ercan gürgöze
Üye
peki o zaman , neden funakoshi nin shookan katalarında bugün bile "mawashi geri "yok !...
veya , goju ryu katalarında vb vb ...

veya , goju ryu katalarında vb vb ...

Hayır mawashi geriyi gichin funakoshi buldu ancak senin dediğine baksak bile mantıksız olur çünkü bi kere muay thai ciler kaval kemiğiylr vurur karate ayağın üst kısmıyla vurur ve kyokushin sisteminde taaa en baştan beri mawashi geri vardı yani mawashi geri muay thai den gelmiyor hele ki bi müsabaka sonucu hiç gelmez bu zaten mantıksız olurduu olaydan sonra sene 1963 ...kyokushin 2 nci adamı " kurosaki" , bu yenilgilerden sonra "karate ", muya thai yi taklit etmeye başaldı , özellikle "kyokushin" ve temalar sonucu 1967 lerden sonra " mawashi geri" farklı da olsa ( ayak üstü ya da pençesi ) shtokan vb ye de geçti...
Bunu neye dayanarak söylüyor herkes merak ediyorum kaçınız bi boksörden yumruk yediniz veya her boks kursuna başlayan tek yumrukta adam mı indiriyorBox un veya Kick boks un sokakta faydası yoktur demek mantıksız bence bi boksör vucudundaki tüm gücü koluna vererek yumruk atar ve o yumruk emin olunki sizinkinden 2 3 kat daha agır dır ve surata en fazla 2 yumrukla sıradan birini indirir
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mawashi geri'yi gichin funakoshi katmış diye bildiğim için öyle dedim internette yazan buydu kesin bi bilgiyi bulamayabilirim ama muay thaiciler illa da kaval ile atıyo biliyorum orayı çalıştırdıkları içinyazdılarımı okudunuz mu dikatlice ...ne yazmışım orda ...
ayrıca, muay thaiciler illa da "kaval "ile vuracak diye bi kaide mi var ki ?!...[DOUBLEPOST=1404905702][/DOUBLEPOST]neyse , anlaşıldı ...
![]()
Bu arada şimdi hatırladım bütün mawashi geriler sizin bildiğiniz gibi atılmıyor birçok katada mawashi geri vardır ve muay thai ye hiç benzemez unsu gibi bazı katalarda mawashi geri var ama normali değil mae mawashi geri var (sanırım buydu adı) yani ayağın alt kısmıyla mae kısmıyla mawashi geri vuruşu var tam olarak senin dediğinin de olması gerek bekle onu da bulacağımyazdılarımı okudunuz mu dikatlice ...ne yazmışım orda ...
ayrıca, muay thaiciler illa da "kaval "ile vuracak diye bi kaide mi var ki ?!...[DOUBLEPOST=1404905702][/DOUBLEPOST]neyse , anlaşıldı ...
![]()
Boksörler kol gücüyle vurmaz,bacak kalça ve omuzdan yardım alarak vücudunu ağırlığıyla vurur.Box un veya Kick boks un sokakta faydası yoktur demek mantıksız bence bi boksör vucudundaki tüm gücü koluna vererek yumruk atar ve o yumruk emin olunki sizinkinden 2 3 kat daha agır dır ve surata en fazla 2 yumrukla sıradan birini indirir
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gelmiş geçmiş en sert yumruğu atanı earnie shavers diye biliyorum muhammed alide yediğim en sert yumruğu earnie shavers'dan yedim demişti sanırımbi karatecinin bosörden daha güçlü yumruk atabileceğine herhalde gülüp geçmek gerkir !....![]()
sony liston tarihin gelmiş geçmiş en güçlü yumruk atan damıydı, boksördü ....1.050 kgs-kuvvet ...![]()
Genelde 1.30 ile 2 saat sürer ilk başta öğrenciler kuşaklara göre dizilir hocanın bi altındaki kişi önce bayrağa sonra hocaya selam verdirir ardından 30-45 dk ısınma geri kalan süre ister maç üzerine ister temel teknikler ister ise de kuşak sınavı teknikleri üzerine çalışılır çıkışta aynı selamlaşma ve bitişKarate antremani nasil gecmektedir