size katılmıyorum.
insanlar foruma giriyor araştırıyor, yeni bir şey görüyor, hiit, bunu deniyor. bunun neresi kötü?
kendimizi emanet edelim dediğimiz salon hocalarına bakarsak, illa hepsi böyledir demiyorum, içlerinde çok iyileri de vardır ama salon hocaları genellikle pek internet dergi araştırmayan, eski bilgilerle devam eden (kardiyo kas yakar, en iyi yağ yakımı yürümek, hiit de neymiş), amaçları kişinin ihtiyacı var mı yok mu, yeterli alt yapıya ulaştı mı bakmadan satabildiği kadar elindeki suppl. satmak, biraz ileri olanlara bu iş kürsüz olmaz yapalım sana bi susta primo bak 5cm ölçü alacaksın diyenler. tabi bunlar benim gördüklerim duyduklarım. diyorum, içlerinde çok iyi olanları da vardır. ama araştırmadan, tartmadan, incelemeden her hocaya güvenmek doğru değil bence. en azından benim gittiğim yerde herkese fiks menü program + kardiyo olarak da 5km yürüme veya bisiklet. böyle bir hocaya kendini emanet eden gelişemez bftr ye emanet etmek daha iyidir.
herkes hiit yapmasın ama. önce bir gerekli altyapıyı hazırlasın. her hiit insanı kalpten götürmez sakatlamaz da. hiit in dereceleri vardır. 3:1 ille başlar 2:1 1:1. Daha sonra ileri hiit diye gider.
sayın deathlifter, hiit idmanlarına giriş yapmadan evvel en güzeli , Fullsquat Zercher Squat, Front barbell full squat, Barbell lunge, Deadlift gibi hareketleri uzun bir süre hiit idmanı uygulamak isteyen kişilere yaptırmak gerekiyor.
Zaten salonda çalışan insanların yüzde 80i düşük yogunluklarla çalışır. İşte bu yüzden vücutları yüksek yoğunluğa adapte olamamaktadır.
Özellikle sprint ve sürat koşuları, İnterval kardio idmanları uygulanmadan evvel bedeni yeterlilik maksimum seviyede geliştirilmek zorunda.
Bedeni yeterliliği ve mental kapasiteyi arttiracak olan vücudu tepeden tırnağa etkileyen çalışmalardır. O yuzden yukarıdaki çalışmaları yapmayan sporcuların hiit idmanlarını devam ettirmek istememeleri doğaldır.
Bu gun Usain bolt Tyson gay ve daha bir çok yüz metre sporcusu bütün başarılarını Yüksek birleşik hareket ağirlik rutinlerine borçlular. Gördüğümüz gibi yağlı ve kilolu bir yüz metreci yoktur.
Hiit idmanı yapacak olanların biraz güçlü kuvvetli kimseler olmaları önerilir.
Hiit idmanları 15-20 dakika yapılabilir.
Hiit deyince aklınıza direk koşu gelmesin.
1 dakika süper depar koşu 1 dakika hızlı sürekli ip atlama 1 dakika yavas tempolu yürüyüş Bu dışarıda yaptıgım hiit.
salondaki daha farklı.
1 dakika süratli koşu 1 dakika 16 derece eğimde tek elimde 30 kg dumbelle yürüyüş 1 dakika ip atlama.
En iyi verim aldıgım idmanlar oldular.
Yüzme koşu ve bisiklet peş peşe yapılırsa buda iyi sonuç verir.
Koşu ip atlama ve bisiklet gibi yogunlugun hiç düşürülmediği kardiolarda iyi sonuc verir.
Deathlifter senın gördüklerini bende görüyorum. Biraz performansım yükselse hemen ne kullanıyorsun diye soranlarla dolu etrafım.
Hocalarımız bilgisiz değil ama, bence bir çoğu öğrencilerinin hızlı netice almasını istemiyorlar.
Özellikle gerekli taktik ve teknikleri vermek istemediklerini görüyorum bir çoğunun.
Son sözüm doğal yaşamak gibisi yok. Hiç bir şeye bağımlı olmamak kadar güzel birşey yok.
Antremanlar hariç