karides 100gr Besin Değerleri

Gayet leziz ve yüksek proteinli bir yiyecek. Sert geçen bir göğüs idmanından sonra insanın kendisini karidesle ödüllendirmesi kadar güzel birşey olamaz.

Peygamberımız cekırge yıyordu, oda bocek degıl mı ?

neden sadece hanefıye gore yargıya varıyorsunuz ? hadıslerı okuyun mezhep ayrılığına dusmeyın, şafııye gore helaldır.

''Denizin suyu temiz ve ölüsü helâldir.

( Ebu Davud, Et'ıme, 47) Bu hüküm deniz ve yaratıkları için Kur'ân'da bulunmayan bir hükümdür. İşte Hz. Peygamber'in bu sözünden yola çıkanb İmam Şafii hazretleri suda yaşayan canlıların yenebileceği hususunda diğer mezhep alimlerinden çok ayrı bir içtihat getiriyor. Mesele Hanefilere göre midye haramdır ama Şafii'ye göre hadisten çıkan sonuca göre midye helaldir. Sonuç itibariyle İmam Şâfii'nin: "Denizden babam çıksa yerim." dediği halk arasında yaygın olarak bilinir olmuştur.

Besin değerleri güzel olsada fiyatı uçuk :D Fiyatlarını bi sitede buldum ne kadar doğru bilmiyorum ama;

JUMBO KARİDES (9-10 Kalibre)…………….119.00TL/kg

JUMBO KARİDES (16 – 22 Kalibre)…………..89,00 TL/kg

JUMBO KARİDES (25 – 30 Kalibre)………….69,00 TL/kg

Tavuk göğüsüne devam :D:D

Besin değerleri güzel olsada fiyatı uçuk :D Fiyatlarını bi sitede buldum ne kadar doğru bilmiyorum ama;

JUMBO KARİDES (9-10 Kalibre)…………….119.00TL/kg

JUMBO KARİDES (16 – 22 Kalibre)…………..89,00 TL/kg

JUMBO KARİDES (25 – 30 Kalibre)………….69,00 TL/kg

Tavuk göğüsüne devam :D:D
Aynen tavuk göğsüne devam :D

Pahalıymış ya belki 100gram alınır yenir ayda yılda bir ama hiç yemedim daha önce ahtapot yemeyi çok istiyorm ama çok besleyici bi mahlukat oda

Burada aklı baki olan insanlar var biliyorum,Güzel kardeşim midye nasıl regl olsun ? bu kabuklunun rahimi mi var ? doğuruyormu ? memelimi ? inek yeme o zaman sanmıyormusun ki onlar adet görmüyorlar,saçma sapan hadis bataklığına saplanıp kalmışsınız..

“Haramlığı size okunanların (bildirilenlerin) dışında bütün hayvanlar size helâl kılındı.” (22 hac 30)

• Like
Reactions: uzk
hocam karidesin dinen bir sıkıntısı yok diye biliyorum, dinen yasak olan midye diye biliyorum o da âdet geçirdiği için. Karides harikadır denemeni tavsiye ederim.
Denizin avı helaldır, maide 96 yanlış hatırlamıyorsam, hem avı hemde toplananlar helaldır, kim uydurmuşsa bunu Allaha ıftıra atmış, Allahın dini tektir, mezhep peşinde koşanlar dınını boluyor parçalılıyor. Allah kuranda denızın avıda topladıklarınzıda helaldır demıs ayetınde. Haram olanlar zaten kuranda yazıyor, bu konuda 1saat 30 dakıkalık program var kuran ayetleri ile delilli dinleyin öğrenın, kuran ne diyor onu gorun bir kımsenın görüşünü değil.

çinçin karides alırsanız genelde onlar kabuksuzdur ama Jumbolar ise pişirdikten sonra kuyruğundan çekin komple kabuk gelir her ay yerim pahalıdır ama tadı nefistir :)

Balik Restauratlarinda bunu kizgin yag ile falan yapiyorlar onun besin degerli ne denli degisir dersiniz ?
besin değeleri kalırda ayrıyeten yağ alırız ama bende cok sevıyorum karides kalamar nerde bulsam affetmem of kalamar sosu boyle karidesin güveçte yağı falan:))

kabuklu buyuk boy karides alıp evde suda haslıyorum sonra kabukları soyup uzerine limon ve zeytinyagi dokup yiyorum harika bir tadi var. tek sorun maliyeti ama kirmizi ve beyaz etten sikilinca arada guzel bir alternatif. restoranda genelde tereyaginda kizartiyorlar lezzet arrtirmak icin, en iyisi evde yemek. donmus kucuk karidesler lezzetli olmuyor, jumbo karidesin tadi harika.

gerçekten besin değerleri güzel. Ama karides bildiğim kadarıyla böcek familyasından. dinende yenmeleri yasaklanmıştır.
İmamı-ı şafi denizden babam çıksa yerim demiştir bildiğim kadrıyla karideslerde küçük balıklar gibi alg denen küçük deniz canlılarıyla besleniyor midye yiyorsa insanlar karides yenmesinde bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Back
Yukarı