deep_fly
Üye
meyve şekeri çok çabuk yağa dönüşür mü?bahar aylarında diete başlarken genelde salata+protein ağırlıklı bi beslenme programı yapmıştım.gayet iyiydi.şimdi yazın gelmesiyle salata yerine karpuz yada kavun gibi düşük kalorili yiyeceklere yönelmeyi planlıyorum fakat aklıma takılan bi soru var.dietlerde genellikle 6 porsiyon meyve sınırken şimdi o sınırı kavun ve karpuz ekleyerek büyük ihtimalle aşacağımı düşnüyorum.fakat bi tam tahıl yiyeceğin kalorisine baktığımda(öğünlük tüketim için)hemen hemen bir kilo kavun karpuza eşit.kavun ve karpuzun kalorisi de oldukça düşük ve nerdeyse yüzde 90'ı da su.yani kalorisi düşük fakat şeker içeriyo.kısacası kafam karıştı.önerileriniz benim için çok önemli.teşekkürler
karpuz içerik:
Karbonhidratlar % DV Toplam karbonhidrat 7,6 gr % 2,5 Şeker 6,2 gr Nişasta 0,0 gr Lif 0,4 gr % 1,6
Yağlar % DV Toplam yağ 0,2 gr % 0,2 Doymuş yağ 0,0 gr Tekli doymamış yağ 0,0 gr Çoklu doymamış yağ 0,1 gr Trans yağ ~
Enerji % DV Besinden sağlanan enerji 30 kcal % 1,5
karpuz içerik:
Karbonhidratlar % DV Toplam karbonhidrat 7,6 gr % 2,5 Şeker 6,2 gr Nişasta 0,0 gr Lif 0,4 gr % 1,6
Yağlar % DV Toplam yağ 0,2 gr % 0,2 Doymuş yağ 0,0 gr Tekli doymamış yağ 0,0 gr Çoklu doymamış yağ 0,1 gr Trans yağ ~
Enerji % DV Besinden sağlanan enerji 30 kcal % 1,5
Son düzenleme: