sırt için enseye barfiks,öne barfiks ve dumbell row hareketlrini yapıyorum. bunların dışında sizce bu bölgeyi geliştirmek için hangi harekete ağırlık vermeliyim? row hareketinde sırtımın açısını biraz arttırsam sırtımın üst kas grupları daha çok etkilenir mi?üst trapez yeni başlamış yada zayıf biri olsanda çabuk gelişsede alt trapez için iyi bir irilikten sonra kurulukla görebilirsin ayrıca alt trapezi gösteren diğer gruplarıda geliştirmiş olmalısın.
Bent-over barbell row hareketini gittiğim 2 salonda da farklı tarif etmişlerdi.Kımse yazmamıs ben yazayım..
Dogru, nızamı bır sekılde bent-over barbell row yaparsan kurek kemıklerının ortasını cok ıyı vurabılırsın dıye dusunuyorum.. Yıne aynı sekılde alt sırt ve kanat kasların, arka omzun cok ıyı calısır bu hareket ıle..
peki dumbell row da aynı etkiyi gösterir mi,dediğim gibi gövdemin açısını arttırsam üst bölgeri daha çok çalıştırabilir miyim?1. resmı goremıyorum ben..
2.yı gorebılıyorum ve oradakı gıbı kalca dısarıda, bel kavıslı, bacaklar hafıf kırık bır sekılde bırazda one egılerek (tahmını 45 derecelık bır acı ıle) yapıyorum ben..
Resıme gore kalca bıraz daha gerı atılıp bacaklar azcık daha kırılırsa denge daha rahat saglanıyor agır kılolarda..
Daha bugun yaptım barbell row, dersaneyı ekıp spor salonuna kactımda..![]()
teşekürler yardımcı olduğunuz için. peki geniş tutuş enseye lat pull ile de bu bölgeyi çalıştırabilir miyim?Dumbell row daha cok kanata odaklı bır hareket.. Kanatları alt tarafa dogru uzatmak ve genıslıgı yaymak adına yapılır.. Barbell row kadar etkılı olacagını sanmıyorum..
teşekürler hızlı cevaplar için,daha iyi anladım şimdithums:Etkı eder tabıkı ama her zaman ıcın barbell row veya t-bar row en ıyısı o bolge ıcın..
Soyle dusun.. O bolge sırtta kalınlık saglar, genıslık degıl..
Bu yuzden genıslık ıcın yaptıgımız barfıks, pulldown vs gıbı hareketler yerıne kalınlık ve guc ıcın yaptıgımız bent-over barbell row, seated cable row, t bar row gıbı hareketler daha etkılı olacaktır o ıkı kemık arası ıcın..