Kahvaltı Sorunsalı

Striker

Üye
Arkadaşlar merhaba sorum şu ; KAhvaltıyı saat 07.00-10.00 saatleri arası yapıyosak istedğimz herşeyi yiyebilrmiyiz ekmek vs dahil çünkü ben öyle bi program yapıyorum sabah herşeyi yiyiorum kahvaltıda belki 10-15 dilim ekmek yiyorum ama öğle ve akşam yemeğinde hafif yiyorum kilo verebiliyorum bu sağlıklımı sizce tabiki spor salonunada devam ediyorum.Üniversite ile zor olsada bench_O

hayır sağlıklı değil

onun yerine tam buğday yada çok tahıllı ekmek yersen daha mantıklı olur

beyaz ekmek g.i si düşük bir gıda nerdeyse basit k.h

ve asla sabah diye ne bulursam yiyim mantığı doğru değil

örnek zengın bır mönü verim : jambon-pastırma-yumurta-lor-yulaf-salata-meyve-çaylar-meyve suyu-tam tahıl ekmek-zeytınler v.b

hayır sağlıklı değil

örnek zengın bır mönü verim : jambon-pastırma-yumurta-lor-yulaf-salata-meyve-çaylar-meyve suyu-tam tahıl ekmek-zeytınler v.b

Ama ne biliyim bu sayede vücudum forma girmeye başladı sabah yükleniyorum öğle ve akşam hafif yiyorum bunu denemek istemiştim önceden cesaretlenemedim beyaz ekmein ne tür zararları olduğunu biliyorum ama nedense sabah etki etmiyor heralde basit karbonhidratlar

Bu şekilde forma giriyorsan danny'nin dediklerini uygulayarak çok daha hızlı forma girersin :) en azından beyaz ekmeği kes.

ya ama yemessem de akşam yemeğinde feci istiyorum yemeği bu yüzden sabah yiyorum ve yurttayıım ekmek yerine yulaf yiyemem :) ve sbah yediğim ekmek öğle ve akşamdaki öğünlerimdeki karbonhidratı azaltmamı sağlıyor eğer çıkarırsam kahvaltıdan ekmeği akşam yemeği yada daha geç saatte abur cubur istiyor canım nedense durum böyle :/

marka ismi verebilrmisin okul bitti sayılır bari evde alıp yiyim ve nerden alabilirim

ya ama yemessem de akşam yemeğinde feci istiyorum yemeği bu yüzden sabah yiyorum ve yurttayıım ekmek yerine yulaf yiyemem :) ve sbah yediğim ekmek öğle ve akşamdaki öğünlerimdeki karbonhidratı azaltmamı sağlıyor eğer çıkarırsam kahvaltıdan ekmeği akşam yemeği yada daha geç saatte abur cubur istiyor canım nedense durum böyle :/

Canım istiyor gibi bir durum yok, biraz fedakârlık etmen şart. Benimde canım neler istiyor ama tutuyorum kendimi :)

marka ismi verebilrmisin okul bitti sayılır bari evde alıp yiyim ve nerden alabilirim

Fırınlarda olur genellikle, tam tahıllı ekmek dedinmi verirler :)

Canım istiyor gibi bir durum yok, biraz fedakârlık etmen şart. Benimde canım neler istiyor ama tutuyorum kendimi :)

Fırınlarda olur genellikle, tam tahıllı ekmek dedinmi verirler :)

Bu dedğin Kepek yada çavdar ekmeği mi yoksa :) ya şu Uno nun ürünleri oluyo onlar nasıl

hayır sağlıklı değil

G i si yüksek demek istedin galiba:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:37 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:35 ----------

[/COLOR]
Arkadaşlar merhaba sorum şu ; KAhvaltıyı saat 07.00-10.00 saatleri arası yapıyosak istedğimz herşeyi yiyebilrmiyiz ekmek vs dahil çünkü ben öyle bi program yapıyorum sabah herşeyi yiyiorum kahvaltıda belki 10-15 dilim ekmek yiyorum ama öğle ve akşam yemeğinde hafif yiyorum kilo verebiliyorum bu sağlıklımı sizce tabiki spor salonunada devam ediyorum.Üniversite ile zor olsada bench_O

