Abi şu mesajlarına bi el atarmısın ya![]()
bir dileğin varsa buradan söylemelisin. hepimiz bilelim ve herkez anladığı kadar cevap yazar.
Abi şu mesajlarına bi el atarmısın ya![]()
insulin hassasiyetim berbat durumda ondan zaten o kadar kilo almisim yuksek karbonhidrat tuketme denemelerimden sonra obur gun cok isteksiz oluyorum iste beni hep korkutan keto daki karb up gunleri
yukleme yapmak istemiyorum aslinda ama yukleme yapmazsamda agir antreman cikaramayip gelisememekten korkuyorum birde karbo yuzunden cabuk yaslanmak istemiyorum
Bence bu kadar gereksiz bilimsel tanılar yaparak kafanızı allak bullak etmeyin.Bu sporu 1.5 senedir yapıyorum ve gelişimimden memnunum.Beslenme tarzıma gelince:
Günde yarım kilo tuzsuz-yağsız(lapa): Pirinç ve Makarna
300-400 gr yağsız haşlama tavuk / yağsız kıymadan yapılmış 200 gr köfte
4 yumurta / 300 gr lor
2 ölçek protein tozu
Yani günde aldığım yağ 10-15 gr falan.Benim testesteron seviyem gayet yüksek(kan testi sonuçları).Yağın testo üzerindeki etkisi bana göre hurafe.İsteyen istediğini düşünebilir.Doktorlarda istediğini söyleyebilir.Ama görüşüm bu yönde.
Normal karbonhidratlı beslenme şekline göre bile yanlış besleniyorsun. Ayrıca yağın testo üzerindeki etkisi hurafe mi ?
Sadece 2 gün yağ ve protein ye bak noluyor vücudundaki testo oranı. Dişi sineğe atlayasın gelir. İstediğin şeye inanmakta serbestsin ama bişeyler yazmak için önce bişeyler bilmek gerekir.
Bence bu kadar gereksiz bilimsel tanılar yaparak kafanızı allak bullak etmeyin.Bu sporu 1.5 senedir yapıyorum ve gelişimimden memnunum.Beslenme tarzıma gelince:
Günde yarım kilo tuzsuz-yağsız(lapa): Pirinç ve Makarna
300-400 gr yağsız haşlama tavuk / yağsız kıymadan yapılmış 200 gr köfte
4 yumurta / 300 gr lor
2 ölçek protein tozu
Yani günde aldığım yağ 10-15 gr falan.Benim testesteron seviyem gayet yüksek(kan testi sonuçları).Yağın testo üzerindeki etkisi bana göre hurafe.İsteyen istediğini düşünebilir.Doktorlarda istediğini söyleyebilir.Ama görüşüm bu yönde.
Testo ve libido oranım çok yüksek içiniz ferah olsun.Birşey biliyorumki yazıyorum emin olun.Boyum 1.76 kilom 74.Yağ oranım %9.Bench press ve squat gibi temel hareketlerde 100 kg yardımsız 6 tekrarı rahat çıkartıyorum.Bilgisiz olduğumu düşünüyorsanız sizinde ölçü ve kg-tekrar sayılarınızı duymak isterim.Yağı savunmakla olmuyor ben neticeye bakmayı yeğlerim
![]()
Ahahahatamam siz haklısınız benchte ve squatta beni yendiniz. Daha kaslınız benide döversiniz. Abimsiniz yarın hemen yağı kesip sizin gibi beslenip güçlü kaslı olacağım söz
![]()
Ayrıca 20 kilo 3 tekrar bench , 25 kilo squat anca yapabiliyorum![]()
Olayı ego savaşına dönüştürdünüz.Neden zorunuza gitti bu kadar? Ben böyle yapıyorum oluyor var mı ötesi? Birçok yarışmacı büyüklerimiz ilede fikir alışverişi yapmışlığım var.Gerek amatör gerek pro.Yağın bir elzem olmadığını düşünen çok fazla.0 yağ ile nasıl sonuçlar aldığımı merak eden var ise İstanbulda oturuyorum birlikte antreman yapabiliriz.Çok merak ediyorum burada benimle dalga geçmeye çalışarak egosunu tatmin eden arkadaşlarımızı antremanda görmek isterdim.Bu konuya son mesajım sanal eğlence arayan arkadaşlarımız saygı çerçevesinde tartışmayı bilmiyorlar.
Ego ile alakası yok, olayı başlatan sensin. Hiç birimiz burada çıkıp ölçüden bahsetmedik.
Yağ nasıl bir elzem olmaz. Zaten metabolizmanın kullandığı enerji kaynağı yağ.
Glikojenin fazlası depolara gider. Fazla glikojen asetil coA formuna dönüştürülür.
İnsulin hassasiyetiniz bozuksa yağlanma yapar.
Oysa direk yağ aldıgınızda bu atpde enerjiye çevrilir artanı ise çabucak asetil coa olur ve depoya gider.
insulin hassasiyeti iyi sağlandığı için daha sonra tekrar yakılır.
benim ne yaptıgınız ilgilendirmez. Beni vücudun çalışma prensibi ilgilendirir.
24 Atp yi krebs döngüsünden sağliyorsunuz. benim için önemli olan bu.
Çünkü vücudun tek enerji kaynağı yağ. Glikojen Allostaz durumlarında kullanılır HPA etkin oldugu durumlarda.
sizin değiminizle antremanda kullanılıyor. üstelik sadece 40 dakika. Diğer zamanlarda karbohidrat tüketmek vücudun dengesini bozabiliyor.
alınan fazla glikojende yağ depolarına gider ve yüksek olursa eğer insulin hassasiyeti bozulur.
Hatred tartışılcak ne var anlamadım üstsüz foto çekip koymamaı mı istiyrsun..130 kilo bench basıyorum dememi bekliyorsun anlamadım. 112 kilo olduğumumu söyleyeyim nedir yani o zaman benim yağ kullanmam doğru mu olacak nasıl bir mantık bu.
Böyle yapıyorsan ne mutlu sana neden sinirleniyorsunBak ilk önce insanların yapılarının farklı olacağını öğrenmelisin. Sen yapıyorsun oluyor diye dünyada herkeste aynı olacak mantığı yok. Şimdi burda sana anatomiden başlayıp tek tek neyi ne olduğunu anlatsamda doktorlara bile inanmayan senle nasıl bir düzeyli tartışma ortamı sağlayabiliriz değil mi ? O yüzden eğer seni kırdıysam ilk önce bunun için kusura bakma ama bu konuda belli bir doğruya gitmeyeceği apaçık ortada.
Son mesajım dedim ama şunları sormadan edemeyeceğim.Dikkat ediyorum yazılarınız fazla uzun ve tecrübe içermeyen biyoloji kitabından alınma yazılar.Doktor musunuz? Bilimsel denklemler yazıyorsunuz ancak yazdılarınızı kendinizin bile anladığından şüpheliyim.Vücudun çalışma prensibine bu kadar takmayın.Biraz antreman yapın ben her zaman gördüklerime ve tecrübe ettiklerime inanırım.At gözlüğü kimseye bir fayda sağlamaz.
Sinirli değilim sadece yaptıklarıma güveniyorum ve tecrübe edinmeden direk yanlış bilgisiz yorumu yaptınız.Ben ketojen diyetide denedim.Normal yağ alımınıda.En iyi sonucu 0 yağ alarak elde ettim.Herkeste farklı sonuç verebilir elbet.Yaptığımın bende en iyi sonucu verdiğini söyledim.Hepsi bu.%100 doğru diye birşey demedim.Bende kırdıysam affola![]()