fark oldugunu sanmayın. Arada oynayan tek şey açı ve kas grubu da küçük bir kas grubu oldugundan sadece harekette daha taze bir etki alırsınız, o da kas gelişimi adına daha farklı ve küçük bir uyarıcılık taşıyabilir.

Triceps ufak kas grubu olduğu ıcın cok ağır kılo ıle yapılması hareketin ozunu bozuyor. Video'da görüldüğü gibi dirsekler kapalı olması gerekırken,dirsekler acık.. ve gereklı etkı sağlanamıyor.

Omuz ile dirsek arası, yani kol, üst kol yere dik ve sadece ön kol kısmı oynuyorsa, sehpanın açısının değişmesi pek bir şey değiştirmeyecektir.

Tricepsin uzun başını çalıştırmak için kullanılan hareketler dikkat ederseniz hep başın üstünde yapılır.

Flat benchte yapılan lying tri. ext. uzun başı çalıştırıyor ama inc. ı denerseniz ya da düşünürseniz hareketin açısı gereği uzun başı uzatarak ( gerdirerek ) harekete başlanıyor.

Bir kas öncesinde uzatılır, sonrasında kasılırsa bunun daha fazla güç kullanılacağını ve daha fazla gelişim olacağını ifade eden birkaç kaynaktan okuduğumu hatırlıyorum (Standing calf raise da ya da dumbell shrug da en aşağıya kadar salmak gibi..).

Benim gibi aptallık edip düz tutuş inclinede bastığınız ağırlıkla sakın denemeyin. Başımda arkadaş olmasa bar boynuma inecekti az daha, kas yapacaz ayağına tahtalı köye gidiyorduk, ölüm korkusu nedeniyle 1 haftadır antremanlarda elim ayağım titriyor ağırlıkları yarı yarıya düşürdüm korkudan :D

Back
Yukarı