Örn nutella candır ama akşam falan yersen direk YAĞDIR.Sabahları azıcık diyeti bozmanın faydası motivasyona olan olumlu etkisi zararı ise,vucut uyanınca glikojene ne kadar aç olursa olsun,yağ hücreleride o gelecek şekeri bekliyor aynı karaciğer ve kas hücreleri gibi o yüzden sabah nutella'da yiyemiyorum artıkkafa_

Bu sporda canım çok ekmek istiyor diye bir durum yok malesef. Sağlıklı ve bilinçli beslenmek şart. Kepek ekmeği alırken de dikkat edin beyaz unun içine sonradan kepek konularak yapılan ekmekler ile tam buğday ekmeği farklı şeyler. Bazı fırınlar ise kepek bile koymuyor kakao , gıda boyası vs. gibi ürünler ile ekmeği kepekli ekmek gibi gösteren fırınlar mevcut.

sabah kahvaltısını saglam yapmak gün boyunca cok fazla yememeyi saglıyor bunu bizzat denedim ama ne yedigin önemli mesela ben bazen annemide alıp köy kahvaltısına gidiyorum sadece ekmegimi yanıma alıyorum orda sadece beyaz ekmegi oldugu icin seceneklerimi saglıklı atıstırmalıklardan yana kullanıyorum ama saglam da yiyorum gittigimde eve geldigimde aksama kadar canım hic birsey istemiyor o sekilde yattıgımda oluyor yine de arada 1 meyve yogurt vs yemeye calısıyorum

sabah kahvaltısını saglam yapmak gün boyunca cok fazla yememeyi saglıyor bunu bizzat denedim ama ne yedigin önemli mesela ben bazen annemide alıp köy kahvaltısına gidiyorum sadece ekmegimi yanıma alıyorum orda sadece beyaz ekmegi oldugu icin seceneklerimi saglıklı atıstırmalıklardan yana kullanıyorum ama saglam da yiyorum gittigimde eve geldigimde aksama kadar canım hic birsey istemiyor o sekilde yattıgımda oluyor yine de arada 1 meyve yogurt vs yemeye calısıyorum

kesinlikle haklısın ve diğer arkadaşlarda öyle ekmek konusunda zaten ben ekmeği son2 aydır kahvaltıma koydum ve nedense bi kötü yanını görmedim o yüzden sizinle paylaşıyım dedim ama belkide yediğim saatten kaynaklanıyor bu hani o yediğim ekmeği 16.00 17.00 gbi yesem bu randımanı alamam heralde hepinize teşkkürler cevaplarınız için :)

seni tebrik ediyorum dishiwelet :)

işte bu yani benim bu forumda yıllardır bahsettiğim ama kimsenin anlam veremdiği ve yahu işte çalışan adamız yok ayıptır tarzı yaklaşımlarda bulunulan davranış biçimi :)

bende aynısını yapıyorum her pazar kardeşimle kahvaltıya gıderız ve gttıgım yerde glutensız ekmek yok bende de çölyak olduğu için sınırım var gluten konusunda bende yanıma alıyorum ekmeğimi :)

ben liseden beri beslenmeme dikkat ederim a asla diyet yapmam o ayrı ama kalıtelı yerım genelde :) o sebeblede lise 2 den ebri yemeğimi yanımda taşırım sürekli üniversiteye gittim ki 4 okul değiştirdim 1 i bitti 2 si devam ediyor 1 i yarım kaldı her birinde de aynı şekilde yanımda götrdüm :) ve asla sorun olmadı ama bakıorum abzıları yok ben öğrenciyim protein alamıorum normaldı r değip bahane üretiyor :) yapmayın :)

Son düzenleme:
Bahsettigin sabahlari cok iyi kahvalti ya da kahvalti da fazla yeme diyelim onu ben de yapmistim bende de ise yaradi gercekten diger ogunler de cok acikmiyorsun ama yine de beyaz ekmegi yememelisin bence kepek ya da tam tahilli iyidir ve yumurta sayini arttirirsan onu bitirmek icin ekmege daha az yuklenecegini fark edersin.

Back
Yukarı