Kıllara Çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cago dedi:
Arkadaşlar ankaralı olanlar varsa bi yazsın yaa hayrona....Bu ağda işini nerde yaparız...Ne kadar tutar...?...Yaz geldi artık bi tuyler kurtulalaım....
ağdayı kendi imkanlarınla yapabilirsin..ve tabi ağdayı çekecek yürekli biri lazım yanına..kıl durumuna göre 1 kutu soğuk
yada ılık ağda..kağıtları içindedir zaten..yapıştır çek..dışarda da yaptırsan acı aynı acı..

yalnız bidahakine ufak ufak deneyeceğim bir yöntem loka anestezi kremleri..anestol pomad mesela..küçük bir bölgede denemeden yapmamakta fayda var..denediğimde etkisini yazarım..

kardeş iyi guzel diyon da bıraksak sole kendimizi cellatımızın eline...O yolsa kılları daha rahat olur be...Bi de onlar sonrasında pudra ve çeşitli kremler suruyolarmışş...Hem tahris olmuyo cilt hem de extra dan masaj olmuş olur...Bence profesyonellere bırakmak lazım bu işi...Yine Ankara lı arkadaslardan yaptıran varsa ve buraya yazarsa sevinirim....

Cago dedi:
kardeş iyi guzel diyon da bıraksak sole kendimizi cellatımızın eline...O yolsa kılları daha rahat olur be...Bi de onlar sonrasında pudra ve çeşitli kremler suruyolarmışş...Hem tahris olmuyo cilt hem de extra dan masaj olmuş olur...Bence profesyonellere bırakmak lazım bu işi...Yine Ankara lı arkadaslardan yaptıran varsa ve buraya yazarsa sevinirim....

Forum Kuralları Madde 15
Ne aşağılayıcı ne yüceltici sıfatlar kullanmayın (üstad, usta, hoca, abi, aga, baba, kardeş,dostum, hemşerim, koçum...). Artniyetli olmasanız dahi bunlar yanlış anlaşılabilir. Kişilere sadece nick'leriyle (takma isimleriyle) hitap edin.

Made In Turkey dedi:
epilasyonla ilgili bi site buldum http://www.epilasyonmerkezi.info iğneli ve lazer epilasyonla ilgili bilgi var

site için saol..siteyi inceledim dikkatimi çeken konular bunlar oldu..bacaklar 45 dakika sürdüğüne göre sanırım üst vücutta okadar süre..kılların tamamen gitmeyeceğinden bahsediyor sende de böylemi oldu..??
açık tenli ve koyu renk kılları olanlarda daha başarılıymış..buna sevindim doğrusu :D

Lazer epilasyonda en başarılı sonuçlar açık tenli ve koyu renk kılları olan kişilerde alınır. Renksiz ve ince kıllara sahip kişilerde lazer epilasyon halen iyi değildir ve çalışmalar devam etmektedir.

Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmaz. Ancak lazer epilasyon tamamen bir kılsızlık sağlamaz, kıl yoğunluğu çok azalır kalan kıllar da yavaş uzar, incelir ve rengi açılır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6-8 haftadır.

Öyle bir söylenti var ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyiz.Ama ben ve çoğu arkadaşım çok kullandık.Kıl oranında bir artış olmadı.Kremler,ağdalar,jiletler kullandık.

Ama şunu söyleyeyim asla jilet vurmayın.Ben genç olduğum dönemlerde 5-6 ay hep bu yöntemi kullanmıştım.Kıl sayısında bir artış olmadı ama kıllar kalınlaştı ve dahada belirgin oldular.Neredeyse saç kadar.Ama onunda çözümü düzenli olarak 8-9 ay ağda yapmak oldu.Kıllar yine incelmişlerdi.Birde hiç jilet vurmasaydı dahada ince olurlardı.Yani bu demekki her ağda yaptığımızda kıllar biraz daha incelmiş olarak çıkıyor.Ama bu 2-3 seferde olmuyor.8-9 ay gibi bir sürede değişimi anlarsınız.Ama işte bu 8-9 aydan sonrada sabit kalıyorlar buda işin tuhaf tarafı.Yani önce inceliyorlar ama daha sonra bu süreç sona eriyor.Halbuki devamlı incelseler zamanla tamamen yok olurlar.Zaten öyle olsa en basiti kadınlarda bu olay sona ererdi.

Ama 8-9 aydada az da olsa kalıcı bir yok olma sözkonusu.Ondan sonrada epilasyon yapılabilir.

lazer epilasyon çok pahalı uzun bir süreç.başarı şansı çok yüksek.bu yöntem vücut geliştirmeyle uğraşan kişiler için çok mantıksız ona vereceğim parayla gider 1 ton tavuk göğüs alır ızgara yapar yapar yerim :) en güzel yöntem ağda ve hemen ardından bioder gerçekten tüylerde ciddi azalma görülüyor güçsüzleşiyor.denize girip iyice yanınca sonuç mükemmel ancak ağda çok acıyor.jileti tavsiye etmem tertemiz oluyorsunuz ancak sonradan kıl köklerinin gücleri artıyor kalınlaşıyor.tüy dökücüler çok etkisiz bölüm bölüm parça kıllar bırakabiliyor.ben lazer epilasyon hariç düğer tüm yöntemleri denedim.en güzel verimi şarjlı küçük bir traş makinesinden aldım.aynanın karşısına geçip alıyorsunuz.nemlendirici kremi sürüyorsunuz.olay budur.10 günde bir yaparsanız yanınıza 20cm yakınlaşmadıkça kıllarınız belli olmuyor.:D

mrb.
bilmiyorum duydunuz mu da KARINCA YUMURTASI YAĞI diye bisey var ! bende kadin forum sitesinse okumustum :p biraz alinti yapayim ordan :)
aslinda bu karinca yumurtasi yagi : bebeklere kırkı çıkmadan koltuk altı, kollara vs...sürülürse kıl çıkmazmış !
kullanimi se istenmeyen bolgedeki killari agda, ip vs.. aldiktan sonra gece yatarken surulup sabah yakiniyor...
8-10 seansa %95'e varan azalma oluyormus. istersenizz deneyin !!!

