Hocasız Fitness

gork7777

Üye
Merhaba arkadaşlar ben hocasız fitness yapıyorum 3 aydır. Sizden tek istediğim bana yardımcı olmanız.
Beslenme programım yok. Beslenme önemli biliyorum ama maddi yönümüz kötü... Bu yüzden fastfood, şeker ve yağlardan uzak durmaya çalışıyorum.
Benim programım bu şekilde:
  • Pazartesi: Göğüs-Biceps
  • Salı: Dinlenme
  • Çarşamba: Sırt-Triceps
  • Perşembe: Dinlenme
  • Cuma: Omuz-Bacak
Hafta sonları da Koşu yapıyorum.
3 Hareket ve 3x8 Tekrar yapıyorum ağırlıklı çalışıyorum. Bu program iyi midir? Ve nelere dikkat etmem gerekli? Daha çok hareket filan eklemem lazım mı? Setleri ve tekrarları ne zaman arttıracağımı bilmiyorum, ağırlıkları da bilmiyorum maalesef bu konuda sizden yardım istiyorum bana yardım eder misiniz? İnternetten araştırdım birileri öyle diyiyor bazıları farklı diyiyor, bu yüzden kafam karıştı...

Merhaba kardeşim öncelikle hafta da 2 bölge çalışmanı öneririm güzel verim alırsın örneğin pazartesi göğüs biceps, salı sırt triceps çarşamba omuz
perşembe göğüs biceps cuma sırt triceps cumartesi omuz ve bacak çalışmanı öneririm hafta da 6 gün ediyor
benim programımdan örnek vereyim
pazartesi: Göğüs
Salı: biceps, triceps, omuz
çarşamba: sırt
cumartesi de sırt ve bacak
haraketleri 3x8 değil de 4x10-12 yapmanı öneririm
Set ve tekrarları ağırlığa göre ayarlayacaksın örneğin
1. hafta 10 kg biceps çalıştın 4x12 ikinci hafta 10,5 kg biceps veya 11 kg. Tekrar sayıları bulk ve definisyona göre değişkenlik gösterir. Antrenmandan sonra karbonhidrat ve antrenmandan sonra karbonhidrat ve protein almalısın.
başka sorun varsa sorabilirsin iyi günler.

şu göğüs biceps ve sırt trıceps çalışmayı hiç anlamıyorum.Bana göre göğüs günü madem omuz ve triceps yardımcı çalışıyor bitir işini o gün trıceps ve omuzun.Biceps göğüs u hiç faydalı bulmuyorum

şu göğüs biceps ve sırt trıceps çalışmayı hiç anlamıyorum.Bana göre göğüs günü madem omuz ve triceps yardımcı çalışıyor bitir işini o gün trıceps ve omuzun.Biceps göğüs u hiç faydalı bulmuyorum
Bence o biraz psikolojik. En çok önem verilen bölgeler göğüs ve kol o yüzden hoşlarına gidiyor olabilir ikisinin pump olması. :)

Back
Yukarı