kafama taktım birazdan kafayı sıyıracam

merhaba herkese bu akşam iş çıkışı arkadaşlarla metrobüse yürüyoruz. ben bir cuğara (sigara) yakayım dedim. dumanı bir üfledim arkamda aynı iş yerinde çalıştığım kızın ağzı dumanla doldu. bu tabi haklı olarak kızdı ve sokak ortasında bana bağırdı. ben başta iplemedim güldüm. başkaları da güldü. neyse işte ben bunu kafaya taktım bu kız bana bağıramaz tanımadığı birine nasıl bağırabilir diye aklım almıyor bir türlü çıldıracam şimdi.

Gülersen kızmakta haklı ama öyle deme. Üzgün bi ifadeyle pardon deseydin mesele kapanırdı diye düşünüyorum.

İnsanlık hali olur sen onun arkanda olcağını nerden bileceksin. O da gayri ihtiyarı sinirlenmiş. Büyütmemek lazım. İnsanlar ne meseleler için tartışıyor bu devede kulak kalır. Boşver gitsin.haksızsam haksızsın de :)

dostum sen gülerek yanlış bir hareket yapmışsın zaten, insanlar başkasını rahatsız edici bir davranış yaptığında özür dilemesini bilmeli. Tabi onun bağırması da hoş bir davranış değil ama senin nazikçe; ''kusura bakma arkadaşım farkında değildim özür dilerim'' demen bu konuyu kapatırdı.

Yaptığın başlı başına yanlış.
İslam Tr de din olmakla birlikte kültür aynı zamanda.
Kalabalık ortamlarda, ramazan gibi aylarda sigara vb içmek dahi saygısızlık bence.
Saygı duymak lazım insanlara,tutan bu kadar çokken.

merhaba herkese bu akşam iş çıkışı arkadaşlarla metrobüse yürüyoruz. ben bir cuğara (sigara) yakayım dedim. dumanı bir üfledim arkamda aynı iş yerinde çalıştığım kızın ağzı dumanla doldu. bu tabi haklı olarak kızdı ve sokak ortasında bana bağırdı. ben başta iplemedim güldüm. başkaları da güldü. neyse işte ben bunu kafaya taktım bu kız bana bağıramaz tanımadığı birine nasıl bağırabilir diye aklım almıyor bir türlü çıldıracam şimdi.

Hem kızı dumana boğ hemde sonra da umursamayıp gül ?
Bence bu konuya yorum yapan arkadaşlar fazla kibar konuşmuş sana.

Dua et sadece bağırmakla kalmış

az önce o kızdan özür diledim. yapmam gereken buydu zaten. aslında yapmamam gerektiğini ve çok özür dilediğimi belirttim. yok olsun önemli değil dedi.

bırakmaya çalışıyorum dedim inşallah bırakırsın sevinirim dedi.[DOUBLEPOST=1558083398][/DOUBLEPOST]
Kalabalık ortamlarda, ramazan gibi aylarda sigara vb içmek dahi saygısızlık bence.
bence tutan da tutmayana saygı göstermeli. belki bir sıkıntım var, belki almam gereken bir ilaç var, belki bağımlıyım, belki tedavi görüyorum vs vs

boş ver orasını kimseyi takma yeter en başda da kendini

Yani tamam dumanı pof diye üflemişsin ama gülmeseydin bari gülmek yerine özrünü dile getirseydin bence bir problem olmazdı haliyle tepki göstermiş herkes o kişi kadar alttan almayabilir birde onu düşün ;)

az önce o kızdan özür diledim. yapmam gereken buydu zaten. aslında yapmamam gerektiğini ve çok özür dilediğimi belirttim. yok olsun önemli değil dedi.

bırakmaya çalışıyorum dedim inşallah bırakırsın sevinirim dedi.[DOUBLEPOST=1558083398][/DOUBLEPOST]
bence tutan da tutmayana saygı göstermeli. belki bir sıkıntım var, belki almam gereken bir ilaç var, belki bağımlıyım, belki tedavi görüyorum vs vs
İnsanlar senin ilacını veya tedavini bilmek zorunda değil. Bu iş tamamen saygı meselesi. Dediğin şeyler bahane olmamalı.

herkesin dini kendine sen oruçlusun diye gayrimüslim biri kendi özel hayatını kısıtlayamaz ... ben müslümanım ama müsabık sporcu olduğum için ve de kullanmam gereken ilaçlar olduğu için oruç tutmam oruç tutanlar var diye de kendi hayatımı kısıtlamam...

Back
Yukarı