Kaç Kg Dumbbell Lateral Raise Kaldırıyorsunuz?

Dumbbell Lateral Raise Ağırlığınız

• 5

Votes: 165 27,3%
  • 7.5

Votes: 189 31,3%
  • 10

Votes: 117 19,4%
  • 12.5

Votes: 65 10,8%
  • 15

Votes: 35 5,8%
  • 20

Votes: 33 5,5%

• Total voters
    604
laterali 20kg çalışan arkadaşlar geçen sürede heralde 30 35i görmüşlerdir :D Böyle troller hep olur arkadaşlar, sakın kendinizi sakatlamayın her yazılana inanarak,bu harekette 8 tekrari nizami şekilde yapmadığınız ağırlıklara girmeyin,rotatorları dağıtırsınız,hayatınız boyunca sıkıntısını çekersiniz

10 tekrar ise 7,5 . 20KG kim yapıyor yahu ? Flexor,SCHWARZ felan mı :D onlar gibi 30 tane gene çıkmaz ki bu söylediğim kişiler o ağırlıkta yapıyor mudur o bile meçhul.Salonda 15kg ile bu hareketi yapabilenlerin omuzları gülle gibi oluyor genelde ama 20 o_O

Bu hareketi nizami sallamadan ve dirseklerden kaldırarak yapıyorum 10kg'ye çıkınca form bozuluyor(tabi yüksek tekrar aralığında).

ağırsağlam mesela bu videonun 3.41 saniyesinde 20 kg ile lateral yapıyor ama nasıl yapıyor ağırlığı tamamen savurarak

daha ileri giden bir arkadaş var 40 kg ile 8 tekrar lateral raise yapıyor
bu saçmalıktan sonra daha fazla dayanamayarak sporu bırakmış sanırım

şu video da ise eski yarışmacı murat kumsuz yine 40 kg ları savurarak lateral yapıyor,halbuki 50 kg omuz pressi yaparken yardım almıştı ve yardıma rağmen tekrarları çıkarmakta zorlanmıştı ama 40 kg lateral raise rahatça yapıyor :cool:

eskiden akılsızca 15 kg de çalışırdım arkadaşım bilimsel yazı verdi.5 kg ile çalıştım max 7.5 basmışımdır.sadece negative baktım omuz çok büyüdü.ağır dumbella let raise ancak trapeze vurur

Dumbel shoulder press sonrası leteral yaparım genelde. Lateralde bu güne kadar set ve tekrar saymadım genelde, her antremanımda drop set yaparım
1 set 12.5 - 8-10 tekrar ardında 10 kg alırım 5-6 tekrar sonra 7 kg 8-10 tekrar
2 set , 1 setin aynısı
3 set 10 kg , 8-10 tekrar , 8 kg 8-10 tekrar 7 kg, 8-10 tekrar . Bu şekilde nizamı 6-7 set yaparım son set tükenişe giderim. Agırlıksız sadece kollarımı kaldıramayana kadar. 100-120 tekrar lateral yaparım her antreman.

Sizin yaptıgınız 3x12 = toplamda 36 tekrar ile gelişiminiz sadece 36 tekrarlık olur. İzole haraketler de tekrar saymayın farkı anlıcaksınız.

Dumbel shoulder press sonrası leteral yaparım genelde. Lateralde bu güne kadar set ve tekrar saymadım genelde, her antremanımda drop set yaparım
1 set 12.5 - 8-10 tekrar ardında 10 kg alırım 5-6 tekrar sonra 7 kg 8-10 tekrar
2 set , 1 setin aynısı
3 set 10 kg , 8-10 tekrar , 8 kg 8-10 tekrar 7 kg, 8-10 tekrar . Bu şekilde nizamı 6-7 set yaparım son set tükenişe giderim. Agırlıksız sadece kollarımı kaldıramayana kadar. 100-120 tekrar lateral yaparım her antreman.

Sizin yaptıgınız 3x12 = toplamda 36 tekrar ile gelişiminiz sadece 36 tekrarlık olur. İzole haraketler de tekrar saymayın farkı anlıcaksınız.
120tekrarlık gelişiyorsunuz demek :) maşallah hocam

15 Kg uzeri yapan naturaller lateral raise degil trapez raise yapiyor haberleri yok. Ya da ben asiri gucsuz bi insanim ki 7.5 kg de gozlerimden yaslar geliyor. Bilemiyorum altan...

Hareketi doğru yapıyorsanız 7.5 kg bile fazla. Onu da 100 120 kilo adamlar yapıyor. Fazlasını yapıyorsanız hareketi yanlış yapıyorsunuz demektir.

Back
Yukarı