Benim gördüğüm kadarıyla Iseeyou'nunda Masteer'inda haklı olduğu noktalar var.
Mike Mentzer Heavy Duty yöntemini Arthur Jones'un etkisinde geliştirdi, zira Mike Mentzer, daha dünkü çocukken, Arthur Jones, Casey Viator'u High Intensity metoduyla tarihin gelmiş geçmiş en genç Mr. America Şampiyonu haline getirdi.
Mike Mentzer'da onun elinden geçti.
Ki zaten Mike Mentzer, Casey Viator, Boyer Coe Natilius ekipmanlarının reklamını yaptılar kariyerleri boyunca.
Masteer'a şu konuda katılıyorum, her sistem gibi HIT sistemide zamanla elbette uygulayıcısına göre modifiye edilmekte.
Ancak Iseeyou'nun dediği tek set elimdeki Dorian Yates'in programında uygulanmakta.
Omuzlar icin, iki set isinmanin ardindan;
Bir set, Dumbbell Omuz Press
Bir set, Oturarak Dumbbell Yana Açış
Bir set, Tek Kol Makarada Yana Açış yapıyor.
Mide hariç, diğer bölgelerdede aynı şekilde birer set yapıyor.
Ancak Blood and Guts'ı bende izledim, Dorian süper ağır set dışındaki setleri settan saymıyor.
220 kg. Barbell Row dışında yaptığı setler set değil adam için
Sonuç olarak, HIT, düşük miktar, yüksek şiddet, bol dinlenmeli, adeleleri seyrek çalıştırmayı içeren bir idman yöntemidir.
2 ya da 3 set, çok önemli değil, temel olan, nihai sette, hiper zorlama yapılması.
Bu zorlama, Yardımlı Negatifler,
Set icinde dinlenerek daha fazla tekrar çıkarmayı sağlayan Rest Pause,
Kilo düşürürek devam etmeyi sağlayan, triple drop setler
gibi kasın başarısızlık noktasının çok daha ötelerine kadar çalıştırmayı hedefleyen özgün bir sistem.
En büyük riski, ilaç takviyesi yapılmadığı zaman, bu derece ağır idmanların, testosterone üretimini şoka uğratarak, insanı çok uzun bir overtrain haline sokması.
Mike Mentzer bile, overtrain sendromlarının dikkatle takip edilerek, 6 haftada bir şiddeti düşürmeyi tavsiye ediyordu kimi yazılarında.
Ben bu sisteme çok dikkatle yaklaşılmasını öneriyorum, zira hiçbirimiz aylar süren bir overtrain sendromuna uğramak istemeyiz.
(Maksimum tekrarlar yapmak, çok ağır çalışmak değil; negatif tekrarlar, rest pause yönteminin çok sık uygulanması tehlikeli bana kalırsa.)