Kasları parçalamaksa hedefin , defineli vücut elde etmek yani 4 set ve çok tekrar yapmalısın 12 ve üstü tekrar yapmaya çalış.arkadaşlar bişey sorucam ben antreman yaparken 4 set yada 3 set ağır giriyorum sonuncu setti hafif ve fazla yapıyorum parçalamak için sizce bu doğrumudur ?
Amacım şu ara hacim yapıp sonra parçalamak ama ağır girip az tekrar yapıyorum ama en son ağırlığı minimum yapıp çok tekrarlı bir set yapıyorum bunun bi yararı veya zararı olurmuKasları parçalamaksa hedefin , defineli vücut elde etmek yani 4 set ve çok tekrar yapmalısın 12 ve üstü tekrar yapmaya çalış.
Amaçların her yazışında değişiyor.Set sistemini ilk veya 2. ay sa bozma hocayı dinle , zararı olmaz.Ama mesela piramit set sistemi vardır , 12-10-8-6-4 5 set mesela klasik vardır , 12-12-12-12 bunlarda hacim yapcağında ağır girmeye çalışman , (ağır girmek az tekrar çünkü her insanın belli bir gücü vardır sen 12 tekrar yazanda kaldırıp 13.yü yapabilcek gücü yapıyorsan yanlış ağırlığı seçmişsin orda boşuna 12-10-8-6-4 yazmıyor 4de kaldırdıktan sonra 5.ye geçiş gücün yetmiyecek kadar ağır girmelisin ki kasların zorlansın , ve hacim için o yüzden ağır önerilir)Amacım şu ara hacim yapıp sonra parçalamak ama ağır girip az tekrar yapıyorum ama en son ağırlığı minimum yapıp çok tekrarlı bir set yapıyorum bunun bi yararı veya zararı olurmu
Evet haklısın bişey sorucam şimdi benim amacım hacim yapmak spor geçmişim uzun ama son 4 aydır düzenli olarak asıldım hem beslenme hem antreman olarak hacmim var ama yeterli değil tabikide hacim yapmak şuanda amacım benim sen nasıl bi çalışma önerirsin bana peki ?Amaçların her yazışında değişiyor.Set sistemini ilk veya 2. ay sa bozma hocayı dinle , zararı olmaz.Ama mesela piramit set sistemi vardır , 12-10-8-6-4 5 set mesela klasik vardır , 12-12-12-12 bunlarda hacim yapcağında ağır girmeye çalışman , (ağır girmek az tekrar çünkü her insanın belli bir gücü vardır sen 12 tekrar yazanda kaldırıp 13.yü yapabilcek gücü yapıyorsan yanlış ağırlığı seçmişsin orda boşuna 12-10-8-6-4 yazmıyor 4de kaldırdıktan sonra 5.ye geçiş gücün yetmiyecek kadar ağır girmelisin ki kasların zorlansın , ve hacim için o yüzden ağır önerilir)
Eğer vücut olarak hacimli görünüme karşı bir antipatin yoksa , kış ayının sonuna kadar bulk dönemi geçir.Şubattan sonra yaza kadar definisyon , çok iyi bir kas kütlesi yakalamış olursun.Kış bulk için daha uygun.Salon hocan eğer ki iyi biriyse doğru hacimlenme programları vericektir , beslenmenide , antreman programlarınıda hacimlenmeye yönelik yapmalısın , hacim için en uygun program piramittir , ama karıştırmakta avantajlıdır , süpersetler , dropsetler , trisetler içeren yani 1,5 ayda bir antreman programı değiştirmeye çalış ve antrenörün iyi programlar yazıyorsa sorunda yoktur.Forumda paylaş sor arkadaşlara uygunmu diye.Evet haklısın bişey sorucam şimdi benim amacım hacim yapmak spor geçmişim uzun ama son 4 aydır düzenli olarak asıldım hem beslenme hem antreman olarak hacmim var ama yeterli değil tabikide hacim yapmak şuanda amacım benim sen nasıl bi çalışma önerirsin bana peki ?
teşekkür ederim sağolun dediklerinizi uygulucamEğer
Eğer vücut olarak hacimli görünüme karşı bir antipatin yoksa , kış ayının sonuna kadar bulk dönemi geçir.Şubattan sonra yaza kadar definisyon , çok iyi bir kas kütlesi yakalamış olursun.Kış bulk için daha uygun.Salon hocan eğer ki iyi biriyse doğru hacimlenme programları vericektir , beslenmenide , antreman programlarınıda hacimlenmeye yönelik yapmalısın , hacim için en uygun program piramittir , ama karıştırmakta avantajlıdır , süpersetler , dropsetler , trisetler içeren yani 1,5 ayda bir antreman programı değiştirmeye çalış ve antrenörün iyi programlar yazıyorsa sorunda yoktur.Forumda paylaş sor arkadaşlara uygunmu diye.
Peki biceps ve triceps için yani ikisi içinde aynımı ?Ben 5 tekrardan aşağı düşmeme taraftarıyım. 12-10-8-6 yapıyorum her sette yavaş indirip hızlı kaldırmaya dikkat ediyorum. Son set ölüm gibi gelse de bitirdiğimde ki mutluluğu hala başka yerde yakalayamadım![]()
Genel olarak evet. Her sette ağırlık attırıyorum. Atıyorum son set 36kg triceps gircem ama 6 yapamayacaksam bi düşük ağırlıkta 32 kg de falan yani 8-10 tekrar yapmaya çalışıyorumPeki biceps ve triceps için yani ikisi içinde aynımı ?