Kahvaltı da Fındık Ezmesimi Yoksa Yulaf Ezmesimi Tüketmeli

S.a arkadaşlar ben yağ yakımı için bir program uyguluyorum. Ancak kafama takılan bir soru var kahvaltıda tam buğday ekmeği ile fındık ezmesi tüketmek mi daha iyi olur yoksa eti nin kuru meyveli yulaf ezmesini mi ikisininde kendilerine göre artı yönü var örneğin 100 gr fındık ezmesinde 550 kalori olmasına karşın şeker oranı 10 gr eti yulaf ezmesinin 100 gramında 350 kalori olmasına karşın 15 gr şeker var. Şeker oranı kan şekeri ve dolayısıyla insülin salınımını etkiliyor fakat kalori değeri de basite alınabilecek bir konu değil

Son düzenleme:
örneğin 100 gr eti kuru meyveli lifalif içeriğinde
356 kalori
60 gr karbonhidrat
12 gr protein
7 gram yağ
14 gr şeket var

100 gr fiskobirlik fındık ezmesinde ise

655 kalori
8 gr karbongidrat
11 gr protein
34.2 gr doymamış yağ(sağlıklı olduğu söylenen )
2.3 gr doymuş yağ(zararlı olduğu söylenen)
10 gr şeker var

bu durumda sizce mantıken ne yapmak gerekir

yağ yakmak istiyosan fındık ezmesiyle çok haşır neşir olma derim. yulaf en kaliteli karbonhidrat kaynadığır. süt ekleyip 15-20 dk bekle içine muz doğra ye. kuru meyveli olanını deil de sade olanını tercih edersen daha iyi olur

fıstık veya fındık ezmelerini de gün içerisinde beslenme programına göre kullanabilirsin. tek başına 1 kaşık iyi bir enerji kaynağıdır. yağ oranı düşük olanları tercih edebilir veya uğraşmak istiyorsan evde kendin hazırlayabilirsin.

yağ yakmak istiyosan fındık ezmesiyle çok haşır neşir olma derim. yulaf en kaliteli karbonhidrat kaynadığır. süt ekleyip 15-20 dk bekle içine muz doğra ye. kuru meyveli olanını deil de sade olanını tercih edersen daha iyi olur
muzda bildiğim kadarıyla çok yüksek gi var ama dediğiniz gibi artık sadesini tercih etmeyi düşünüyorum

Eğer yağ yakmak istiyorsan tam buğday ekmeğini de yulafı da şekerli fındık ezmesini de çıkarmalısın.
Onun yerine ceviz, badem, fıstık, fındık (hepsi çiğ) gibi daha düşük glisemik indeksli karbonhidratları tercih etmelisin.

Eğer yağ yakmak istiyorsan tam buğday ekmeğini de yulafı da şekerli fındık ezmesini de çıkarmalısın.
Onun yerine ceviz, badem, fıstık, fındık (hepsi çiğ) gibi daha düşük glisemik indeksli karbonhidratları tercih etmelisin.
yulaf ezmesinin gilisemik nideksi düşük ayrıca içindeki karbonhidratta kaliteli karbonhidrat neden böyle düşünüyorsun ?

Yulafın GI değeri 60 civarında, çiğ kuru yemişlerin 15-20.
Yulafta nişasta boldur. Bu yüzden özellikle zayıflama döneminde dikkat edilmeli.
Üstelik çiğ kuru yemişler; sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral açısından çok zengin.

Yulafın GI değeri 60 civarında, çiğ kuru yemişlerin 15-20.
Yulafta nişasta boldur. Bu yüzden özellikle zayıflama döneminde dikkat edilmeli.
Üstelik çiğ kuru yemişler; sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral açısından çok zengin.
En iyisi kahvaltıda haşlanmış yumrtayla tarçınlı süte devam :)

Kimse duzgun cevap verememiş. Yağ yakmak istiyorsan kahvaltıda karbonhidrat tuketmemelisin. Yumurta ye. Omlet yap. Light kasar peynir ye. Zeytin ye (kaliteli yağ içerir ve kaliteli yağ vücutta kalmaz yağ önemli bir yapıtaşıdır.) onun dışında fıstık ezmesinin içinde de değerli yağlar vardır ancak şart değildir. Kuruyemişlerden de alınabilir. Basarilar

Fındık fıstık ezmeleri fasa fiso safi şeker kendisini ye. Bulktada olsan canın çekmedikçe yeme bir faydası yok kendisini ye tonla şeker tonla koruyucu var içinde. İlle kahvaltıda yiyeceğim dersen sabah da kompleks karbo alabilirim dersen yulaf yoğurt fıstık yarım elma (küçük küçük içine dilimle) ye hem çok güzel oluyor hem hepsi aradan çıkmış oluyor. Bizim evde genelde organik tavuk, organik yumurta (dayım bu işte direk aynı gün yumurtayı, tavuğu alıp getiriyor çok organiğizdir:D), annemin yaptığı yoğurt oluyor bu yoğurt tatlı oluyor market yoğutlarının acı tuzlu ekşi tadını da azıcık süt döküp azaltırsın. Ben yoğurt vs. yapmayınca bizimkiler öyle yapıyorum. Ama ben mesela karboyu kestim diğer yol da odur Nanza'nın dediği gibi carb backloadingin detoksu süresince kalktığım gibi whey yarım saat bir saat sonra (yağ vs. hesabetmem sadece karbo yok) sahanda kaşarlı yahut pastırmalı yahut kavurmalı yumurta yapıp yerim ama ekmek filan yok.[DOUBLEPOST=1428609273][/DOUBLEPOST]Elma kompleks karbo değil yanlış bilgilendirme olmasın ancak yine de diyetinde sıkıntı yaratacağını ben düşünmediğim gibi Hz. Muhammed (S.A.V) her gün bir elma yermiş. Bulkta da* (imla)

S.a arkadaşlar ben yağ yakımı için bir program uyguluyorum. Ancak kafama takılan bir soru var kahvaltıda tam buğday ekmeği ile fındık ezmesi tüketmek mi daha iyi olur yoksa eti nin kuru meyveli yulaf ezmesini mi ikisininde kendilerine göre artı yönü var örneğin 100 gr fındık ezmesinde 550 kalori olmasına karşın şeker oranı 10 gr eti yulaf ezmesinin 100 gramında 350 kalori olmasına karşın 15 gr şeker var. Şeker oranı kan şekeri ve dolayısıyla insülin salınımını etkiliyor fakat kalori değeri de basite alınabilecek bir konu değil[/quotyulaf spor öncesi için düşük glisemik indeksli besinleri tercih etmelisin(yulaf ezmesi).spor yapmadığın günlerde ise ikisinden de tüketebilirsin.

Sorunuz, ''kahvaltıda yumurta mı, domates mi yemeliyim?'' kadar mantıksız olmuş.
İkisi çok farklı şeyler. Yulafı karbonhidrat kaynağı olarak düşün, fındık ezmesini de yağ olarak. Hatta onu hiç düşünmesen de olur. Boş kaloridir.
Kesinlikle yenmemelidir demiyorum ama 1 kaşığı en az 60-70 kalori olan basit şekerli bi gıdayı tüketmek ne kadar doğru olabilir ki ?

amacın yağ yakımıysa kesinlikle yulaf ezmesi.
bu arada kuru meyvelisinden bahsetmiyorum, normal eti lilatif yulaf ezmesinden bahsediyorum onun değerleri yağ yakımı için daha uygun.

Back
Yukarı