Dogukan Tekce
Üye
Arkadaşlar kick boksa başlıyorum .
İlk antremanda ne yapılır ? Teke tek dövüşler ne zaman başlar.
İlk antremanda ne yapılır ? Teke tek dövüşler ne zaman başlar.
Genelde standart kickboks antrenmanı dışına çıkılmaz. Teke tek maç derken partnerinle birbirinizi geliştirmek için yaptığınız, yumuşak vuruşlu maçlara sparring denir. Gerçek anlamda yapılan kickboks aşırı sabır ister. Hiç bir zaman bu işi tam öğrenemezsin, her antrenman yeni şeyler öğrenirsin, ne kadar profesyonel olursan ol.
Babamda az önce muay thaiye gidiceksin diye tutturdu . Ben Kick boks istiyorum hem evime yakın ama muay thai salonu daha iyi diyor ya iyice kafamı karıştırdı :S
Muat Thai' Bence Cok Fark etmiyor.Dirsek ve Dizler daha baskın.Canını sıkma baban birsey biliyodur.Salon iyiyse ben birseyler kaparım diyosan git.Birde hangisine gidersen git.Ogrendigini dusundugun surece Sakin birakma.
kick boksa sadece kendimizi savunmayı öğrenmek için veya spor olsun diye gidilirmi yoksa müsabakalara çıkmamız şartmıGenelde standart kickboks antrenmanı dışına çıkılmaz. Teke tek maç derken partnerinle birbirinizi geliştirmek için yaptığınız, yumuşak vuruşlu maçlara sparring denir. Gerçek anlamda yapılan kickboks aşırı sabır ister. Hiç bir zaman bu işi tam öğrenemezsin, her antrenman yeni şeyler öğrenirsin, ne kadar profesyonel olursan ol.
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim kardeşim allah razı olsunilk önce furkan1354 kullanıcıya birşey söyliyim. dediklerine ilk önce dikkat et, hocamın balıkesir muay thai bölge temsilcisi, bizi 1.5 aylıkken ege şampiyonasına götürdü 1.oldum 2.ler 3.lerde var. yaklaşık 4 aylıkken balıkesir muay thai il 1.si doğu marmara muay thai bölge 2. oldum. Sen bu sporu ne kadar yaptınkide böyle yorum yapabiliyorsun.
kaan12243 e gelirsek: maçlara gitmen şart değil. bu sporu hobi olarakta yapabilirsin. fakat lisansını aldıktan sonra dışarıda kavga etmiyeceksin. tabiki sana biri saldırdığında savunacaksın fakat adam sataşıyorsan en 2-3 kere uyarıcaksın hala devam ediyorsa gerekeni yapıcaksın. Çünkü bu sporu yapan lisanslı sporcuların eli ve ayağı suç aleti olarak geçiyor![]()
o zaman saldırı sporu diye bir şey yokturKickboks bir savunma sporudur. Dışarıdan gelen saldırılara karşı kendimizi korumak için uygulanan bir spordur. Sen adama karşı koymadan nasıl adama karşı kendini savunucaksın. Bi b.k bilmeden konuşmayın. Bu sporla yakından uzaktan alakanız yok kendi kafanıza göre yorum yapıyorsunuz.
lk önce furkan1354 kullanıcıya birşey söyliyim. dediklerine ilk önce dikkat et, hocamın balıkesir muay thai bölge temsilcisi, bizi 1.5 aylıkken ege şampiyonasına götürdü 1.oldum 2.ler 3.lerde var. yaklaşık 4 aylıkken balıkesir muay thai il 1.si doğu marmara muay thai bölge 2. oldum. Sen bu sporu ne kadar yaptınkide böyle yorum yapabiliyorsun.
kaan12243 e gelirsek: maçlara gitmen şart değil. bu sporu hobi olarakta yapabilirsin. fakat lisansını aldıktan sonra dışarıda kavga etmiyeceksin. tabiki sana biri saldırdığında savunacaksın fakat adam sataşıyorsan en 2-3 kere uyarıcaksın hala devam ediyorsa gerekeni yapıcaksın. Çünkü bu sporu yapan lisanslı sporcuların eli ve ayağı suç aleti olarak geçiyor![]()
Zaten saldırı sporu diye bi kavram yok. İsim olarak savunma geçiyor ama zaten kendini savunurken saldıracaksın. Bu karate-kid filmindeki Jackie Chan gibi adamlar sana saldırıyor sen onlara vurmadan sadece koruyorsun böyle bişey mümkün değil zaten filmde bile bazı yerlerde oda vuruyor.