djan dedi:
mrb.
bilmiyorum duydunuz mu da KARINCA YUMURTASI YAĞI diye bisey var ! bende kadin forum sitesinse okumustum :p biraz alinti yapayim ordan :)
aslinda bu karinca yumurtasi yagi : bebeklere kırkı çıkmadan koltuk altı, kollara vs...sürülürse kıl çıkmazmış !
kullanimi se istenmeyen bolgedeki killari agda, ip vs.. aldiktan sonra gece yatarken surulup sabah yakiniyor...

Nerden bulucaz peki bu karınca yumurtası yağını :) ?

zfrskr dedi:
djan dedi:
mrb.

Nerden bulucaz peki bu karınca yumurtası yağını :) ?
Kesin annem bana sürmüştür eminim :lol: ,anneme bi sorim nerden bulcamızı :p

tamam ama bu karınca şeysini sürmeden ya ip ya ağda gerekiyomuş :( çok acıyo ya ağda.makineye devam sürekli şarjda acil bir durumda hemen hallediyoz işte karınca falan bulandırmayalım aklımızı :):)

Andre dedi:
Öyle bir söylenti var ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyiz.Ama ben ve çoğu arkadaşım çok kullandık.Kıl oranında bir artış olmadı.Kremler,ağdalar,jiletler kullandık.

Ama şunu söyleyeyim asla jilet vurmayın.Ben genç olduğum dönemlerde 5-6 ay hep bu yöntemi kullanmıştım.Kıl sayısında bir artış olmadı ama kıllar kalınlaştı ve dahada belirgin oldular.Neredeyse saç kadar.Ama onunda çözümü düzenli olarak 8-9 ay ağda yapmak oldu.Kıllar yine incelmişlerdi.Birde hiç jilet vurmasaydı dahada ince olurlardı.Yani bu demekki her ağda yaptığımızda kıllar biraz daha incelmiş olarak çıkıyor.Ama bu 2-3 seferde olmuyor.8-9 ay gibi bir sürede değişimi anlarsınız.Ama işte bu 8-9 aydan sonrada sabit kalıyorlar buda işin tuhaf tarafı.Yani önce inceliyorlar ama daha sonra bu süreç sona eriyor.Halbuki devamlı incelseler zamanla tamamen yok olurlar.Zaten öyle olsa en basiti kadınlarda bu olay sona ererdi.

Ama 8-9 aydada az da olsa kalıcı bir yok olma sözkonusu.Ondan sonrada epilasyon yapılabilir.

Andre arkadaşım anladıgım kadarıyla sen bu işte tecrubelisin...' sorum olacak...!. si agda yı nerde yaptırıyosun yane kuaforler falan yapıyo bildigim kadarıyla da o da biraz garip oluyo be.... :D

2.si de ne kadar zamanda tekrar agda yaptırıyosun....?

ilk ağdadan 1 ay aradan sonra kıllar çokta uzamadı ve ve baya zayıfladı..2.yi dün yaptım bu sefer veet marka soğuk ağda bantlarından aldım.20 adedi 14 ytl civarı ama çok basit uygulaması..
acı yine vardı fakat ilkine göre çok daha az..yine kızarmalar oldu..hatta alerji gibi kabarmalar oldu..öncekinde 2-3 günde nerdeyse kabarıklık vs.. kalmamıştı bu seferde 1-2 güne geçer sanırım..
ilk gün yapılan yer resmen ateş gibi oluyor ;) ben üst göğüsün tamamını yaptım..
tabi kıl köklerinin olduğu yerlerden ufak kanamalar oluyor.bunu göze alıcaksınız artık..
2.tecrübem aynen böyleydi..kesinlikle tavsiye ederim..

O zman yeni olayımız soguk agda bandları mı oluyo şimdi...?...bence akıllıca cunku gidip de utana sıkıla agda yaptırmaktansa ayda bir gider soguk agda bandı alrım kendim tecrube kazana kazna yaparım...En iyisii.. :D

Bi de ustune bi nemlendirici krem falan surulurse iyi bi bakım olur kızarıklar daha cabuk gecer....Ben bi haftaya deniyim yazarım buraya da tecrubelerimi.... :)

Sevgili Cago...

Bizim gençlik dönemlerimizde soğuk bantlar falan yoktu.Klasik ağda metodları vardı.Sonra hızlı bir çekiş.Tabi acılı bir çekiş oluyor.Ağdayı kendim yapardım.Biraz zahmetli oluyor doğal olarak.Ayrıca yaparken kasıklara dikkat edin :)))

İlk ağda olduğum zamanlar 1-1,5 ay çıkmadı.Ama ondan sonraki her seferde bu süre azaldı.Artık bu süre 1 haftadan da az diyebilirim.Tabi arada geçen süre 1-2 sene değil.16-17 senelik bir zaman zarfı.Ama kıllarda belirgin bir azalma ve incelme var.

arkadaşlar, ben seneler önce sırtıma veet tüy dökücü krem kullandım, kılların azalması bir yana, tüylerde kalınlaştı-kıl oldular :D
benim tavsiyem, göğüse makine ( az biraz kalacak şekilde ), sırtada sir ağda. eğer prof. değilseniz bacaklarada dokunmayın bir zahmet.

Back
Yukarı