kalflarım iflas etti

iki gün önce uzun süredir yapmadığım calf raise hareketini yaptım. 4 set 100-150 kg 15-20 tekrar. kalflarım tam anlamıyla iflas etti. hayatımda böyle bir kas ağrısı yaşamadım. yürüyemiyorum. kalflar sürekli kramp halinde. ne yapabilirim?

Seni tebrik ederim. Bildiğim kadarıyla kalflar en zor gelişen ve ağrıyan bir kas grubudur, yani benim için öyle. Eğer gerçekten ağrın çoksa bir doktora görün tendonlarda bir zedelenme veya lif lerde yırtılma falan olmuş olabilir. Ayrıca uzun zaman bacak antremanlarını yapmayın tekrar bacak çalıştığında insanın yürüyemez hale gelmesi gayet normal, kendimden biliyorum.

kalflarını gerdirme yapabilirsin. mümkünse masörle yapılacak masaj kas ağrılarını azaltacaktır. voltaren jel ve tabletini, yanına sirdalud tablet kullanırsan ağrın ve tutulman hafifler. kasa sıcak kompress koymakrta kasları gevşetir. tabi bunlar hep yrdımcı. kas lifleri kendini toplayınca ağrında kalmaz.

Belki biraz geç olacak ama,streching yani antreman sonrası kas esnetme ve gerdirme birde varsa salonda,sauna bana çok iyi geliyor.ter ile birlikte kas içerisinde biriken laktik asiti dışarı atımmı ağrı minimum a iniyor..

kas gevşetici ilaçlardan kullan kalfları sıcak tut ve en önemlisi ağrı geçene kadar orayı çalıştırma banada öyle olmuştu parmak uçlarımda 6 kilometre koştum durduğumda normal yürüyemiyordum sonuç;2 hafta doğru düzgün yürüyemedim

hiç girmediğin makinaya 100 kiloyla girersen olacağı o.

kaldırırım gazına gelip kenidiniz sakatlamaya gerek yok. ilk düsükten başlayıp daha sonraları 100 -150 ye cıkmak gerek.

Back
Yukarı