Bende yeniyim bu sporda. Burdaki uzun zamandır bu sporla ilgilenen üstadlar daha iyi bilir ama çok erken değil mi sence de tozlar için? Bi kaç ay içinde 15-20 kilo alman imkansız zaten sanırım. Kilo problemi olan birisiydim spora başlayalı 1,5 ay oldu. Başlarken 42-43 kiloydum boyum 1.60, şuan 46-47 arasında gidip geliyorum 3 ay sonra 50 kilo civarına ulaşmayı planlıyorum. Tabiki bunu yağ olarak değil güçlenerek orantılı olarak almayı planlıyorum. Sana anlatmak isterim spora başlamadan önce iğrenç bir yaşam tarzım vardı... Nerdeyse hergün alkol kullanıyordum, sigarayı saymıyorum bile aklıma geldikçe yakardım beraberinde şekerli kahve vb. içeceklerle. Kahvaltı yapmazdım,beslenme düzeni sıfır, dışardan hazır yağlı hazır hamburgerler,dürümler vs. Anlayacağın yaşam kalitem inanılmaz derecede düşüktü. Spora başlar başlamaz benim de senin gibi düşündüğüm ilk şey protein tozları,kilo aldırıcılar hangisini almalıyım ? Sonra bu forumla karşılaştım burdan ve değişik yerlerden araştırmalara koyuldum ve sonunda şunu öğrendim; amacın ne olursa olsun,kilo almak,fit bir vücuda sahip olmak,kas kütlesi kazanmak,hacimlenmek vs. en iyi senaryo hiç bir zaman supplement almak değildir. En iyi senaryo ve vücuduna alabileceğin en iyi şey her zaman gerçek yemektir. Kendi pişirdiğin, içinde ne olduğunu bildiğin her zaman en iyi ve en sağlıklı kilo alma şekli olacaktır. 1,5 ayda 3-4 kilo arasında kilo kazandım. Sabah kalktım,kalkar kalkmaz vücudumun ilk istediği şey sigaradır genelde

İçmedim, Hemen mutfağa koşup bir muz yedim ve süt içtim. Bu sırada yumurtalarımı hazırladım peynirli bi omlet yapmak için. İş yerine gittiğimde orda dışardan yiyeceğim dürümler,tostlar yerine evden kendi getirdiğim makarna,pilav,patates,ton balığı vs. tüketmeyi tercih ettim.Ayrıca o toza vericeksin en kötü 150-200 lira o parayı gerçek yemekler için harcamanı tavsiye ederim. Hiç bir suplemment gerçek yemeğin yerini hiç bir zaman tutmayacaktır.... Şu videoyu izlemeni isterim :
rich piana steroid bile kullanmış ve bağımlı olduğunu itiraf eden bir adam bile bunları söylüyorsa dinlemek gerekir diye düşündüm

)