Kcal yazanı dikkate almalısın. Senin dediğin 300 Kcal/620 Kj. Bunlar enerji birimleri. 1 kalori 1 gram suyu 1 derece ısıtmaya yarayan enerji, yaklaşım 4.2 jül(başka bir enerji birimi). Kcal ise kilokalori, 1 kilogram suyu 1 derece ısıtmaya yarayan enerji, yaklaşık olarak 4.2 kilojül.
Açabilir misiniz?bulgurun haşlanması konusunda,
100 g kalorisi düşer (brüt enerji). Çünkü bünyesindeki su miktarı artmıştır. Ama önemli olan konu haşlanırken sıcaklık ile parçalanan besin maddeleri (özellikle karbonhidratlar) bakımından oransal olarak artan metabolik enerjidir.
1 tane snickers da 2081kj enerji var bu konuda ne diyeceksiniz
Yaklaşık 500 kcal'a denk gelir ama bir barda daha az olması lazım yanlış hatırlamıyorsam 250-300 arası.
İlk bakışta kalori değerlerine göre beslenmeyi dusunmek guzel olarak gözüksede,
teorideki bu durum pratikte aynı olmuyor.
Kalori değerleri ölçerek yaşamak kişide stress yaratabilir.
En guzeli orantili bir beslenme ve her seyi azda olsa tuketebilmektir.
Pek bağlantı kuramadım iki mesaj arasında, ortada bir yanlış anlaşılma var sanırım.
1) Kalori değerlerine göre yaşamak teoride iyidir derken sadece toplam kalori oranına bakıp, karbonhidrat/protein/yağ oranlarını es geçmek olarak söylediyseniz evet haklısınız.
2) Eğer sürekli ne kadar kalori aldığını hesaplamak her insana göre değil, insanı soğutur, sabır ve irade isteyen bir iştir diyorsanız yine hak veriyorum(belli bir süre sonra göz kararı porsiyonlara geçilmeli - bu bana fazla, bu tahminen 300 kaloridir gibi)
Ben sadece kj/kcal dönüşümü yaptım![]()