Kahvaltıda bal yenmeli mi?

Diyet+Fitness yapan biri olarak balı genelde tercih etmiyodum. Ancak hangi programa baksam kahvaltıda balı eksik etmemiş. Balın özellikle şeker ve glikoz içermesinden ötürü kilo yapıcağını düşünüyorum. Sizce bal kullanılmalı mı? Ayrıca bilen arkadaşlar için soruyorum bal ile çikolata arasındaki fark nedir?
 
Diyet+Fitness yapan biri olarak balı genelde tercih etmiyodum. Ancak hangi programa baksam kahvaltıda balı eksik etmemiş. Balın özellikle şeker ve glikoz içermesinden ötürü kilo yapıcağını düşünüyorum. Sizce bal kullanılmalı mı? Ayrıca bilen arkadaşlar için soruyorum bal ile çikolata arasındaki fark nedir?

Bilimsel bir açıklama da yapabilirdim ama kısaca şunu belirtmek isterim ki bal insanı zayıflatır kilo olarak bilemiyorum ama şunu biliyorum ki vücudu daha fit ve güzel gösterir bu da bir gerçek.Ben her zaman kendi üzerimde deneyler yapmışımdır ve bal kullandığım dönemlerde vücudum daha fit olduğunu ayrıca kullanan arkadaşlarımında kullanmayanlara nazaran daha iyi bir vücut elde ettiklerini gördüm.Şahsen balı vücudunuzdan eksik etmeyin derim.
 
yazdığınız yazıyı bilimsel bir şekilde açıklayabilir misiniz veya nerde okuduysanız bir kaynak gösterebilir misiniz..
 
bal kesinlikle cok faydalı ama gercegi olursa tabii ki kahvaltıda 1 tatlı kasıgı yiyebilirsin arkadasımızın dedigi gibi antr sonrasıda tercih edebilirsin
 
Bende merak ediyorum bunu çünkü ben sürekli bal yiyorum bırakamıyorum hatta kahvaltıdan sonra 3 4 saat acayip susuyorum sırf bu bal yüzünden galiba ama genede yiyorum.Kaşar peyniri tere yağı bal ve çay çok güzel oluyor gerçekten :)
 
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Çeşitli bitki türlerinden elde edilen ballar genel olarak içeriğindeki maddeler nedeniyle insan büyümesinde sağlık ve enerji kaynağı olarak önem
kazanırken her bir çeşidinin daha yararlı olduğu bazı özel durumlarda bulunmaktadır.

Doğu Karadeniz Bölgesinde üretilen kestane, Anzer yaylası ve Bayburt yaylası çiçek balları nitrik asit ile yaş çözünürleştirme metoduna göre Kalsiyum, Demir, Bakır, Çinko ve Mangan içerikleri Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi ‘nde ve ayrıca sodyum ve potasyum Alev Fotometresi ile tespit edildi. Üç ayrı floraya sahip bal örneklerinin sodyum, potasyum ve kalsiyumca oldukça zengin olduğu ve özellikle kestane ballarının manganca diğer ballardan anlamlı derecede yüksek olduğu bulundu. Ayrıca Anzer ballarının Demir ve Çinko içeriğinin diğer ballardan yaklaşık iki kat daha fazla olduğu bulundu.

Balın İçeriği:

Balın hiç şüphesiz ilk akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bunun sebebi balın içindeki üç şekerdir: Üzüm şekeri fruktoz (% 34), sukroz (% 2) ve levulose (meyve şekeri % 40). Bundan başka balın % 17'si su, geri kalan % 7'lik bölümü ise demir, sodyum, sülfür, magnezyum, fosfor, polen, manganez, alüminyum, gümüş, albümin, dekstrin, nitrojen, protein ve asitlerden oluşur. Balın kalitesini belirleyen bu % 7'lik karışımdır. Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken, bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Çünkü içerdiği meyve şekeri ve üzüm şekeri, ilk başta oranı oldukça fazla olan sakkarozun ters-yüz olmasıyla meydana gelir.
 
Meyve şekeri ile normal şekerin farkı nedir? Yani vücut geliştirmeciler şekerden uzak kalması gerektiği gibi meyve şekerinden uzak kalmalılar mı? Ben genelde antreman sonrasında basit şeker niyetine yiyordum doğru mu yapıyorum?

Bu arada bir arkadaş sabah ekmek, kaşar ve bal yemeyi seviyormuş. O zaman düzeninden vazgeçme ben de severim, balı antremandan sonra ye istiyorsan pekmez yiyebilirsin ekmek olarak tam tahıllı, kepek ya da en iyisi ve tadını da çok seviyorum çavdar alabilirsin. Kaşar peynirinin light görmedim ama light beyaz peynir tüketebilirsin casein de salgılar bu.
 
yazdığınız yazıyı bilimsel bir şekilde açıklayabilir misiniz veya nerde okuduysanız bir kaynak gösterebilir misiniz..

Tabiki ben bilimsel olarak ıspatlamak ta isterim ben açıkçası bir yerde okumadım dediğim gibi herşeyi kendi vücudumda dener ve insanları gözler tabi bu çevrem ve arkadaşlarım yoksa; gidip insanları toplayıp deney yapmıyorum,bu şekilde araştırmamı ortaya koyarım.Bu şekilde bir sürü araştırma yaptım.Yaptığım araştırmalar insanlar tarafından da onaylandı genelde.Ben bilim adamıyım demiyorum ancak her insan aslında kendi vücudunun sesini dinleyerek bir yerlere varabilir.Tabi biraz da tıp bilimi hakkında bilgi sahibi olmak o insana artı olarak yansıyacaktır.Açıklamamı istedin bende google'ye yazdım bal zayıflatırmı diye ki; zayıflatmasından ziyade vücudu fit gösterdiğini daha derli toplu gösterdiğini yazmıştım.Buna benzer bir örnek buldum.Linke tıklayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.http://blog.milliyet.com.tr/Balin_Faydalari__/Blog/?BlogNo=15094
 
zayıflamak için ılık bal şerbeti idealdir. mide ve bağırsakları temizler. sıcak içilirse kabızlığı, soğuk içilirse ishali önlemektedir. ayrıca hemen kana karıştığı için enerji deposudur. tşk.
 
Back
Yukarı