Herkese tekrar merhaba arkadaşlar.
Son yazdığımda cardioyu arttırıp body i azaltacağımı söylemiştim. 5-6 gün bunu yaptım fakat verim alamadım.
.
Bu ay ki muscle and fitness dergisinde arka sayfalarda Mr.Olympia'da 3.olmuş bir adamın yarışmadan 6 hafta önce başladığı bir definasyon programı vardı. Supplement ve yağ artışıyla birlikte cardio programını anlattığı. Antrenmanlarını detaylı yaptığı ve fst-7 programıyla nasıl inanılmaz definasyon sağladığını ayrıntılarıyla anlatıyor.
Bu dediğim yazıyı okuduktan sonra hiç bilmediğim şeyler öğrendim.Bazılarını söyleyim.
Definasyon döneminde en büyük sorun kaslarda yenilenmeyi sağlayamadığımız için güç kaybıymış.
Antrenmandan önce 2 gram balık yağı takviyesini almak yağ yakımını hızlandırdığı gibi kaslardaki yenilenmeyi de hızlandırırmış. Aynı şekilde yeşil çay da öyle.
Aynı şekilde e Vitamini de öyle. Derginin önerisi 800IU e vitaminiydi.
Antrenmandan sonra cardioyu adam abartmamıştı. Yarım saat -45 dk arası 130 nabız hızında cardio idi. Ağırlık çalışmadığı ya da çalışamadığı gün olursa o günde hiit yüksek gerilimli interval cardio yaptığıydı. Baştan hiit cardioya çok karşıydı hoca. Önce haftanın 6 günü 130 nabızla body sonrası cardio yaptılar ardından zayıflama ve definasyon durduğunda 3.aşamada akşamları yarım saat interval cardio eklediler.
Hafta hafta harika hocasıyla birçok hedefleri var dergide. Örneğin ilk hafta sadece abur cuburu kesiyorlardı. Hatta definasyon programında 7 günde 1 biraz yağlı kaçırma yapıyorlardı. Metabolizma hızlanması için.
Hedeflerde hafta hafta işte amaç damarlanma, güç kaybı yaşanmaması vs. vs. idi.
Definasyon diyetlerinde hep karbonhidrat azaltılıp yağ da sıfırlanır. Ben de öyle yapmıştım. Meğer öyle olmuyormuş karbonhidrat düşürürken doymamış yağları da toplam kaloriyi azaltacak şekilde yükseltiyorlardı.
Uzun uzun okudum.
Bunun üzerine 3 gündür değiştirdiğim şeyler oldu.
- Artık cardio için ayrı bir gün ayırmıyorum. Body günlerimden sonra yarım saat 130-140 nabız arasını tutturduğum 8.0 km hızında hafif tempoda koşuyorum. İnterval cardioyu bıraktım. Sadece dinlenme günlerinde...
- Dinlenmeleri de biraz arttırdım 1 gün gidip 1 gün gitmiyorum.
- Antrenmandan önce 2 kapsül omega-3 alıyorum, yeşil çay içiyorum.
- Antrenmandan sonra whey + karbo tozunun yanında e vitamini alıyorum ve yarım saat sonra.
- Kolay sindirilebilen karbonhidrat-protein ve yağın mutlaka olduğu bir yemek yiyorum. Bu genelde bir miktar corn-flakes-domates-tavuk göğüs yada ton balığı + zeytinyağı oluyor.
- Psikolojik mi bilmiyorum ama ciddi anlamda aynada farkı gördüm. Göbeğim kaybolacak az kaldı hissediyorum.
- İlk disiplinim yine yok tabi. Dün akşam örneğin 2 tane çikolata yanında doritos yedim. Çok sallamıyorum artık.
- Akşamları karbonhidratı fazla olan light yoğurt yerine tavuk göğüs, yağsız dana kıyması veya yumurta beyazı yiyorum. MandF dergisinde definasyon programında yoğurt yoktu gece öğününde hep yağsız kıyma yiyorlardı. Çok geç sindiriliyormuş o yüzden.
- Dün akşam mesela 7 yumurta beyazıyla çok az light yoğurt tükettim.Çılbır gibi çok güzel oldu.
- Bir ara karb.çok az almaya başlamıştım sabahları yulaf ezmesini bile çıkarmıştım ardından yanlış yaptığımı düşünüp bunu düzelttim. Güç anlamında, açlık anlamında ve yağ yakımı anlamında daha olumlu olduğunu düşünüyorum.
- Karbonhidratı çok çok az yemek metabolizmayı ciddi yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyor bence.
Önümüzdeki hafta iş nedeniyle 4 gün istanbula gidiyorum. Bu yüzden diyette bozulacak sporda olmayacak. Sorun da değil.
30-40 gün geçsin yeni fotolarımı da paylaşacağım.
Ağustos 20'de de yeni hocamın salonuna geçip hacim çalışmasına başlayacağım.