itme - çekme kargaşası

merhaba arkadaşlar ,
başlayalı yaklaşık 3 hafta oldu ve göğüs genişledi , bel inceldi gayet güzel devam ediyorum ama yanımda 3 senedir vg yapan bir arkadaşım vardı hem setleri tamamlamamda hem de doğru şekilde yapmama yardım ediyordu fakat şuanda yaz okuluna gitti ve yaklaşık 1.5 ay yok.
ben hangi hareketlerin beraber yapılıp beraber yapılamayacağını bilmiyorum ve yanlış çalışmak istemiyorum .
örneğin omuz ile arka kol aynı anda çalışılmazmış dün salondaki hoca söyledi:confused:

hangi hareketlerin hangisiyle beraber yapılması gerektiği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

omuz ile arka kol çalışılabilir bunda bir sorun yok ama illa kafanı kurcalıyorsa:

göğüs ile önkol

kanat ile arka kol

omuz ile de bacak çalışabilirsin...

eyw çok sağol da ben 9 sene 100mt sprint yaptım yani bacak vücuda göre çok çok iyi durumda ama göbek var (86cm bel) amaç zaten göbek eritmek yani o yüzden bacak yerine karın ve/veya sırt çalışsam olur mu ?

Karın hareketleriini ekleyebileceğim şekilde tekrar yazarsan sevinirim.

göğüs - önkol

kanat[sırt] - arkakol

omuz - bacak ,çalışırsın mideyi istediğin günde ek olarak idmanın bitiminden sonra çalışabilirsin, hiçbir bölgeni çalışmayı ihmal etme herzaman tüm adelelerini çalıştır ayrıca diyetine dikkat edip haftada 1-2 gün idmandan sonra 20dk koşu yaparsan midendeki yağlardan kurtulmanı hızlandırırsın...

teşekkür ederim , buna göre programımı yönlendiririm.
1 sorum daha var , bu söylediğin şekilde çalıştıktan sonra her programın sonuna mide egzersizleri eklesem çok yapmış olur muyum?
örn iş dolayısıyla pzt-salı-prş-cmt gidiyorum ve sadece cmt-pazar günleri cardio şansım var , amacım dediğim gibi vücut yağ oranını azaltmak...

Back
Yukarı