Kırmızı Et Tarifi

Merhabalar herkese.

Arkadaşlar bende sizler gibi sürekli tavuk yiyordum fakat artık tadı gerçekten kötü gelmeye başladı ve maddi durumumda gayet izin veriyor kırmızı et yememe fakat forumda hiç kırmızı et tarifi, pişirme önerileri vs. göremedim bilgisi olan paylaşırsa eminim benim gibi tavuk yerine kırmızı eti tercih edecek arkadaşlarımız vardır :)

Şimdiden teşekkür ediyorum yardım edeceklere.
 
Eğer kırmızı et kaliteliyse, bonfile-antrikot alabilecek durumdaysan basit bir tarif yeterli lezzetli bi et için. öncelikle etin buzunu çözdükten sonra güzelce bi tuzluyosun isteğe göre kekik-pul biber de ekleyebilirsin özellikle kekik çok güzel olur. bu sırada teflon tavayı ısıtmaya başlıycaksın. tava iyice ısınınca -yağ falan koymadan- etleri güzelce yerleştiriyosun. burda püf nokta ise ocağın altı kısık olmayacak asla, yüksek ateşte pişireceksin ki et mühürleyebilesin, böylece suyu da dışarı çıkmaz ve çok lezzetli bir et yersin. neyse, eti koyduktan sonra asla hareket ettirmeden 4-5 dakika bir tarafını, sonra çatalla falan değil maşayla çevirerek öbür tarafını pişireceksin. Fazla kurutmamaya dikkat et, dediğim gibi etin kaliteliyse sulu-kanlı bi et yersin kanlı derken çiğ olmaz merak etme :) afiyet olsun şimdiden umarım diğer arayanlar da faydalanır
 
Yemeden önce terbiye yapabilirsin tabi en az birgün önceden yapıcaksın. Sütlü veya sodayla yapılabilen terbiyeler mevcut nasıl hoşunuza giderse.
 
etlerin tamamında terbiye çok önemli ama kırmızı ette çok daha önemli sanırım sert olabileceğinden..
bonfile antrikot türü etler zate yumuşak olur..ama onlar bile terbiye edilebilir..

çok klasik terbiye yöntemleri dışında yeni yöntemler ben de öğrenmek isterim doğrusu..
 
etlerin tamamında terbiye çok önemli ama kırmızı ette çok daha önemli sanırım sert olabileceğinden..
bonfile antrikot türü etler zate yumuşak olur..ama onlar bile terbiye edilebilir..

çok klasik terbiye yöntemleri dışında yeni yöntemler ben de öğrenmek isterim doğrusu..

hem terbiye etmek lazım hem de kurutmamak lazım yani iyi terbiye edilmiş bi et yanlış pişirilip kurutulursa kötü bi hal alabilir ayrıca et sert olsa da doğru pişirmeyle fena bişeyler çıkmaz ortaya bence. yani tavuk göğsünü de öyle yapıyorum o bile lezzetli ve sulu oluyo yağ oranı az olmasına rağmen.

bi de şuan aklıma geldi tuz-karabiber-kekik sürmeden önce ete kuru soğan sürmek de lezzet ve yumuşaklık katabilir.
 
tuzunu pişmeye yakınken koy pişirmeden tuzlarsan suyu gider ve etin kuru olur
çok çok kızgın tavada az bir tereyağıyla bir tarafını pişir sonra eti delmeyecek bir şekilde çevir elle olur kaşıkla maşayla olur delme
diğer tarafını da pişir. ben direk böyle yiyorum içinden kanlar akar şekilde. bundan sonrası sana kalmış çok pişmiş az pişmiş ona göre.
en çok karabiber kekik ve domates kullanıyorum.
 
Kirmizi etle ufrasma derim uzun is al kiymayi yumurta ve sogan rendele karistir onlari kofte yap istersen ekmek ici de koyabilirsin
 
Valla ben zaman zaman biftek yiyorum, ilk etapta tatsız tuzsuz gibi geliyor adama, ama sonradan hoşuna gidiyor insanın.. Biftek için en güzel pişirme aparatı döküm tava (Dökme demir). Oda sıcaklığında ortalama 1 - 1,5 parmak kalınlıgında bir antrikotu alıyorum, 15 dakika kadar ısıtılmış döküm tavanın üzerine atıyorum. iki yuzunu de 3-4 dakika kadar pişiriyorum, piştikten sonra üzerine birazcık tuz atıp yiyorum, gerçekten sulu ve lezzetli oluyor.. Tavayı çok sıcak tutmak eti mühürlemek için önemli.. Şu sayfalarda bulabilirsiniz bilgiyi:

http://bmert.net/2009/03/26/evde-super-biftek-pisirme/

http://www.serkanakcan.com/2010/11/dokme-demir-tavada-et-pisirmek.html
 
eğer düdüklü tencere varsa, tencerenin dibi 3-4 parmak yüksekliğinde olcak şekilde su koyup, bikaç diş bütün sarımsak, ve etleri içine koy, en az bir buçuk saat pişsin. düdüklü yoksa normal tencerede olur, kısık ateşte pişicek, yalnız dikkat et suyu çok çekmesin arada kontrol lazım, buharında yavaş yavaş pişicek mükemmel oluyor.
 
Yemeden önce terbiye yapabilirsin tabi en az birgün önceden yapıcaksın. Sütlü veya sodayla yapılabilen terbiyeler mevcut nasıl hoşunuza giderse.

şarapla terbiye etsek kalori miktarı nasıl olur hiç denemedim deneyebilirim :)

bu arada kırmızı eti terbiyeyei napıcaksın yumuşacık piştikten sonra her türlü götür derim :) zaten lezzetli ekstra bi tat katmana gerek yok et tadı al bence
 
Back
Yukarı