Karate mi Boks mu yoksa Kick Boks mu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fithckr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fithckr

Üye
Bu gün içerisinde karar vermem gerekiyor şu an Shotokan Karatesi yapıyorum henüz kuşak almadım bir 6 ay boks geçmişim var çok düşünceliyim sizce hangisini yapmalıyım 15 yaşındayım 170 boyum var 68 kiloyum hangisi bana daha uygun.

onemli olan senin hangisini daha cok sevdigin. ama eger ileride maclara cikmak gibi bir hedefin varsa, boks ve kick boks yaparken beyne alacagin darbeleri de hesaba kat.

İlgini daha çok hangisi çekiyorsa ona gitmelisin.Bende önceden box ve kick box arasında kalıyordum.Televizyondan box ve kickbox maçlarını izledim.Kick box daha çok ilgimi çekti.Kısmet olursa 1 hafta içinde başlayacağım.Sen salonlarını biliyorsan gidip salonlarda da antremanları izleyebilirsin.

Karatede kuşak derken zamanını yer 1 senede maçlara çıkarsın kickboksta kuşak yok ve kıyafet sorunu yok daha çok teknik ve daha çok efor var

öncelikle kickboksdada kusak var kıyafet var kesinlik getirelim. kardesim karatede hayali dövüş var kata ve kumite diye ikiye ayrılıyo kumite maç ama vurus felan çok az zarar çok az ben fazla sevmiyorum kata gösteri sporu görsel olarak 10 numara ama bi işine yaramaz. boksda sadece yumruk var çok seri iskiv ve yumruklar ama ben karmaşık oynuycam dersen kickboksu öneririm tekme ve boks :)

zaten boks yaptım diyorsun o zaman bilirsin ne bir kickbockçu yada kareteci bir boksör gibi ayağını çalıştıramaz yada dengeli vuruş sergileyemez o yüzden ben boksu tavsiye ediyorum başka hiç bir spor bu kadar atiklik ve çeviklik sağlayamaz.

boksör döver boksör dünyanın en iyi 3 dövüşü arasındadır güreş boks bjj kickbox ve mua thai de iyidir ama bu 3 ü daha iyidir bu 5 i en iyi dövüş sanatadır

Back
Yukarı