Kaç Ayda Gelişirim

Öncelikle herkese merhaba,

14 yaşındayım boyum 165 santimetre ve 45 kiloyum . Hedefim 65 kiloya kadar çıkmak ve bunu 1 ayda yapacağım tarifle bitirmek istiyorum. Ve sonrasında 10-15 gün kadar yağlardan kurtulacağım. Ve sonrasında body yapmaya başlayacağım. Ekipman olarak ilkte 50kg olacak şekilde halter ve dambıl seti , kum torbası, barfix çubuğu alacağım. Buna göre sizce ne zaman belli olan bir vücuda sahip olurum? Ek olarak kaslarımı hızlı bir şekilde yapmam için ek ekipman almalı mıyım?[DOUBLEPOST=1534278586][/DOUBLEPOST]
g6YmmO.jpg

Şunun gibi bir vücut kaç ayda olur

Son düzenleme:
Hızlı şekilde kas yapılmaz. Böyle vücut için de aylar değil yıllar terimini kullan. Sen kasları antrenman ile yıpratıp beslenme ve dinlenme ile onarıp bir sonraki antrenmana geçersin. Bu döngü böyle sürer gider. Foruma her gelen de hazırcı oldu. "Böyle nasıl olurum" demek yerine birçok başlıktan gerekli yazıları okuyup "şurada şu yerleri anlamadım" demektir doğru olan. Hepimizin hayalleri var. Ve "şu vücut kaç ayda yapılır" mentalitesinden kurtulmadan vücut yapan da görmedim. Tek yapman gereken yaptığın işi sevmek. O yüzden bir hedefin olsun fakat buna sakın süre koyma, sınır koyma. Yoksa hüsrana uğrarsın. Birisinin 1 yılda ulaştığına sen 2 yılda ancak ulaşabilirsin belki de. Sen de bir insan, bir bireysin. Başlı başına özelsin. Vücudunun vereceği tepkiyi kimse bilemez. Bunları dikkate al. Yaptığın işi sev. Gerisi senin kontrolünde olan birşey değil.

O foto daki gibi sen anca ruyanda olursun.bu iş belescilerin ve hazircilarin işi değildir.ayica o adam ilaçlı.sen daha ilacı da bilmezsin.o foto daki adamlar profesyonel adamlar.bu adam gibi olamazsın ama çalışırsan ve 3 sene 4 sene artık orası sana kalmış bu sporu yaparsan ve diyete girip kendini define edersen kendini fazlası ile tatmin edersin.bu fotodaki adamlar örnek veriyorum 175 cm olup 85 kg 6-7 yağ oranında dolaşan adamlar.

1 ayda 20 kilo alma hedefin var gel ufak bir hesap yapalım. Bu kadar hızlı alacağın kilonun çok büyük bir kısmı yağ olacak vücudu gereksiz yere hantallaştıracaksın. Sonra o kiloyu verirken yaptığın az miktardaki kası da kaybedecen. Yani boşu boşuna bunlarla uğraşma. Mis gibi anne yemeğini ye önceden ne yiyorsan 1-2 kaşık fazlasını ye, gene sporunu yap. Zaten gelişme çağında bir çocuksun ne yapsan yarayacak sana. Birde foruma her gelen ergene dediğimi sana da diyeyim eksik kalmasın. Öncelikle yaşının ve çocukluğun tadını çıkar. Vücut, kas vs hepsi gelir ama geçen zaman gelmiyor. Vücut yerine kafa geliştirmeye odaklan ki sonrasında gerçekleşecek vücut değişimine sen de inanamazsın.

1 ayda 20 kilo alma hedefin var gel ufak bir hesap yapalım. Bu kadar hızlı alacağın kilonun çok büyük bir kısmı yağ olacak vücudu gereksiz yere hantallaştıracaksın. Sonra o kiloyu verirken yaptığın az miktardaki kası da kaybedecen. Yani boşu boşuna bunlarla uğraşma. Mis gibi anne yemeğini ye önceden ne yiyorsan 1-2 kaşık fazlasını ye, gene sporunu yap. Zaten gelişme çağında bir çocuksun ne yapsan yarayacak sana. Birde foruma her gelen ergene dediğimi sana da diyeyim eksik kalmasın. Öncelikle yaşının ve çocukluğun tadını çıkar. Vücut, kas vs hepsi gelir ama geçen zaman gelmiyor. Vücut yerine kafa geliştirmeye odaklan ki sonrasında gerçekleşecek vücut değişimine sen de inanamazsın.

Hocam öncelikle teşekkürler verdiğiniz ufak bilgiler için. Çocukluğumun tadını çıkarıyorum, öğrenci olduğum için okuldan geldikten sonra derslerimi çalışınca ve birazda arkadaşlarımla vakit geçirince arta kalan saatlerimi neden bilgisayar oyunları oynayarak geçireyim? Bence vücut yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum yanlış mıyım?

Spor yap ona kimsenin diyecek bir şeyi yok ama özellikle takım sporlarına yönel. Senin yaş grubun için çok daha faydalı. Yada profesyonel bir amacın varsa ona da bir şey diyemem ama öyle olsa burda konu açmazdın. Ergenlerde çok ciddi düzeye varan bir vücut takıntısı var, onlardan olma. Boş kalan zamanında da kitap oku, enstruman öğren. Yani sana kalıcı bir artı değer katacak şeylerle geçir zamanını. Ambalaja değil, içeriğe önem var kardeş :)

Spor yap ona kimsenin diyecek bir şeyi yok ama özellikle takım sporlarına yönel. Senin yaş grubun için çok daha faydalı. Yada profesyonel bir amacın varsa ona da bir şey diyemem ama öyle olsa burda konu açmazdın. Ergenlerde çok ciddi düzeye varan bir vücut takıntısı var, onlardan olma. Boş kalan zamanında da kitap oku, enstruman öğren. Yani sana kalıcı bir artı değer katacak şeylerle geçir zamanını. Ambalaja değil, içeriğe önem var kardeş :)

Doğrudur hocam genellikle ergenlerde vücut takıntısı var sebebi ise daha havalı görünmektir. Benim ise vücut yapma sebebim o değil. Oldukça zayıfım kilo alıp buna da şekil vermek. Basketbol geçmişim var piyanoda çalmayı biliyorum. Şimdiden vücudun temelini atıp 16-17 yaşımda ise yarışmalara katılmayı düşünüyorum. Zaten fazla ağırlık kaldırmayacağım evde basit hareketleri yapıp kendimi geliştirmeye çalışacağım.

Back
Yukarı