KİCK-BOKS BEYLER KONUYU LÜTFEN OKUYUN

Flaron

Üye
Selamun aleyküm öncelikle yaş 17,
2 Haftadır kick-boksa gidiyorum.
Bugün karşılıklı antreman yaparken karşıma 30 yaşında bir adam geldi boyumuz kilomuz aynı :)
Karşımdaki adamda 2 aydır ilgileniyormuş kick-boksla
Hocam bende büyük yetenek olduğunu lisans çıkartıp kuşak sınavlarından sonra beni türkiye şampiyonasına götüreceğini söyledi
Çok uzattım konuyu ama örnegin hoca sağ aparkat, sol kroşe sol direk en sonda high-kick atmamızı istedi
Adam 2 aydır geliyormuş salona ama bir görseniz yani hiçbirşey bilmiyor
Birbirimize vuruyoruz işte adam gardını açtı sol kroşeyi yedi birşey yok iyiyim dedi
Üstünede high-kick attım kulağına geldi antreman bitti gözü kıpkırmızıydı kulağı kırmızı bende eve geldim ama çok üzgünüm yani o adama keşke vurmasaydım diyorum bu normalmi ? Şimdi bırakmayı bile düşünüyorum çünkü vicdan azabı çekiyorum

Selamun aleyküm öncelikle yaş 17,
2 Haftadır kick-boksa gidiyorum.
Bugün karşılıklı antreman yaparken karşıma 30 yaşında bir adam geldi boyumuz kilomuz aynı :)
Karşımdaki adamda 2 aydır ilgileniyormuş kick-boksla
Hocam bende büyük yetenek olduğunu lisans çıkartıp kuşak sınavlarından sonra beni türkiye şampiyonasına götüreceğini söyledi
Çok uzattım konuyu ama örnegin hoca sağ aparkat, sol kroşe sol direk en sonda high-kick atmamızı istedi
Adam 2 aydır geliyormuş salona ama bir görseniz yani hiçbirşey bilmiyor
Birbirimize vuruyoruz işte adam gardını açtı sol kroşeyi yedi birşey yok iyiyim dedi
Üstünede high-kick attım kulağına geldi antreman bitti gözü kıpkırmızıydı kulağı kırmızı bende eve geldim ama çok üzgünüm yani o adama keşke vurmasaydım diyorum bu normalmi ? Şimdi bırakmayı bile düşünüyorum çünkü vicdan azabı çekiyorum
Dostum benim antrenörüm namı kasırga kendisi hep derdi ki ringde acımıcaksınız kim olursa olsun ring içi ve dışı farklıdır. Her zaman sportmeniz tamam ama sen vurmazsan sana vururlar 2 haftadır gidiyorsun anlarsın zamanla sürekli darbe ye ama kontrollü şekilde gidipte kafanı açıp bana vur değil darbeye alış ama korumalarla tabi ki de zarar gelsin istemeyiz amacımız o değil çünkü. Ring içinde sert ol acıma kimseye ring dışında ise centilmen ve sportmen ol kazansan da kaybetsen de unutma en büyük galibiyet sportmenliktir.

Dostum benim antrenörüm namı kasırga kendisi hep derdi ki ringde acımıcaksınız kim olursa olsun ring içi ve dışı farklıdır. Her zaman sportmeniz tamam ama sen vurmazsan sana vururlar 2 haftadır gidiyorsun anlarsın zamanla sürekli darbe ye ama kontrollü şekilde gidipte kafanı açıp bana vur değil darbeye alış ama korumalarla tabi ki de zarar gelsin istemeyiz amacımız o değil çünkü. Ring içinde sert ol acıma kimseye ring dışında ise centilmen ve sportmen ol kazansan da kaybetsen de unutma en büyük galibiyet sportmenliktir.
Teşekkür ederim

Selam, yaklaşık 1 yıldır kickboks yapmaktayım. öncelikle antrenman müsabakası dediğimiz olguda tam güç uygulanmaz, gücünüzün %30-40'ını kullanırsınız, dolayısıyla rakip çok fazla zarar görmez ve darbelere yavaştan kendini alıştırabilir. ama kıpkırmızı olmuş diyorsun; müsabakada high kick attım bende, ayağımda kaval koruyucu olduğu için çok fazla zarar görmedi rakip ve tabii kontrollü bir vuruştu. zaten kontrollü vurun, ayı gibi dalmayın öyle. antrenman müsabakasının olayı budur: kendinizi ve karşınızdakini geliştirmek, zarar vermek değil!

Sporla kalın.

Kontrolsüz dövüşmeyin antrenmanlarda. Çoğu amatör gücünü kontrol edemeyip karşısındakine zarar veriyor, benim de başıma geldi 1 aydır gelen bir çocukla dövüşüyordum benim 3. ayımdı. Ben daha yeni diye çok zorlamıyordum çocuk bir geçirdi burnumun ucuna beynim uyuştu bir an :D

Back
Yukarı