Kahvaltı Sorunsalı

seni tebrik ediyorum dishiwelet :)

işte bu yani benim bu forumda yıllardır bahsettiğim ama kimsenin anlam veremdiği ve yahu işte çalışan adamız yok ayıptır tarzı yaklaşımlarda bulunulan davranış biçimi :)

bende aynısını yapıyorum her pazar kardeşimle kahvaltıya gıderız ve gttıgım yerde glutensız ekmek yok bende de çölyak olduğu için sınırım var gluten konusunda bende yanıma alıyorum ekmeğimi :)

ben liseden beri beslenmeme dikkat ederim a asla diyet yapmam o ayrı ama kalıtelı yerım genelde :) o sebeblede lise 2 den ebri yemeğimi yanımda taşırım sürekli üniversiteye gittim ki 4 okul değiştirdim 1 i bitti 2 si devam ediyor 1 i yarım kaldı her birinde de aynı şekilde yanımda götrdüm :) ve asla sorun olmadı ama bakıorum abzıları yok ben öğrenciyim protein alamıorum normaldı r değip bahane üretiyor :) yapmayın :)

Haklısın ve geçmiş olsun çolyak çok .oktan be çok üzüldüm harbiden:( (Sanki kanser oldun niye böyle üzüldüm anlamadım XD)

Gluten her yerde var danny nasıl idare ediyon merak ettim.Örneğin Etinin pronot muydu probot muydu bi onlarda gluten yok heralde bisküvi alanında..

Bazı çok tüketilen ve yanlış bilinen ekmekler;(GI Olarak)

Tam Buğday Ekmeği 71 +-
Beyaz ekmek 70
Kepek ekmeği 61
Çavdar ekmeği51+-
Ruşeymli ekmek(Buğday) 45
Tam tahıllı ekmek 39 +-

Görüldüğü gibi bazı ekmekler çok yanlış biliniyor.Örneğin bir beslenme amatörü rahatlıkla diyet döneminde markete gidip tam buğday ekmeği alabilir ama beyaz ekmekten daha yüksek gı 'sı olduğunu bilemez.Diyette bol bol yer niye zayıflayamadım der..
Aynı şekilde kepek ekmeğide öyle çok masum değil 2 3 dilimden sonra işler sarpa sarabilir zira 61 gı sı var.

Sonuç olarak tam tahıllıyla tam buğdayı karıştırmıyoruz sadece TAM TAHILLI alıyoruz.(Annem çıldırttı gitmiş tam buğday almış gene oğlum buda aynı diyor bıktım,tükendim YETER!)

Sağlıklı günler.
Ta
 
Back
Yukarı